η τετραλογία της σελήνης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Διούδη

Φαντάσου να ζεις σε έναν κόσμο όπου η Σελήνη είναι κατοικήσιμη. Έχει άμεση επαφή με τον πληθυσμό της Γης, αλλά οι κάτοικοι δεν μοιάζουν και τόσο με τους ανθρώπους της. Εκτός από τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, οι Lunar, έχουν και τη δυνατότητα χειραγώγησης της εμφάνισής τους προς τους κατοίκους της Γης. Η τετραλογία της Σελήνης είναι μια σειρά βιβλίων βασισμένη στα κλασικά παιδικά παραμύθια. Οι πριγκίπισσες που μας μεγάλωσαν στα παιδικά μας χρόνια έρχονται με νέους πιο εκσυγχρονισμένους ρόλους. Αλλά ακόμα και αναβαθμισμένους, πέρα από το πραγματικό.

Cinder
Lunar
Πηγή: shanlightyear.tumblr.com

Ζώντας στα δέκατα έκτα χρόνια της στο Νέο Πεκίνο, η Cinder βρίσκεται στη δύσκολη θέση της ζωής της μένοντας με τη μητριά και τις κόρες της. Κάνοντας τη καθημερινότητά της αβάσταχτη και ταλαίπωρη ανακαλύπτει την ηρεμία στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά, να επισκευάζει μηχανές και ανδροειδή. Αλλά η ταραχή δεν αργεί να έρθει όταν την επισκέπτεται ο πρίγκιπας Kai γιατί χρειάζεται τη βοήθειά της. Η έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι φανερή, αλλά οι δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν είναι ένα αγκάθι στη καρδιά της Cinder. Το μίσος της μητριάς της προς εκείνη γιατί είναι cyborg (δηλαδή κάποια κομμάτια τους σώματός της αποτελούνται από καλώδια και μηχανισμούς), η ανακάλυψη για το παρελθόν της και ο χαμός κάποιων αγαπημένων της προσώπων, η αρρώστια που κυκλοφορεί και σκοτώνει τόσους γήινους.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς παρατηρούμε τον αγώνα των δύο παιδιών, όχι μόνο για μια πιο ήρεμη δική τους ζωή, αλλά και όλου του κόσμου. Διότι αν και η Σελήνη βρίσκεται στη τροχιά της γης και σε τόσο κοντινή απόσταση, η βασίλισσά της έχει βαλθεί να κατακτήσει τους άποικούς της με κάθε δυνατό τρόπο.

Scarlet
η τετραλογία της σελήνης
Πηγή: instagram.com

Ένας νέος ρόλος έρχεται με σκοπό τη δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας. Η Scarlet μένει στη Γαλλία μαζί με τη γιαγιά της. Όμως ξαφνικά ο κόσμος της αλλάζει όταν ο μοναδικός δικός της άνθρωπος εξαφανίζεται και βρίσκεται μόνη της αντιμέτωπη με τον κόσμο. Στη προσπάθειά της να τη βρει συναντά τον Wolf, έναν άνθρωπο μορφοποιημένο σε μαχητή, δημιούργημα των Lunar. Μαζί θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο της Cinder.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Η τετραλογία της Σελήνης μας συστήνει καινούριους χαρακτήρες και περιπέτειες. Η ιστορία συνεχίζεται για τη μάχη της ισότητας μεταξύ της γης και της σελήνης. Όσο η βασίλισσα παλεύει με νύχια και με δόντια να κατακτήσει τους πάντες με σκοπό να τους χειραγωγεί προς όφελός της.

Cress
η τετραλογία της σελήνης
Πηγή: artstation.com

Μια εξαιρετική χάκερ κλεισμένη σε έναν πύργο αιχμαλωσίας. Έχει κάνει καθημερινότητά της να κοιτάει το σύμπαν και τη γη από μακριά, εφόσον η μόνη της επικοινωνία είναι μέσω δικτύωσης. Ο δορυφόρος που βρίσκεται δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με πολιτισμό. Έχοντας φτάσει στο αποκορύφωμα της αντοχής της αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα και να το σκάσει πριν το ανακαλύψουν και την φυλακίσουν για πάντα. Ένας ακόμη πλούσιος χαρακτήρας με διαφορετική ενέργεια και προσέγγιση που θα βρεθεί στον δρόμο της Cinder καλώντας την για να τη σώσει. Μαζί με τον κυβερνήτη Thorne, μεγάλο έρωτα της Cress, θα την πάρουν στο δικό τους ταξίδι προς ελευθέρωση των ανθρώπων.

Η σειρά συνεχίζεται με τον προσωπικά αγαπημένο μου χαρακτήρα. Η δράση και το σασπένς απλώνουν τη μαγική τους σκόνη πέρα από τη γη και το θεωρητικά συνηθισμένο. Οι ανακαλύψεις όλο και περισσότερων μυστικών και συναισθημάτων είναι αυτό που κρατάει το ενδιαφέρον για ένα ακόμη αφηγηματικό βιβλίο.

Winter
η τετραλογία της σελήνης
Πηγή: devianart.com

Το μίσος της βασίλισσας των Lunar, Levana. Μια όμορφη δυναμική πριγκίπισσα που θεωρείται εμπόδιο στην επιτυχία κατάκτησης όλου του κόσμου. Η Winter είναι η θετή κόρη της Levana, αφού ήταν παντρεμένη με τον πατέρα της, αλλά εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τη σκιά που έχει δημιουργήσει η βασίλισσα. Αγνοεί τη δύναμη των Lunar πράγμα που την έχει οδηγήσει στη τρέλα. Αλλά ο παιδικός της φίλος Jacin, και φρουρός στο παλάτι, είναι πάντα δίπλα της και τη βοηθάει. Μετά από μια οδυνηρή ζωή αποφασίζουν να σπάσουν τα δεσμά της βασίλισσας και να εναντιωθούν, ώστε να την εκθρονίσουν.

Το τελευταίο και πιο ανατρεπτικό βιβλίο της σειράς. Με κομμένη την ανάσα φτάνει η ιστορία στην κορύφωσή της με μάχες, αλλά και ενώσεις των χαρακτήρων.

Σχόλια και απόψεις

Αν είσαι αναγνώστης του είδους, Η τετραλογία της Σελήνης είναι ξεκάθαρα τα βιβλία που θα λατρέψεις. Κάθε ιστορία είναι γεμάτη περιπέτεια, συναίσθημα και αγωνία για τη συνέχεια. Η Marissa Meyer έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη περιγραφικότητά της αφήνοντας μόνο σε εμάς να δημιουργήσουμε τις εικόνες που μας μεταφέρει. Η επιλογή της να έχει ως πρωταγωνιστή διαφορετικούς χαρακτήρες ανά τα κεφάλαιά, κάνει πιο εμφανές το ότι τους έχει αναλύσει όλους εξονυχιστικά. Αφήνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να βρει με ποιον χαρακτήρα ταιριάζει περισσότερο και να ταυτιστεί με αυτόν.

Η αλήθεια είναι πως όσο διαβάζει κάποιος τα βιβλία θα παρατηρήσει ότι οι σελίδες αυξάνονται δραματικά. Είμαι εδώ για να σας καθησυχάσω, διότι κι εγώ σαν άνθρωπος βλέποντας πως το Winter είναι 1.094 σελίδων κόντεψα να πνιγώ. Αλλά ο τρόμος στο μάτι είναι η μόνη ανησυχία. Μπορεί η ποσότητα να αυξάνεται, αλλά την ίδια μοίρα έχει και η ιστορία. Ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις σε σημείο που δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο ούτε καν για να ξεκουράσεις τα μάτια σου. Παθιάζεσαι τόσο που καταλήγεις να νιώθεις ό,τι και οι χαρακτήρες και να διψάς για τη συνέχεια. Είναι μια σειρά βιβλίων που σίγουρα ταυτίζεσαι με κάποιον χαρακτήρα και μπορείς κιόλας να ανακαλύψεις κι άλλες πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες ότι έχεις.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

2 COMMENTS

Comments are closed.