American
Πηγή εικόνας: amazon.com

Μια ακόμη σεζόν της αγαπημένης, για πολλούς, σειράς American Horror Story έφτασε στο τέλος της και οι εντυπώσεις που άφησε στο κοινό είναι πραγματικά ανάμεικτες. Έπειτα από αποχή σχεδόν δύο ετών, λόγω πανδημίας, το Double Feature πάσχισε να εντυπωσιάσει με δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες, πεπιεσμένες σε μια σεζόν των δέκα επεισοδίων.

Red Tide

Πηγή εικόνα;: cheatsheet.com

Με τα πρώτα επεισόδια να θυμίζουν κάποια ιστορία του Stephen King, για έναν κινηματογραφικό συγγραφέα που βρίσκεται σε τέλμα, η σειρά άρχισε, έστω για λίγο, να θυμίζει το παλιό, κλασικό, αγαπημένο American Horror Story. Τότε που η σειρά εμπεριείχε αρκετό τραγούδι, ατμοσφαιρικές σκηνές και μια ευωδία νοσταλγίας στα χρώματα της. Με τις σταθερές πρωταρχικές αξίες να κρατούν τα ηνία, όπως τον Evan Peters, την Sarah Paulson αλλά και τους Finn Wittrock και Frances Conroy, δημιουργήθηκε μια δυνατή ιδέα αυταπάτης πως ίσως μιλάμε για την καλύτερη σεζόν του show. Εντυπωσιακή και η παρουσία του Macaulay Culkin, που πραγματικά έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Δυστυχώς, αυτός ο επιθυμητός αναχρονιστικός ορισμός για την συγκεκριμένη σεζόν, δε κράτησε, παρά ελάχιστα. Με το πέρασμα των επεισοδίων, η ιστορία άρχισε να φθίνει. Αγγίζοντας ωστόσο ένα θέμα τόσο λεπτό όσο και πιο επίκαιρο από ποτέ, αυτό της φιλοδοξίας και της ματαιοδοξίας συνάμα, αυτή η σπίθα που άναψε το φιτίλι του ενδιαφέροντος στην αρχή, σιγά σιγά κόντευε να σβήσει. Κι όμως, όσο καλά άρχισε η ιστορία αυτή, τόσο απογοητευτικά έμελλε να τελειώσει…

Ενδεχόμενος στόχος του American Horror Story, μάλλον να δημιουργήσει ερωτήματα βαθιάς φιλοσοφίας και συνείδησης στον θεατή. Αν υπήρχε αυτό το μαύρο χάπι που φέρνει έμπνευση, πώς θα σκεφτόταν ο καθένας από εμάς; Είναι οι συνέπειες κάτι που θα δημιουργούσε προβληματισμό στη σύγχρονη κοινωνία; Ή η σημερινή ανθρωπότητα ορίζεται και χαρακτηρίζεται από έναν εγωκεντρισμό και από άτομα που απλώς έχουν τεράστια ιδέα για τον εαυτό τους;

Death Valley

Πηγή εικόνας: bloody-disgusting.com

Μέχρι στιγμής, η έβδομη σεζόν του American Horror Story, με τίτλο Cult, χαρακτηρίστηκε ως η πιο πολιτικοποιημένη επιχείρηση του show. Αυτό φυσικά ήταν κάτι που είτε απομάκρυνε, είτε προσέλκυσε τηλεοπτικούς αναγνώστες. Όλα αυτά, μέχρι και το δεύτερο μέρος της δέκατης σεζόν. Το American Horror Story, λατρεύει να ασχολείται με γεγονότα του παρελθόντος. Αγαπάει να δίνει άλλη όψη και εκδοχή στην ιστορία. Κάπως έτσι, έφτασε στις οθόνες μας ο Ike Eisenhower και ο Richard Nixon. Η ιστορία του Death Valley, φέρνει στο παρόν ένα χιλιοσυζητημένο θέμα, που ακόμη και σήμερα απασχολεί έναν ολόκληρο πλανήτη. Υπάρχει άραγε ζωή σε άλλον πλανήτη;

Σε ασπρόμαυρο, κατά κύριο λόγο, κάδρο, μερικοί από τους προέδρους των ΗΠΑ αλλά και των κοντινών επιρροών τους, παρελαύνουν από τις οθόνες μας, πασχίζοντας να διαχειριστούν την συνθήκη που αναγκάστηκε να υπέγραψε ο 1954 o Eisenhower με μορφές ζωής από άλλους πλανήτες. Με το πέρασμα των χρόνων τα εξωγήινα αυτά πλάσματα, απαιτούν ολοένα και περισσότερα δικαιώματα από τους ανθρώπους, μέχρι να έρθει η στιγμή να κατακτήσουν εξ΄ ολοκλήρου τη Γη.

Το θέμα εξωγήινοι και ερπετοειδή ήταν μια ενότητα, με την οποία χρόνια τώρα ο Ryan Murphy, φλερτάρει. Όντως η Αμερική και συγκεκριμένα η Κοιλάδα του Θανάτου, έχουν δημιουργήσει γιγάντιους μύθους γύρω από οντότητες που δεν κατοικούν στη Γη. Το θέμα εξωγήινοι αποτελεί πλέον κομμάτι της αμερικάνικης κουλτούρας και θα ήταν άδικο να μην υπάρξει μια σεζόν αφιερωμένη σε αυτό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το American Horror Story, αγγίζει το συγκεκριμένο θέμα, μιας και στο Asylum, γίνεται αναφορά στην ύπαρξη εξωγήινων δραστηριοτήτων.

Τέλος…

Η δέκατη σεζόν του American Horror Story, με τίτλο Double Feature, είχε προοπτικές που κι όμως έμειναν ανεκμετάλλευτες. Πρόκειται για δυο διαφορετικές ιστορίες που είχαν ακόμη περιθώρια ανάπτυξης. Για ιστορίες που θα μπορούσαν να αφήσουν εποχή στο show. Το αποτέλεσμα, όχι τόσο άσχημο όσο ακούγεται, απλώς δίνει την εντύπωση της τσαπατσουλιάς και της προχειροδουλειάς, στοιχεία που δεν αρμόζουν σε μια τόσο αγαπητή και δημοφιλή σειρά.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.