Alice in borderland
Πηγή εικόνας: esquire.de

Βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο. Είσαι ο τελευταίος που πατάει το πόδι του πριν η πόρτα εισόδου κάνει έναν κρότο και κλείσει απότομα. Ο χτύπος της καρδιάς σου αρχίζει να αυξάνεται δραματικά. Ακους έναν περίεργο θόρυβο. Γυρνάς και βλέπεις έναν ψηλό γεροδεμένο άντρα με μάσκα. Το τσεκούρι που κρατάει στο χέρι του αρχίζει να σέρνεται στο πάτωμα προκαλώντας σου ανατριχίλα με τον ήχο που κάνει. Στο μεταξύ, πρέπει εσύ με την ομάδα σου να βρείτε όλα τα στοιχεία για να ανοίξετε την πόρτα. Πριν όμως είναι πολύ αργά και κλειδωθείτε μέσα μαζί του. Όσοι είναι λάτρεις των Escape Rooms θα καταλάβουν ακριβώς το συναίσθημα. Διότι το Alice in Borderland σου μεταφέρει αυτή την αδρεναλίνη μέχρι το κόκκαλο.

Πλοκή

Αφήνοντας μια ζωή χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις και επιδιώξεις να περάσει από μπροστά τους, μια παρέα τριών παιδικών φίλων μεταφέρεται σε έναν κόσμο χωρίς ίχνος ζωής. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το Τόκιο είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Ένα πετάρισμα των βλεφάρων και η ζωή δίχως ηλεκτρισμό επιστρέφει. Με τον ερχομό του νυχτερινού σκοταδιού και μετά από την περιπλάνησή τους στο άδειο μέρος, μια γιγαντο-οθόνη ανάβει φωτίζοντας «Είσοδος προς αρένα».

Αυτοί και άλλα 2 άτομα είναι οι μόνοι που καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό πριν οι πόρτες σφραγίσουν. Ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου ξεκινά. Μέσα από περίπλοκη σκέψη και την ζωή τους να κρέμεται από μία κλωστή είναι αναγκασμένοι να φτάσουν στον τερματισμό. Συνειδητοποιούν όμως πως για να παραμείνουν ζωντανοί πρέπει να κερδίζουν τα παιχνίδια.

Πηγή εικόνας: geekblog.com.br
Οι πολύτιμες κάρτες

Βασικό στοιχείο καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς είναι η σημασία των καρτών μιας απλής τράπουλας. Θεωρώντας πως πλέον έχουν μπει σε ένα παιχνίδι επιβίωσης, αυτές αποτελούν κύριο στόχο τους. Το νούμερο συνεπάγεται με βαθμό δυσκολίας, ενώ το σχέδιο σε ποια  κατηγορία κατατάσσεται το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως τους φέρνουν αντιμέτωπους με ποικίλες μορφές παιχνιδιών, όπως παιχνίδια αντίληψης. Οι αντίπαλοί τους είναι άνθρωποι σαν και αυτούς. Θα βρεθούν ακόμα και σε δοκιμασία κυριαρχίας ενάντια στα πιο κοντινά τους πρόσωπα. Όσο τα επεισόδια κυλάνε σαν άστατα κύματα, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο την έννοια των καρτών. Και λόγω αυτών, όπως έρχεται η τρικυμία κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, έτσι και εδώ ελίσσονται οι καταστάσεις.

Alice in borderland
Πηγή εικόνας: metropolitanmagazine.it
Οι χαρακτήρες

Είναι αξιοσημείωτο πως ο κάθε χαρακτήρας έχει και κάποια έντονα στοιχεία πάνω του. Στο Alice in Borderland, είτε θα τους λατρέψεις είτε θα τους μισήσεις. Ενώ η πλοκή ξεδιπλώνει τα πλοκάμια της, γνωρίζεις καινούρια πρόσωπα αλλά και ανακαλύπτεις πτυχές παλιών. Σε παρασύρουν με την καλοσύνη ή την παραφροσύνη τους. Το παράπονο παρόλα αυτά δεν μένει σαν μισοτελειωμένο φαΐ που σκέφτεσαι αν θα συνεχίσεις, γιατί η έκπληξη και το σασπένς κυβερνάνε ακόμα και στους χαρακτήρες.

Θέλω να δώσω βάση στους «κακούς» της υπόθεσης, παρά στους πρωταγωνιστές. Διότι αν κάποιος επιλέξει να δει τη σειρά, θα αντιληφθεί ότι εκείνοι είναι που τραβάνε την περισσότερη προσοχή και μεταφέρουν τρόμο και φόβο στον θεατή. Λαμβάνοντας υπόψιν τους χαρακτήρες από το ομότιτλο manga θεωρώ πως οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά. Σε κάθε σκηνή περιμένεις να πεταχτεί κάποιος από τη γωνία με έναν έντονο ήχο και να επιτεθεί πριν οι πρωταγωνιστές προλάβουν να αντιδράσουν. Η αγωνία που σου μεταφέρουν από επεισόδιο σε επεισόδιο είναι μια γερή δόση αδρεναλίνης. Δεν θέλεις να σταματήσεις.

Alice in borderland
Πηγή εικόνας: myshows.me
Όαση ή οφθαλμαπάτη;

Ένα μέρος – δημιούργημα για απόλαυση, διασκέδαση και χαλάρωση. Ή μήπως όχι; Προς τα μέσα της σειράς ανακαλύπτουν οι πρωταγωνιστές ένα διαμάντι που ψάχνανε σχεδόν από την αρχή των επεισοδίων. Μια απάντηση. Αλλά και ένα κρυμμένο μυστικό που σου δίνει την επιλογή να διασκεδάσεις χωρίς περιορισμούς. Να ξεχάσεις πως η πιθανότητα του να πεθάνεις αύριο είναι υψηλή. Όμως, όπως και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στον δικό τους, οι πράξεις και οι επιλογές τους εκεί μέσα έχουν ένα τίμημα. Αντιλαμβανόμαστε πως, ακόμα κι αν ο κόσμος αλλάξει ριζικά από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα και η επιβίωση είναι το κύριό μας ένστικτο, η εκμετάλλευση είναι βασικό συστατικό.

Alice in borderland
Πηγή εικόνας: mymyooz.wordpress.com
Συμπερασματικά

Το Alice in Borderland, μια Ιαπωνική σειρά του Netflix, είναι το θρίλερ που περίμενες καιρό να βγει. Μην σκρολάρεις άλλο, και προσπαθείς να βρεις σειρά που θα σε κρατήσει ξύπνιο μέχρι το πρωί, χωρίς να ανακαλύπτεις κάτι αξιόλογο. Σου την έχω εδώ σπαρταριστή, έτοιμη για απόλαυση. Γιατί δεν ανεβάζει μόνο τους παλμούς σου στο κόκκινο με όσα συμβαίνουν. Αλλά περνάει και μέσα από την ψυχή του κάθε χαρακτήρα, αναλύει τα καλά αλλά και τα κακά στοιχεία του. Μας δείχνει τι πέρασε και έφτασε μέχρι το σημείο που βλέπουμε ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα για τα πάντα. Τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Τις ζωές τους τότε. Σου δίνει ακόμα και την αιτία των πράξεών τους.

Όσοι διψάτε για σειρές τρόμου, και δεν έχετε θέμα με λίγο πιο μακάβριες σκηνές, το Alice in Borderland είναι μια σειρά που πρέπει να δείτε. Και να αναμένετε, όπως εγώ, με ανυπομονησία για τη 2η σεζόν.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project