vintagia
Πηγή εικόνας: youtube.com

Γεια σας! Και καλώς ήρθατε σε μια ακόμη Vintagia Παρασκευής. Μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξαν μπόλικα, όσο να πεις… Αλήθεια, πώς μου είστε; Τι κάνετε; Στην δική σας ζωή τι άλλαξε; Παρατηρήσατε, άραγε, ότι ετοιμάζουν στους δρόμους τις κολώνες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό; Νιώσατε ντροπή για τα όσα συνέβησαν χθες στη βροχή, με το μήνυμα από την Πολιτική Προστασία να χτυπά κανονικά αλλά να μην υπάρχει οργάνωση και προστασία;

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για όλα αυτά. Από τον «αόρατο» διανομέα, 18 χρονών, που σκοτώθηκε και ήταν χωρίς χαρτιά και ασφάλεια, με την οικογένεια του πίσω στην χώρα καταγωγής του, αλλά και το ίδιο το κατάστημα να αργεί αρκετά να τον αναζητήσει.

Την Ιωάννα Παλιοσπύρου, που συνεχίζει τον αγώνα της να δικαιωθεί, με την κατηγορούμενη στην άλλη πλευρά, να μη σκύβει το κεφάλι όταν της ζητούν να δει τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία της Ιωάννας.

Και φυσικά, πλημμύρες παντού. Ακόμη και στο Μοναστηράκι. Η Εύβοια να είναι στο έλεος για άλλη μια φορά με έναν 70χρονο βοσκό να αγνοείται, με κορύφωση το σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να απεγκλωβίζονται οι μαθητές με γέφυρα τα θρανία. Μέσα στα τόσα που αλλάζουν στη σχολική ύλη ας προστεθεί και ένα νέο μάθημα σχετικά με τον απεγκλωβισμό και τα ανθρώπινα ένστικτα επιβίωσης. Τότε μόνο θα αξίζει πραγματικά συγχαρητήρια η κυρία Κεραμέως.

Πηγή εικόνας: Tanea.gr
Αυτό με τον ρομαντισμό
Vintagia
Πηγή εικόνας: iEfimerida

Αλλάζουμε κλίμα και πάμε στο πιο γλυκό μήνυμα της εβδομάδας. Μαραβέγιας και Σωτηροπούλου παντρεύτηκαν στην Ύδρα και το διαδικτυακό μήνυμα του Κωστή στην (πλέον) γυναίκα του, ήταν μια όαση στο χάος των social media, με τα λόγια του να σε κάνουν να νιώθεις το κάτι διαφορετικό:

Επίσης, να σας προτρέψω να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να εκδηλώνετε κάθε δευτερόλεπτο την αγάπη σας σε αυτούς που είναι δίπλα σας, με οποιοδήποτε τρόπο. Μην το καθυστερείτε! Μην αργήσετε όπως εγώ. Η πανδημία μας έδειξε τη φθαρτότητα του σώματος, μας υπενθύμισε τη θνητότητα που ξεχνάμε επειδή τρέχουμε, τρέχουμε, τρέχουμε. 
Ζήστε, παιδιά, ζήστε! Γιορτάστε το, πείτε το, κάντε έρωτα, κάντε γάμους κι αρραβώνες σε εκκλησίες, δημαρχεία, βάρκες και παραλίες. Μην κρύβετε την πρότιμησή σας και τη σεξουαλικότητα σας, όποιες κι αν είναι. Ομόφυλα ζευγάρια απαιτείστε ίσα δικαιώματα για γάμο και υιοθεσία, μοιράστε την αγάπη σας που ξέρω πως σας πνίγει. Είμαστε δίπλα σας. 
Τόνια, υπέροχη σύζυγέ μου, πια, εδώ, μπροστά στον κόσμο και δημόσια, σαν ένας ρομαντικός ταπεινός ινφλούενσερ, υπόσχομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είσαι ευτυχισμένη. Θα προστατεύω την ελευθερία σου, την ανεξαρτησία σου και το άναρχο πνεύμα σου που πρώτο ερωτεύτηκα, θα είμαι δίπλα σου και θα γιορτάζω κάθε στιγμή τη συνάντησή μας. Χωρίς καμία ταύτιση, χωρίς καμία κτητικότητα, μόνο με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Γιατί είσαι ένα θαύμα.

Πηγή εικόνας: Pinterest// wattpad
Αυτό με τον Κωστή

Ο Κωστής έχει δίκιο, παιδιά. Περνάνε όλα υπερβολικά γρήγορα και εμείς αναβάλουμε την ευτυχία μας, κλείνοντάς την στο κουτάκι της αναμονής. Ο Σ. κατάφερε να μου θυμίσει ότι όσο περίεργες ή κουραστικές και αν είναι κάποιες καταστάσεις, το βράδυ, με ηρεμία, με βροχή ή χωρίς, όλα περνάνε. Κάθεσαι σε μια πολυθρόνα και κάνοντας σχέδια δυνατά ή σιωπηλά, τρώγοντας και χαζεύοντας λίγο Netflix ή πηγαίνοντας επιτέλους θέατρο μετά από δύο χρόνια covid, αποστασιοποιείσαι και γεμίζεις επιθυμία να θες το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι ωραίο. Ωραίο και είναι κρίμα να μένει στο «περίμενε» των υποχρεώσεων.

Vintagia
Πηγή εικόνας: Pinterest//minecraftstim.tumblr.com

Η τάχα Δήθεν Σοφή Κουκουβάγια τελείωσε και τον σημερινό μονόλογο. Καλή Παρασκευή, όμορφα πλάσματα…

See you…

P.S: Create your magic…


Παρόμοια άρθρα:

Μην ξεχάσετε να:

Ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.