True Beauty
Πηγή εικόνας: dasisteinbeispiel.de

Εν έτει 2021, προς 2022 πλέον, το θέμα του εκφοβισμού είναι η δυστυχής καθημερινότητα. Ο παλιός κόσμος, κοιτώντας με προοδευτικό βλέμμα την τωρινή εποχή, ήλπιζε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Μια εποχή, όπου όλα όσα τότε αποτελούσαν πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, πλέον δεν θα υπήρχαν. Όμως είμαστε ακόμα εδώ, ανήμποροι πολλές φορές να σώσουμε έναν άνθρωπο από την καταστροφή. Κάπου εκεί έρχεται το True Beauty, το K-Drama που, αν και διαθέτει έντονο κωμικό στοιχείο, δείχνει και τις άσχημες πλευρές του κόσμου.

True Beauty
Πηγή εικόνας: mubi.com
Περίληψη

Η Lim Ju Kyung ζει μία άθλια καθημερινότητα. Από παιδί την χαρακτήριζαν άσχημη και αυτή η αντιμετώπιση συνέχισε μέχρι και στη σχολική της ζωή. Καταλήγει να κάνει τα θελήματα κάποιων άθλιων κοριτσιών, που την τραμπουκίζουν επανειλημμένα. Μέχρι που δεν αντέχει άλλο και επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή μια θολή παρουσία τη σώζει από τα χέρια του χάρου, κι ας είχε αποφασίσει το τελευταίο δευτερόλεπτο να μην κάνει το βήμα προς το κενό.

Ο πατέρας της, έχοντας χάσει πολλά λεφτά, αναγκάζει την οικογένεια να μετακομίσει στο παλιό της σπίτι. Η ευκαιρία δόθηκε απλόχερα στην πρωταγωνίστρια και έτσι αλλάζει σχολείο. Πριν όμως πατήσει το πόδι της εκεί, μαθαίνει πώς να βάφεται και να εμφανίζεται με διαφορετικό και πιο καθαρό πρόσωπο. Η αντιμετώπιση στο καινούριο της σχολείο είναι εντελώς διαφορετική και ο έρωτας δεν αργεί να της χτυπήσει τη πόρτα.

True Beauty
Πηγή εικόνας: creatrip.com
Αποθέωση 

Στο True Beauty, μαθαίνουμε για έναν διαφορετικό κόσμο, με διαφορετική κουλτούρα από αυτή στην οποία έχουμε συνηθίσει. Το θέμα της εμφάνισης είναι κάτι που ταρακουνά τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλές φορές, όσο περισσότερο απέχει ένα άτομο από τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας του, τόσο χειρότερη μεταχείριση έχει. Μια οπισθοδρομική στάση που εξακολουθεί να ισχύει στη κοινωνία και μας σοκάρει μόνο στη σκέψη.

Αυτό συναντάει και η πρωταγωνίστρια, που όταν εμφανίζεται βαμμένη στο καινούριο της σχολείο, παύει να βρίσκεται στην αφάνεια. Πλέον θεωρείται από τις ωραίες του σχολείου, κάτι που τις ανοίγει φιλίες που παλιά ευχόταν να είχε. Όμως, υπάρχει ένα άτομο που γνωρίζει το πραγματικό της πρόσωπο και εκείνη προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να μην το αποκαλύψει και καταστραφεί ο κόσμος που δημιούργησε. Ο Lee Soo Ho, ο αντίστοιχος ωραίος του σχολείου, την έχει δει εκτός της τάξης σε ένα μαγαζί με κόμικς. Και καταλαβαίνει ότι η άβαφη κοπέλα είναι αυτή που έσωσε από την πτώση στο κενό.

True Beauty
Πηγή εικόνας: absolutebl.tumblr.com
Τα ακόλουθα μυστικά

Η παρεξήγηση γίνεται αστεία όταν στο True Beauty η πρωταγωνίστρια νομίζει πως το μυστικό που γνωρίζει ο συμμαθητής της είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Ενώ αυτός θεωρεί πως η ίδια κατάλαβε ότι εκείνος την έσωσε και θέλει να κρατήσει αυτή τη στιγμή της κρυμμένη από τους ανθρώπους γύρω της. Πράγμα που φέρνει τα δύο άτομα αρκετά κοντά και η ίδια καταλήγει να προδίδεται αρκετά γρήγορα.

Η έντονη γνωριμία της με τον Han Seo Jun τον τραβάει να μεταφερθεί στο ίδιο σχολείο. Φέρνοντας δύο παλιούς φίλους σε έντονες αντιπαραθέσεις. Αποφασίζει να την πλησιάσει ώστε να την τραβήξει μακριά από τον Lee Soo Ho, μέχρι που η ψεύτικη προσέγγιση γίνεται αληθινή. Και τα μυστικά του καθενός αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Πηγή εικόνας: onlinenewse.com
Η οικογένεια

Στο True Beauty βλέπουμε διαφορετικές οικογένειες να πλαισιώνουν τους χαρακτήρες αφήνοντας το K-Drama να καλύψει κάποια εξίσου σημαντικά θέματα. Στη ζωή της Lim Ju Kyung οι γονείς είναι ανίδεοι από τις περιπέτειες της κόρης τους. Δεν αφήνουν τη πρωταγωνίστρια να ανοιχτεί ώστε να την καταλάβουν, γιατί πολύ απλά τους έχουν φάει οι προκαταλήψεις της κοινωνίας τους. Από την άλλη, ο Lee Soo Ho έχει κρατήσει αρκετά τυπικές σχέσεις με τον πατέρα του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον θάνατο του παλιού του κολλητού.

Στη σειρά μπαίνει και η Kang Soo Jin, η παιδική φίλη του Lee Soo Ho και καινούρια φίλη της πρωταγωνίστριας. Βρίσκεται πάντα δεύτερη στους βαθμούς της, αφήνοντας τον φίλο της να της κλέβει τη δόξα από τους δικούς της γονείς. Ο πατέρας της γίνεται βίαιος, ώστε να της δείξει πως πρέπει να ξεπεράσει τον πιο καλό μαθητή του σχολείου της. Της δημιουργεί τραύματα και η ίδια αποκτά χαρακτηριστικά που δεν είχε προηγουμένως.

Πηγή εικόνας: pinterest.com
Σχολιασμός

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι λίγα από τα πρόσκαιρα θέματα που αναφέρει το True Beauty. Και παρά των τόσων σοβαρών καταστάσεων που εμπλέκει, αφήνει τον θεατή να τα εμπεδώσει με μικρές αλλά πολύ σημαντικές σκηνές. Είναι πρέπον για την εποχή που διανύουμε να μην αφήνουμε μόνο τη μυθοπλασία να μας χρωματίζει τη καθημερινότητα. Αλλά να υπάρχουν και τα πραγματικά στοιχεία που κάνουν τον θεατή να σκεφτεί λίγο περισσότερο γι’ αυτά.

Παρόλα αυτά, η σειρά έχει έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού. Αυτό οφείλω να το τονίσω γιατί σχολίασα περισσότερο το σημαντικά στοιχεία της σειράς. Είναι το κύριο ζήτημα της ζωής των περισσότερων χαρακτήρων. Η κατάκτηση του crush τους. Και προφανώς ο ανταγωνισμός που υπάρχει για τα μάτια του ατόμου που τους ενδιαφέρει. Αυτό είναι και το κομμάτι που κρατάει τη σειρά για 16 επεισόδια δίνοντας στον θεατή άπειρες στιγμές γέλιου και ρομαντισμού.


Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.