American Horror Story: Όταν ήρθε η “Αποκάλυψη”

Άλλη μια ανατριχιαστική ιστορία, όχι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα και την εποχή μας, μα ούτε και τόσο κοντά συνάμα, παρουσίασε για άλλη μια σεζόν η σειρά American Horror Story. Μια εκδοχή της αποκάλυψης, όπως θα μπορούσε να τη συλλάβει ο απλός νους, αφήνοντας τη φαντασία του για λίγο έξω από όρια και ηθικούς ή θρησκευτικούς προβληματισμούς.

Όταν μια εσκεμμένη πυρηνική καταστροφή μολύνει ολόκληρο τον πλανήτη με ραδιενέργεια , η επιβίωση του ανθρώπινου είδους μοιάζει μάλλον εξωπραγματική, εκτός από ορισμένους “προνομιούχους” που διασώζονται σε ειδικά τροποποιημένα καταφύγια, μέχρι να εξαλειφθεί οτιδήποτε βλαβερό απ΄την ατμόσφαιρα. Πέρα όμως απ΄το ανθρώπινο είδος, βαθιά κρυμμένες στη Γη, επανέρχονται ζωντανές και ανανεωμένες η Υπέρτατη Κορντέλια με την πιστή σύμβουλο της, πλαισιωμένες απ΄το υπόλοιπο επιτελείο μαγισσών, όπως ακριβώς τις είδαμε στη τρίτη σεζόν της σειράς. Με ένα μακρόσυρτο φλας μπακ, από τη μία βλέπουμε την ανύψωση του σατανά μέσω του υιού του και απ΄την άλλη, φανερώνεται ένας πόλεμος που ο ίδιος άνοιξε με τις Μάγισσες, οι οποίες ως η προσωποποίηση του “Καλού”, κάνουν οτιδήποτε περνά απ΄τα χέρια και τα ξόρκια τους, προκειμένου να αποτρέψουν την “Αποκάλυψη”.

Μια νοσταλγική θα λέγαμε σεζόν, που “φλέρταρε” αισθητά με το παλιό κλασικό American Horror Story , όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε. Σκηνές, πρόσωπα και η ατμόσφαιρα από προηγούμενους κύκλους, μας γυρνούν πίσω όταν η Sarah Paulson, κοντραριζόταν με τη μητέρα της για τη διαδοχή, αλλά και για το καλό ολόκληρης της σύναξης, ενώ όσο τα επεισόδια τρέχουν, θα ξαναδούμε τη γυναίκα σύμβολο της σειράς, τη Jessica Lange, να μεγαλώνει τον εγγονό της μέσα στο Murder House. Μια επιστροφή που όσοι αγαπούν τη σειρά, περίμεναν με ανυπομονησία. Για μια ακόμη φορά, είδαμε τους πολλαπλούς και εντυπωσιακούς ρόλους, τόσο της Sarah Paulson, η οποία εμφανίστηκε ως Μάγισσα και εν αντιθέσει ως η σκληρή και σκοτεινή διευθύντρια του καταφύγιου, καθώς βέβαια και του Peter Evans, που υποδύθηκε έναν κομμωτή, έναν σατανιστή και ρομποτιστή και τέλος ενσάρκωσε και ρόλους του από προηγούμενους κύκλους.

Όπως σε κάθε σεζόν, μέσω ίσως κάποιας υπερβολής, το American Horror Story, καυτηριάζει θέματα που μαστίζουν είτε την εποχή μας, είτε ένα παλαιότερο παρόν. Αυτή μάλλον ήταν η πρώτη φορά που καταπιάστηκε με το μέλλον. Με μια δηλαδή καθαρά θρησκευτική προφητεία που αναφέρεται σε Γραφές, σε όλες σχεδόν τις θρησκείες, ενδεχομένως με άλλα λόγια. Μια μάχη του “Καλού” με το “Κακό”, όπου στο τέλος δεν επικρατεί το πρώτο, όπως μάθαμε από παραμύθια, ιστορίες και ταινίες. Σε γενικές γραμμές, η 8η σεζόν, ξεπέρασε τη προηγούμενη και έφερε ξανά στο προσκήνιο ό,τι ακριβώς περίμενε ο θεατής να δει, συμπεριλαμβάνοντας ένα υπέροχο καστ και μια πλοκή που μόνο κοινότυπη ή βαρετή δε θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς.

 

1
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...

Όπως σε κάθε σεζόν, μέσω ίσως κάποιας υπερβολής, το American Horror Story, καυτηριάζει θέματα που μαστίζουν είτε την εποχή μας, είτε ένα παλαιότερο παρόν. Αυτή μάλλον ήταν η πρώτη φορά που καταπιάστηκε με το μέλλον.American Horror Story: Όταν ήρθε η "Αποκάλυψη"