Exclusive Content:

Μία μόνο φωτογραφία αρκεί για να απεικονίσει τη γυναικεία δύναμη

Η Rosa Parks το 1955 συνελλήφθη, επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της σε έναν λευκό άντρα. Η γυναικεία δύναμη μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να δημιουργήσει το δικό της κόσμο. Παρακάτω, μέσω της φωτογραφίας, θα αντιληφθούμε πώς μία γυναίκα με μία πράξη της βοήθησε στην εξέλιξη των επόμενων γενεών.

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

Η δυναμική μιας «γυναικείας» φωτογραφίας

Η γυναικεία δύναμη μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να δημιουργήσει το δικό της κόσμο. Αφήνοντας έξω τους ανδροκατούμενους νόμους και τις κοινωνικές συμβάσεις. Κάθε κοινωνία έχει ανάγκη κι από τα δύο φύλα. Συνυπάρχουμε, για να υπάρχουμε. Σεβόμαστε, μορφωνόμαστε και εξελισσόμαστε. Αυτούς τους νόμους οφείλουμε να ακολουθούμε για να συνυπάρχουμε ομαλά.

Η φωτογραφία είναι ένα μέσο αποτύπωσης συναισθημάτων και γεγονότων. Παρακάτω, θα αντιληφθούμε πώς μία γυναίκα με μία πράξη της βοήθησε στην εξέλιξη των επόμενων γενεών.

1.Φωτογραφία με την Annette Kellermann.

Η Annette Kellermann από την Αυστραλία, επαγγελματίας κολυμβήτρια, ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που φόρεσε ολόσωμο μαγιό και πόζαρε περήφανα με αυτό. Αλλά πολλοί θεώρησαν ότι το θέαμα μιας γυναίκας με ολόσωμο μαγιό ήταν ακατάλληλο και γι’ αυτό η Kellermann συνελήφθη το 1907.

φωτογραφία
Πηγή εικόνας: pinterest.com |@wikipedia

2. Φωτογραφία με μέλη της πρώτης γυναικείας ομάδας μπάσκετ το 1902.

φωτογραφία
Πηγή εικόνας: pinterest.com |@rose brown

3. Φωτογραφία με τις σουφραζέτες Annie Kenney και Mary Gawthorne, οι οποίες ζωγραφίζουν στο πεζοδρόμιο για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών το 1907.

φωτογραφία
Πηγή εικόνας: pinterest.com |@BuzzFeed

4. Φωτογραφία με την Αγγλίδα σουφραζέτα Annie Kenney, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το 1913.

φωτογραφία
Πηγή εικόνας: pinterest.com |@inews.co.u

5. Φωτογραφία με τη Leola N. King, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε τροχονόμος, το 1918.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@Bored Panda

6. Φωτογραφία με την Amelia Earhart, την πρώτη γυναίκα που το 1928 πέταξε μόνη της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@ocregister.com

7. Φωτογραφία με τη Marina Ginesta. Η 17χρονη κοινωνική ακτιβίστρια, δημοσιογράφος και μεταφράστρια, στον τελευταίο όροφο του Hotel Colón στη Βαρκελώνη το 1936.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@Behance @La Verdad

8. Η “Μigrant Mother”, φωτογραφήθηκε από τη Dorothea Lange το 1936. Αυτή η φωτογραφία συνέχισε να γίνεται το σύμβολο του Great Depression.

Όπως περιέγραψε η Lange την κατάσταση της Thompson,

Αυτή και τα παιδιά της ζούσαν με κατεψυγμένα λαχανικά από το χωράφι και άγρια ​​πουλιά που έπιαναν τα παιδιά. Η καλλιέργεια μπιζελιών είχε παγώσει. Δεν υπήρχε δουλειά. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν, γιατί είχε μόλις πουλήσει τα ελαστικά από το αυτοκίνητο για να αγοράσει τρόφιμα.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@erickimphotography.com

9. Φωτογραφία με μία γυναίκα στο Παρίσι, η οποία εξέφρασε την αποστροφή της για τη μορφή του Αδόλφου Χίτλερ, μια μέρα αφότου η Γαλλία παραδόθηκε στους Γερμανούς.

Πηγή εικόνας: @getty images

10. Η φωτογραφία με τη Junko Tabei, η οποία το 1975 έγινε η πρώτη γυναίκα που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@publico.es

11. Η Malala Yousafzai είναι μία νεαρή κοπέλα από τo Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της.

Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Τις μέρες μετά την επίθεση νοσηλεύθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν και στη συνέχεια, όταν η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Queen Elizabeth , στην Αγγλία.

Πηγή εικόνας: pinterest.com |@artworks.ios

Παρόμοια άρθρα

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Παρασκευή Κωνσταντίνου
Παρασκευή Κωνσταντίνου
Αυτό που με έκανε να αρχίσω την αρθρογραφία ειναι η περιέργεια που έχω για κάθε τι καινούργιο που θέλω να δοκιμάσω. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι για όλα, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν δεν μας αρέσει το αφήνουμε. Οι θετικές σκέψεις, η χαρά και οι όμορφοι χαρακτήρες ειναι βασικά στοιχεία για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Και η κατευθυντήρια γραμμή που ακολουθώ είναι η ανοχή για ο,τι είναι διαφορετικό, για ο,τι θεωρώ εγώ αφύσικο..

Latest Articles

Διάβασε επίσης...