βιβλία
Πηγή εικόνας: unsplash.com @Alfons Morales

Κάθε βιβλίο έχει και μία ξεχωριστή μαγική ιδιότητα. Άλλοτε καταφέρνει να ταξιδέψει τον αναγνώστη νοερά σ’ έναν φανταστικό κόσμο και άλλοτε να τον διδάξει πολλά περισσότερα από αυτά που επιδιώκει. Η ανάγνωση βιβλίων έχει ευεργετική επίδραση στην διαδικασία εκμάθησης του ατόμου. Συμβάλλει επιπλέον στην διαμόρφωση του εγκεφάλου μας. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως η ψυχική ηρεμία επηρεάζεται εξίσου. Ένα ερώτημα που μου τίθεται συνεχώς από τους ανθρώπους γύρω μου είναι το εξής: Τελικά τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να φέρουν έστω μία μικρή αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο;

opened book beside crystal ball
Πηγή εικόνας: unsplash.com
Tα βιβλία αυτοβελτίωσης και η επίδραση τους

Τα βιβλία πάντοτε αποτελούσαν για εμένα μια διέξοδο από την πραγματικότητα. Κάθε φορά που επιθυμούσα να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζα τον κόσμο γύρω μου, κατέφευγα στην ανάγνωση ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης. Ύστερα από αρκετή μελέτη κατέληξα στο συμπέρασμα πως τελικά τα ίδια μπορούν να φέρουν έστω μια μικρή αλλαγή στην αντίληψη που έχουμε για ορισμένες καταστάσεις. Πώς γίνεται αυτό; Με την συχνή μελέτη βιβλίων.

Πολλές φορές διάβαζα προσπαθώντας να ακολουθήσω  μια σειρά από βήματα τα οποία θα με οδηγούσαν σε προσωπική εξέλιξη. Στο τέλος κατάλαβα πως τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν αποτελούν εγχειρίδια με οδηγίες χρήσης για μια καλύτερη ζωή, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Πρόκειται για μια διαδικασία από την οποία περνάς σε κάθε ανάγνωση, ώσπου να έρθει η στιγμή που όλα όσα διαβάζεις μπορείς να τα αποτυπώσεις στον πραγματικό σου κόσμο. Για να γίνω πιο σαφής, αρκεί η όλη διαδικασία να γίνει βιώμα στον αναγνώστη ώστε να μπορέσει να επιτύχει την πνευματική αλλά και προσωπική ανάπτυξη που επιδιώκει.

Προσωπική εξέλιξη

Η εξέλιξη άλλωστε είναι προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου. Με το πέρασμα των χρόνων συνειδητοποιώ όλο και βαθύτερα πως το μυστικό των ευτυχισμένων ανθρώπων είναι ένα. Δεν προσπαθούν να βρουν την ευτυχία αλλά και την επιτυχία σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά στον ίδιο τους τον εαυτό. Άλλωστε καμία  αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει αν δεν το επιθυμείς πρώτα εσύ.

Μία κίνηση στην οποία προβαίνουμε και η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σωστή, είναι η πεποίθηση μας πως όσα διαβάζουμε θα προκύψουν στη ζωή μας δια μαγείας. Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι η αλλαγή. Ο φόβος του αγνώστου καθώς και η ανησυχία της αποτυχίας. Σκεφτείτε τα βιβλία αυτοβελτίωσης σαν μία υπενθύμιση πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να προσπαθήσουμε με όλη μας την δύναμη γι’ αυτό.

Συμπέρασμα..

Κανένα βιβλίο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει την αλλαγή που επιθυμείς! Μπορεί όμως να βοηθήσει έστω και σ’ ένα μικρό ποσοστό τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι ορισμένα γεγονότα. Να αγαπάτε και να σας αγαπάτε. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα από όλα τα βιβλία αυτοβελτίωσης που έχω διαβάσει! Τότε θα μπορέσετε να εξελίξετε πραγματικά τον εαυτό σας!


Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ