Les amours imaginaires
Πηγή εικόνας: filmkafka.wordpress.com

Η ταινία Les amours imaginaires (Heartbeats) του 2010 είναι η δεύτερη κατά σειρά σκηνοθετική παραγωγή του Καναδού Xavier Dolan. Μια ταινία που αποθεώθηκε τόσο από το κοινό όσο και από την διεθνή κριτική. Οι μυημένοι στον ποιητικό κόσμο του enfant terrible, όπως χαρακτηρίζει ο κόσμος του κινηματογράφου την περίπτωση του Xavier Dolan, μπορούν ήδη από τον τίτλο να φανταστούν περί τίνος πρόκειται.

Εδώ επιτυγχάνει ένα κλίμα εξοργιστικό και «νόστιμο» ταυτόχρονα, όπου βάζοντας στο μικροσκόπιο τις σχέσεις των εραστών  πραγματεύεται πολύ εύστοχα την απελπισία, την λαχτάρα και την στεναχώρια του έρωτα και της απόρριψης. Ο εγωισμός, που συλλαμβάνεται ως κτητικότητα ή ζήλεια αποτυπωμένη και από τις δύο πλευρές -άντρα και γυναίκα- και οι προσπάθειες των ερωτευμένων για λίγη τρυφερότητα, που ολοένα πέφτουν στο κενό της μη ανταπόκρισης, παίρνουν σάρκα και οστά στην οθόνη μας. Σε μια vintage ατμόσφαιρα με φοβερές μουσικές επιλογές ο Ντολάν ξεδιπλώνει τους προβληματισμούς του.

Πηγή εικόνας: popup.mk
Γνωρίζοντας την ταινία

Μια ταινία για όσους αισθάνονται μόνοι στον έρωτα θα μας δηλώσει το ίδιος ο Dolan το 2010 και θα μας αφήσει να ονειροπολούμε μεταξύ αλήθειας και φαντασίωσης. Στην ταινία Les amours imaginaires, στην οποία πρωταγωνιστεί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, παρακολουθούμε την μονομαχία δύο κολλητών φίλων για μια θέση στην καρδιά ενός αγοριού (Niels Schneider).

Ο Francis (Xavier Dolan) είναι ομοφυλόφιλος, συναισθηματικός, ντροπαλός με μια ιδιαίτερα ρομαντική στάση απέναντι στον έρωτα. Η Marie (Μonia Chockri) είναι μια straight γυναίκα, κυνική, με ένα ιδιόρρυθμο vintage στυλ. Έπισης καπνίζει πολύ, θεωρώντας ότι στον καπνό εξαφανίζονται τα προβλήματα της. Ο Nicolas (Niels Schneider) μόλις έχει έρθει στην πόλη και αναζητά καινούριους φίλους. Η τόσο κλασσική ομορφιά του, που θυμίζει αρχαιοελληνικό άγαλμα, θα τραβήξει σαν μαγνήτης τους δύο φίλους. Θα δημιουργηθεί ένα παράδοξο ερωτικό τρίγωνο με τους τρεις φίλους πια να περνούν πολλές ώρες μαζί, να μοιράζονται πολλές δραστηριότητες, ακόμη και το ίδιο τους το κρεβάτι.

Η κορύφωση του πλατωνικού αυτού ειδυλλίου θα φανερωθεί σε μια εκδρομή στην εξοχή. Εκεί η Marie θα αποφασίσει να παραιτηθεί από την ιδέα του Νικολά, ακόμα και από την φιλίας της με τον Francis. Το αδιέξοδο που θα εκτυλίσσεται μπροστά στις οθόνες μας θα πλαισιώνεται από εξομολογήσεις ερωτευμένων νέων σε στυλ συνέντευξης. Μια ταινία γυρισμένη με πολλή ποίηση, πολλή μουσική, πολλές καταχρήσεις, πολλή απελπισία μα και πολύ έρωτα.

Πηγή εικόνας: pentaflix.com


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

REVIEW OVERVIEW
σκηνοθεσία
σενάριο
ερμηνεία
μουσική επένδυση
Previous articleEugène Ionesco: Ο θεατρικός συγγραφέας του θεάτρου, του παραλόγου
Next articleΤοξικές σχέσεις και συμπεριφορές
Λεω οχι στα μέτρια και δεν μου αρέσουν τα πρεπει που επιβάλλουν άλλοι. Λατρεύω το σινεμά και τα βιβλία. Εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο πεζά. Επισης λατρεύω την Αθήνα γιατί δεν είναι μέτρια σε τίποτα. Ζεις ουσιαστικά οταν ζεις στα άκρα.
les-amours-imaginaires-t%ce%bf-paradokso-ton-eraston-stis-tainies-toy-xavier-dolanΤο αισθηματικό δράμα του Ξαβιέρ Ντολάν που αγάπησε η διεθνής κριτική. Ο αγώνας δύο κολλητών φίλων για την καρδιά ενός αγοριού. Υπάρχει άραγε φύλο στον έρωτα;

3 COMMENTS

Comments are closed.