Πηγή εικόνας: netflix.com

Η αλήθεια είναι πως είναι πώρωση. Ξεκινάς μια σειρά περιμένοντας να κάνεις ένα χαλαρό binge watching και καταλήγεις να εθίζεσαι όλο και περισσότερο. Τώρα, θα μου πείτε, είναι binge watching όταν αποτελείται από 20 επεισόδια της μιάμιση ώρας; Σίγουρα θα σας πάρει παραπάνω χρόνο να την δείτε απ’ όσο άλλες σειρές. Όμως οι κορεάτικες, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, είναι σειρές που συνήθως αποτελούνται από μόνο μια σεζόν. Έχουν αρχή, μέση και τέλος και δεν χρειάζεται να περιμένεις τη συνέχεια για χρόνια ολόκληρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Vincenzo σε κρατάει σε εγρήγορση. Αγωνιάς και αναμένεις για την εξέλιξη.

Περίληψη

Ο Vincenzo Cassano, αν και γεννημένος στη Κορέα, υιοθετήθηκε και κατέληξε να μεγαλώνει στην Ιταλία. Αποτελεί μέλος της μαφίας από αρκετά νεαρή ηλικία. Όταν το αφεντικό του πεθαίνει, εκείνος ταξιδεύει μέχρι τη Κορέα για έναν κρυφό θησαυρό. Τον μεγάλης αξίας χρυσό που είχε κρύψει το αφεντικό του στο μυστικό υπόγειο ενός εμπορικού κέντρου. Φτάνοντας όμως εκεί, καταλήγει να κάθεται πολύ περισσότερο απ’ όσο πίστευε.

vincenzo
Πηγή εικόνας: screenrant.com

Το εμπορικό απειλείται προς κατεδάφιση από τον ιδιοκτήτη και από μια εταιρία – κολοσσό, την BABEL. Ο δικηγόρος που παλεύει ενάντια αυτής της πράξης έχει το γραφείο του εκεί και ζητάει βοήθεια από τον Vincenzo, καθώς ασκεί και εκείνος το επάγγελμα του δικηγόρου. Αντιθέτως, η κόρη του, η Hong Cha-yeong, ως δικηγόρος και αυτή, έχει αναλάβει την υπεράσπιση της BABEL. Όταν όμως τα όρια στενεύουν και χάνει τον πατέρα της σε ένα μελετημένο ατύχημα, συμμαχεί με τον Vincenzo για να καταστρέψουν την εταιρεία που ευθύνεται για την δολοφονία του.

Ο κρυφός αρχηγός

Από τα πρώτα μόλις επεισόδια, γίνεται αντιληπτό πως ο Jang Han-seo είναι μια μαριονέτα όσον αφορά τη διαχείριση της εταιρίας BABEL. Είναι η μάσκα, πίσω από την οποία κρύβεται ο πραγματικός διευθυντής της εταιρίας. Κανένας δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα, πέρα από τον ίδιο. Όμως, αρκετά γρήγορα, όταν ο Vincenzo τον πλησιάζει, καταλαβαίνει πως δεν είναι το κύριο μυαλό της επιχείρησης.

vincenzo
Πηγή εικόνας: kdramastars.com

Σαν κάλυψη παίρνει την υψηλή της θέση η Choi Myeong-hee και από εισαγγελέας γίνεται δικηγόρος της εταιρίας. Το πονηρό της μυαλό και οι διαβολικές ικανότητές της φτάνουν αρκετά γρήγορα δίπλα στον πραγματικό διευθυντή. Το δίδυμο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει την διάλυση της εταιρίας από τα χέρια του Vincenzo και της Hong Cha-yeong. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός αρχηγός είναι πιο τρελός απ’ ό,τι όλοι πιστεύουν και το μυαλό του φτάνει σε μέρη που κανείς δεν περιμένει.

Οι χαρακτήρες

Ας ξεκινήσουμε από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητές του, που είναι αρκετά μεγάλες. Εξάλλου, ως μέλος της Ιταλικής μαφίας, έχει τη δική του κακή πλευρά. Στην αρχή προσπαθεί να μην αποκαλύψει τον πραγματικό το εαυτό, γι’ αυτό και οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται όταν παλεύει ενάντια στους κακούς. Όμως, η Hong Cha-yeong είναι η πρώτη που τον αντιλαμβάνεται. Η δυναμική προσωπικότητά της και το πείσμα της για δικαιοσύνη είναι τα πρωτεύοντα στοιχεία που θα παρατηρήσει κανείς. Το δίδυμο των δικηγόρων, ενώνοντας μυαλά, σκαρφίζεται άπειρα έξυπνα σχέδια, ώστε να κατατροπώσει τον στόχο του.

Από την άλλη, η διαστροφή του κρυφού διευθυντή μοιάζει με παράνοια. Τόσο που τρομάζει όσους βρίσκονται γύρω του. Ξεχειλίζει από ένα μικρόβιο μαύρο και σκοτεινό σαν να πάρθηκε από το πιο βαθύ μέρος της γης. Η δικηγόρος του επίσης δείχνει δείγματα διαστροφής. Ο Jang Han-seo, όμως, είναι η πιο ευχάριστη νότα ανάμεσα στα άτομα από τα οποία περιβάλλεται.

vincenzo
Πηγή εικόνας: nekosdrama.wordpress.com

Έξτρα αγάπη δίνεται στους κατοίκους του εμπορικού κέντρου. Ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό χαρακτηριστικό κρατάει την ατμόσφαιρα σε χρώματα κωμωδίας. Αν και διαφορετικοί, είναι αρκετά δεμένοι μεταξύ τους και κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την καταστροφή των σπιτιών τους αλλά και μαγαζιών τους. Δίνουν τις καλύτερες σκηνές όταν συνεργάζονται για αυτόν τον σκοπό. Παρόλα αυτά, αρκετοί δεν είναι τόσο αθώοι όσο φαίνονται.

Σχολιασμός 

Συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα στη διάρκεια των επεισοδίων που μου είναι αδύνατο να τα σχολιάσω όλα. Βλέπουμε την στοργή ενός γονιού προς το παιδί του, είτε φανερή είτε κρυφή. Το δέσιμο κάποιων ανθρώπων όταν έχουν κοινό σκοπό. Την πίστη αλλά και την προδοσία. Έξυπνα σχέδια αλλά και πιο αδύναμα. Καταστάσεις που σε κάνουν να τρομάζεις, αλλά και αυτές που σε ξεκαρδίζουν στα γέλια.

vincenzo
Πηγή εικόνας: br.pinterest.com

Είναι προφανές ότι μέσα σε τόσες ώρες συμβαίνουν άπειρα γεγονότα. Αλλάζουν πολλές καταστάσεις. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ποτέ δεν βαριέσαι, γιατί όταν λες πως όλα τελείωσαν έρχεται κάτι που ανατρέπει την κατάσταση. Δεν στο δείχνει εξ’ αρχής, αλλά μετά όλα βγάζουν νόημα, κάτι που πονηρεύει και το δικό σου το μυαλό. Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν κωμωδία, δράση, δράμα αλλά και ρομάντζο μέσα σε μια σειρά. Γι’ αυτό και το Vincenzo δεν θα σας απογοητεύσει. Θα σας κολλήσει στις οθόνες, όπως έκανε και με εμένα.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.