το όνομά μου
Πηγή εικόνας: whats-on-netflix.com

Ο τηλεοπτικός τομέας της Ασίας έχει μαζέψει μια πληθώρα επιτυχιών και εκπλήσσει το κοινό με τις πρωτοποριακές του σειρές. Το Squid Game έκανε πάταγο σε όλο το κόσμο κάνοντας λάτρεις ακόμα και ανθρώπους που δεν προτιμάνε αυτού του είδους σειρές. Έτσι λοιπόν, όσο η αναζήτησή σου στο Insta αποτελείται κυρίως από αυτό, και σκρολάροντας στα βίντεο των φαν πετάγεται και μια άλλη σειρά. Χωρίς να το συνειδητοποιήσεις βρίσκεις τον εαυτό σου μετά από τουλάχιστον μισή ώρα να πορώνεται με μια σειρά που δεν έχεις καν δει. Αυτή είναι η κορεάτικη σειρά, Το όνομά μου.

Περίληψη

Το 2016 η Yoon Ji-woo γίνεται μάρτυρας στη δολοφονία του πατέρα της. Πυροβολείται στην είσοδο του σπιτιού της ενώ εκείνη βρίσκεται από την πίσω μεριά πασχίζοντας όσο τίποτα να την ανοίξει. Το τραγικό γεγονός τη φέρνει κοντά σε έναν φίλο και συνεργάτη του πατέρα της, τον Choi Mu-jin. Η αίσθηση μίσους καλλιεργεί μια οργή μέσα της που κοχλάζει με επικίνδυνα όρια. Διψάει τόσο για εκδίκηση ώσπου ο Choi αποφασίζει να την εκπαιδεύσει στη πάλη. Όταν μέλη της ομάδας του επιχειρούν να την βιάσουν επιλέγει να κάνει πέρα την μαλθακή της πλευρά βγάζοντας έναν διαφορετικό εαυτό.

το όνομά μου
Πηγή εικόνας: viezone.vn

Έτσι, λίγα χρόνια αργότερα μετά από ενημέρωση πως ο δολοφόνος αποτελεί μέλος της αστυνομίας παίρνει την απόφαση να κολυμπήσει στα βαθιά. Αλλάζει όνομα, Oh Hye-jin, και καταφέρνει να μπει στην ειδική ομάδα δίωξης ναρκωτικών του Cha Gi-ho. Ο επικεφαλής της ομάδας ήταν ένα γνώριμο για εκείνη πρόσωπο αφού μία μέρα μετά τον θάνατο του πατέρα της είχε εμφανιστεί στη πόρτα του σπιτιού της. Με την αίσθηση, ότι αυτός είναι ο δολοφόνος να της δίνει κίνητρο για αναζήτηση, αρχίζει να εμβαθύνει περισσότερο στην υπόθεση.

Η δυναμική πρωταγωνίστρια

Είναι γνωστό πλέον πως ο κόσμος δεν αποτελείται μόνο από δυναμικούς άνδρες. Βλέπουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις όπου ο πρωταγωνιστικός ρόλος είναι μία δυναμική γυναίκα. Η κάθε μία με το δικό της ξεχωριστό χαρακτηριστικό να της δίνει αυτόν τον τίτλο. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση εκείνο που την καθιστά δυναμική, είναι το πείσμα για λύτρωση.

το όνομά μου
Πηγή εικόνας: senscritique.com

Στο όνομά μου, χάνει το πιο κοντινό της πρόσωπο. Έναν άνθρωπο γεμάτο αγάπη και στοργή για την ίδια. Ο βάναυσος τρόπος όπου διαλύει τη καρδιά της σε χίλια μικρά κομματάκια γίνεται σκοπός επιβίωσης. Προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια, να φτιάξει ξανά το παζλ μέχρι να εμφανιστεί το πρόσωπο του δράστη. Έχει μάθει να παλεύει, άρα και η σιγουριά του πάνω χεριού ενσωματώνεται στον προσωπικό της χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με την στήριξη και προστασία του Choi Mu-jin νιώθει ασφαλής προς αυτό το πραγματικό παιχνίδι επιβίωσης που έχει μπλεχτεί. Όμως όταν μιλάμε για εκδίκηση κάποιοι παράγοντες θολώνουν το μυαλό, αφήνοντας έτσι τον χαρακτήρα να δράσει με απερισκεψία.

Choi Mu-jin

Στην πορεία της σειράς Το όνομά μου, αρκετά σημαντικό ρόλο έχει ο Choi Mu-jin. Παίρνει στο πλευρό του την Yoon Ji-woo στην πιο ευάλωτη στιγμή της και της μαθαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της, όχι λεκτικά αλλά σωματικά. Ο κόσμος που έμπλεξε τα σκοινιά του γύρω από τα χέρια της, κρατώντας την αιχμάλωτη σε ένα σκοτεινό δρόμο, έκανε απαραίτητη την επιβίωση. Έπειτα διώχνει από την ομάδα του τον δράστη που επιχείρησε να ασελγήσει πάνω στη πρωταγωνίστρια αφότου η ίδια έκανε την αντεπίθεση.

το όνομά μου
Πηγή εικόνας: onedio.com

Ο ίδιος τη πληροφορεί για το ποιο σημαντικό στοιχείο μέσα στην υπόθεση. Το όπλο που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος αποτελούνταν από αστυνομικό στέλεχος. Οπότε της γίνεται έμφυτη η ιδέα να μπει μέσα στο σώμα και να ανακαλύψει μόνη της τη ταυτότητα του δράστη. Βρισκόμενη στη δίωξη ναρκωτικών μπαίνει στην ομάδα όπου ο αρχηγός έχει κύριο στόχο τον Choi Mu-jin. Με το δέσιμο όμως που έχει δημιουργηθεί μεταξύ με την πρωταγωνίστρια βάζει στόχο να σώσει το πλέον πιο κοντινό της πρόσωπο.

Επανάληψη;

Η αλήθεια είναι πως έχω παρατηρήσει μια περίεργη επανάληψη προς μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Ίσως θεωρούν πως έτσι ανεβαίνει η δόση αδρεναλίνης που κατατάσσει τη σειρά σε αγωνιώδη, απ’ ότι θα ήταν κανονικά δηλαδή απλή δράση. Μπορεί να μην έγινε κατανοητό νωρίτερα αλλά το στοιχείο της πάλης είναι αρκετά έντονο και πολλές φορές βίαιο. Κάτι που συνοδεύεται από τον συνδετικό κρίκο της τρέλας. Μια κάπως επικίνδυνη λέξη θα έλεγα.

το όνομά μου
Πηγή εικόνας: flipboard.com

Όμως ο Do Gang-jae, το παλιό μέλος της οργάνωσης του Choi που επιχείρησε να βιάσει την πρωταγωνίστρια, παίρνει τη λέξη και τη τραβάει μέχρι να ξεχειλώσει. Διακινεί ένα είδος ναρκωτικών αρκετά διαδεδομένο στους ανάλογους πολίτες, και παίρνει ο ίδιος πολλή δόση ημερησίως. Το γυρτό ταλαντευόμενο κεφάλι προς το πλάι, το ανατριχιαστικό γέλιο που δίνει μια έκφραση «Τζόκερ», η άνεση στο κράτημα αιχμηρών αντικειμένων και η επιθετική συμπεριφορά είναι τα κομμάτια του εκφοβισμού. Αλλά και της επανάληψης, όπως προαναφέρθηκε, διότι παρόμοιο στιλ «κακού» υπάρχει και στο Alice in Borderland. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις σε τρομάζει η ιδέα ύπαρξης τέτοιων ανθρώπων και ναι, ομολογώ πως κάνουν τη σειρά λίγο πιο ενδιαφέρουσα.

Σχολιασμός

Η αλήθεια είναι πως το θέμα της συγκεκριμένης σειράς δεν είναι τελείως πρωτότυπο. Έχει τις κλασικές καταστάσεις δολοφονίας, εξιχνίασης, μάχης, δράσης, δολοπλοκίας. Αλλά όσο εξελίσσεται η υπόθεση, και όσο η Yoon Ji-woo φτάνει όλο πιο κοντά στην αλήθεια, το ενδιαφέρον γίνεται μια έντονη αίσθηση που σε παροτρύνει να την τελειώσεις σε μια μέρα. Ναι έχει αηδιαστικές σκηνές ομολογώ και περιπτώσεις που απορείς ο ίδιος για την ταυτότητα του δολοφόνου. Ψάχνεις μαζί της και αγωνιάς για την εξέλιξη.

Βέβαια να σας ενημερώσω πως το τελευταίο επεισόδιο με έπιασε κάπως απροετοίμαστη. Βάζουν ένα διαφορετικό μικρό κομμάτι λίγο πιο ευαίσθητο, ρίχνοντας τους παλμούς της καρδιάς σου, για να κρατήσουν δυνάμεις για τη συνέχεια. Ένα συμβάν που ανατρέπει το ίσως αίσιο τέλος γίνεται η έναρξη της έντασης. Όπου η τροπή αλλάζει κάθε λεπτό, και δεν καταλαβαίνεις πώς ακριβώς θα τελειώσει μέχρι που μαυρίζει η οθόνη. Το όνομά μου, λοιπόν μπορεί να έχει κάπως γνωστά στοιχεία πλοκής. Αλλά είναι τόσο μικρά που σε κάνουν να αδιαφορείς γιατί η πορεία σε τραβάει από το χέρι μέχρι το τελευταίο λεπτό.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.