Exclusive Content:

Η συνταρακτική άφιξη της 4ης σεζόν του Stranger Things

Τα volume 1 και 2 είναι πλέον εδώ και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά απ' ότι φανταζόμασταν.

Αχ αυτός ο αναθεματισμένος κορονοϊός. Μας κλείδωσε στα σπίτια μας, περιόρισε τις μετακινήσεις μας και τερμάτισε κάθε μας ελπίδα για νέες σεζόν και ταινίες. Η αναμονή φάνηκε σαν αιώνας, όμως η πολυαγαπημένη σειρά Stranger Things επέτρεψε με μια άκρως έντονη σεζόν. Τίποτα δεν είναι όπως το θυμόμασταν. Η σειρά δράσης, μυστηρίου και περιπέτειας απέκτησε έναν ακόμη σαγηνευτικό τίτλο και αυτός ανήκει στην κατηγορία των θρίλερ. Ανεβασμένοι παλμοί και αγωνία μέχρι τη λύτρωση που…έρχεται όμως, ή εξακολουθούμε να ανυπομονούμε για τη συνέχεια;

Περίληψη 

Μετά τον θάνατο του Billy και τις χαμένες δυνάμεις της El τα πράγματα έπειτα από μήνες μοιάζουν να μπαίνουν σε μια ροή. Όμως η άφιξη ενός νέου και πιο δυνατού κακού ταράζει τις ζωές των παιδιών. Ο θανατηφόρος ερχομός του Vecna φέρνει την πόλη του Hawkings στον απόλυτο τρόμο και χάος. Οι δυνάμεις της El είναι πλέον απαραίτητες για την σωτηρία τους. Οπότε καταλήγει να έρχεται αντιμέτωπη με το σκοτεινό της παρελθόν. Ενώ η παρέα που έχει παραμείνει στην πόλη συλλέγει τα κομμάτια του παζλ ως προς την αντιμετώπιση του κακού από το Upside Down.

Τέσσερα σκέλη 

Ίσως για πρώτη φορά μετά από τόσες σεζόν του Stranger Things έχουμε μάχες σε διαφορετικά μέτωπα. Η ιστορία σπάει σε τέσσερις τομείς με διαφορετικές ροές, όμως με άκρως απολαυστική δράση η καθεμία ξεχωριστά. Βλέπουμε τη Joyce που ενημερώνεται για τα σημεία ζωής του Jim, όπου αμέσως σπεύδει να τον βγάλει από τις φυλακές της Ρωσίας στην οποία έχει περάσει αυτούς τους μήνες αιχμάλωτος. Ο ίδιος βρίσκεται σε μια κατάσταση που του αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να συνδέεται η ζωή του με το σκοτεινό Upside Down.

Stranger Things 4
Πηγή εικόνας: ComingSoon.net

Από την άλλη πλευρά, είναι η ζωή της El μακριά από τη πόλη που είναι η πηγή έλευσης του κακού. Σε μια μορφή ζωής που προσπαθεί να βγει αντάξια ως απλή σχολική, καταλήγει να θυμάται επανειλημμένα πως οι δυνάμεις της δεν είναι πλέον στην κατοχή της. Αλλά η αναγκαιότητα αυτών την τραβάνε σε μια παλιά ανάμνηση που είχε βαθιά κρυμμένη στο μυαλό της.

Ένα μέρος απομακρυσμένο από τον Mike, τον Will και τον Jonathan, με αυτούς να κρύβονται από αυτούς που θέλουν να εξολοθρεύσουν την Eleven και καταλήγουν να τους κυνηγάνε. Ταυτοχρόνως όμως προσπαθούν να τη βρούνε από αυτούς που την εξαφάνισαν.

Ενώ όσοι μείνανε στη πόλη βλέπουν τραγικούς θανάτους να τους περικλύζουν χωρίς ένα ίχνος εμφανούς κακού, προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που σκοτώνει με τόσο τρομακτικό τρόπο κάποιους μαθητές και ένα κουβάρι μυστικών αρχίζει σιγά σιγά να ξετυλίγεται.

Καινούργιες εντάξεις

Σε κάθε σεζόν πέρα από το γεγονός ότι μαθαίνουμε ακόμα περισσότερο για τους πρωταγωνιστές, γνωρίζουμε και νέα μέλη που είτε θα αγαπηθούν είτε όχι από το κοινό. Έτσι στη τέταρτη σεζόν γνωρίζουμε τον Eddie. Ένας μαθητής που θα έπρεπε να έχει τελειώσει με τις σχολικές του προτεραιότητες αλλά βρίσκεται ακόμα εκεί και αφήνει τον έντονο χαρακτήρα του να φανεί. Ως λάτρης του D&D έχει δημιουργήσει ένα κλαμπ, αποκαλούμενο ως Hellfire, με παιδιά από το σχολείο για να παίζουν παρέα. Θεωρείται για την κοινωνία παράδειγμα προς αποφυγήν και όταν γίνεται μάρτυρας του πρώτου θανάτου τρέχει όλη η πόλη να τον κατασπαράξει.

Stranger Things 4
Πηγή εικόνας: inreview.blog

Στην προσπάθεια απόδειξης της αθωότητάς του κι άλλοι θάνατοι ακολουθούν με τους πολίτες να εξαγριώνονται. Εκεί συναντάμε και τον Jason Carver το αγόρι του πρώτου θύματος. Θολωμένος από το μίσος του για εκδίκηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βάλει ένα τέλος σε αυτόν που θεωρεί δολοφόνο, μπλέκοντας έτσι χειρότερα την ήδη χαοτική κατάσταση.

Σχολιασμός

Άνετα η 4η σεζόν του Stranger Things χαρακτηρίζεται ως επική. Τα δύο της μέρη έχουν ήδη βγει στη πλατφόρμα του Netflix κάνοντας πάταγο σε όλο το κόσμο. Θα είμαι ειλικρινής λέγοντας πως δεν περίμενα να είναι τόσο καλή. Την ξεκίνησα απλώς για να δω την εξέλιξη, αλλά δεν άργησα να πορωθώ με τη πορεία της. Από πολλές απόψεις πρέπει να είναι από τις καλύτερες σεζόν που έχουν βγάλει. Και τα οκτώ επεισόδια είναι σαν μια συνεχής παρακολούθηση ταινίας άψογης κινηματογραφικής ποιότητας.

Stranger Things 4
Πηγή εικόνας: tvinsider.com

Όλη η πλοκή της ιστορίας σε κρατάει σε εγρήγορση και ανυπομονησία για τη συνέχεια. Οι λήψεις και οι εναλλαγές είναι μια εσωτερική γαλήνη παρακολούθησης. Ενώ η εκπληκτική επιλογή μουσικής, που ποτέ δεν μας απογοήτευσε, έγινε ακόμη πιο αγαπητή από το κοινό. Η ένταση που μετέφεραν στη σκηνή και η κλιμακωτή αίσθηση αγωνίας. Ειδικά το χαρακτηριστικό Running Up The Hill που ακούει συνεχώς η Max.  Αξίζει επίσης να σχολιαστούν οι χαρακτήρες που συμπεριλήφθηκαν στη σεζόν που ήταν καλά δουλεμένοι και κατέληξαν να λατρευτούν από τους θεατές. Τους έκαναν ακόμα πιο δυναμικούς και εντυπωσιακούς. Ως επακόλουθο το δέσιμο με αυτούς που έχει αποκτήσει το κοινό και η συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο. Γενικά είναι μία σεζόν που αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς και να ανταμειφθεί για τα τόσα χρόνια αναμονής.


Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Διούδη
Κωνσταντίνα Διούδη
Φοιτήτρια πολιτικών μηχανικών αν και μισώ τις πράξεις. Γι' αυτό βρίσκω διέξοδο στον πλασματικό κόσμο των βιβλίων, σειρών και ταινιών. Μια φράση από βιβλίο, που συμφωνώ απόλυτα, και χαράχτηκε στο μυαλό μου "There's nothing more intoxicating than creating something from nothing. Creating something from yourself. " -Professor Piper- from Fangirl (proud fangirl still)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...