Gilmore Girls
Πηγή εικόνας: bustle.com

Είδαμε το πρώτο φύλλο να πέφτει από το δέντρο χορεύοντας στον αέρα και να καταλήγει στο έδαφος. Σε λίγο καιρό οι δρόμοι θα γεμίσουν έντονα ζεστά χρώματα σημάνοντας την έναρξη του φθινοπώρου. Ίσως βέβαια λόγω της απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας να μην έχουμε προλάβει να μπούμε σε αυτό το mood. Υπάρχουν οι άνθρωποι που λατρεύουν το καλοκαίρι, δεν μπορούν το κρύο και δυσκολεύονται να δεχτούν το φθινόπωρο. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τρελαίνονται για την εποχή που το πρώτο κρύο θα τους κάνει να φορέσουν τα χουχουλιάρικα ρούχα τους και να βγάλουν έξω τις κουβέρτες. Επειδή ανήκω στη δεύτερη κατηγορία είμαι εδώ να σας βάλω κατευθείαν στα φθινοπωρινά vibes που προσφέρουν ένα άλλο είδος ζεστασιάς. Το Gilmore Girls, λοιπόν, είναι η κατάλληλη σειρά για να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Περίληψη

Η Rory Gilmore (Alexis Bledel) ζει μόνιμα με τη μαμά της Lorelai (Lauren Graham) σε μια μικρή πόλη, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, στο Stars Hollow. Ονειρεύοντας ένα μέλλον σε σπουδαίο πανεπιστήμιο καταφέρνει και περνάει στο Chilton. Ένα ιδιωτικό σχολείο που θα της προσφέρει την ευκαιρία μετά την αποφοίτηση να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όμως, όπως είναι φυσικό, οι οικονομικές δυσκολίες οδηγούν τη Lorelai να ζητήσει βοήθεια από τους ευκατάστατους γονείς της. Εκείνοι νιώθοντας ένα κενό χωρίς τις πολλές επαφές μεταξύ τους αποφασίζουν να κάνουν μια συμφωνία. Θα πληρώσουν τα δίδακτρα μόνο αν τρώνε όλοι μαζί κάθε Παρασκευή βράδυ. Επομένως αυτό φέρνει την αποκομμένη οικογένεια να προσπαθήσει να ξαναχτίσει τα δεσμά που καταστράφηκαν χρόνια πριν.

Gilmore Girls
Πηγή εικόνας: flipboard.com
Η οικογένεια

Στο Gilmore Girls συναντάς από τα πρώτα επεισόδια εικόνες μιας δεμένης οικογένειας. Η μητέρα με την κόρη έχουν τόσο καλή σχέση μεταξύ τους που είναι και κολλητές. Στη διάρκεια των 7 σεζόν φυσικά οι καθημερινοί προβληματισμοί δοκιμάζουν αυτή τη σχέση. Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα όμως -κάτι που η σειρά είναι εδώ για να μας το αποδείξει.

Παρόλα αυτά η σχέση που έχουν στηρίξει στην ειλικρίνεια μας μεταφέρει μια αίσθηση στοργής. Η εμπιστοσύνη που έχουν η μία στην άλλη και ο αλληλοσεβασμός ευαισθητοποιούν τον θεατή. Καμία οικογένεια όμως δεν είναι τέλεια. Προβλήματα υπάρχουν όπου και να κοιτάξεις. Όπως συναντάμε στη σχέση της Lorelai με τους γονείς της αλλά ακόμα και με τον πατέρα της Rory (Christopher Hayden). Είναι τα στοιχεία της σειράς που κάνουν τη πορεία της να τραβήξει και να εξελιχθεί ο κάθε χαρακτήρας.

Έμπνευση

Η αλήθεια είναι πως ένα κομμάτι του φθινοπώρου που το κάνει μαγικό είναι η ανανεωμένη όρεξη για διάβασμα. Έχουν φύγει τα ανάλαφρα βιβλία σχετικά με το καλοκαίρι και τους καλοκαιρινούς έρωτες και έρχεται το spooky season. Το διάστημα που μας τραβάει να χωθούμε στις σελίδες αστυνομικών θρίλερ και περιπετειών ή ακόμα και φαντασίας. Δεν θα σας πω ψέματα ο όγκος των βιβλίων που περνάνε από τα χέρια των χαρακτήρων είναι μεγάλος.

Gilmore Girls
Πηγή εικόνας: lithub.com

Βέβαια ήρθε ο καιρός που τα σχολεία και οι σχολές ξεκίνησαν και χρειάζεστε την κατάλληλη έμπνευση για να ανέβει η όρεξη του διαβάσματος. Σε αυτή τη σειρά η πρωταγωνίστρια και η ανταγωνίστριά της διαβάζουν τόσο πολύ που αποκλείεται να μην σας έρθει η διάθεση να κάνετε το ίδιο. Δείτε το σαν ευκαιρία να ξεκινήσετε μια σειρά που να σας προτρέπει να διαβάσετε για τα δικά σας μαθήματα. Πού αλλού θα το βρείτε αυτό;

Η λατρεία για τον καφέ

Η σειρά ξεκινάει και τελειώνει με την ίδια εικόνα, Rory και Lorelai κάθονται στο μαγαζί του Luke και απολαμβάνουν τον καφέ τους στις τεράστιες κούπες τους. Τι καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα για να σε παρασύρει στον φθινοπωρινό αέρα. Έχουν γίνει τακτικές πελάτισσες με αποτέλεσμα να δεθούν με τον ιδιοκτήτη και να είναι σαν μέλος της οικογένειάς τους. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσουν και η κούπα είναι ήδη μπροστά τους. Ο ατμός επομένως απλώνεται στον αέρα και σε παροτρύνει να πιείς κι εσύ.

Οι σκηνές που οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν ή θέλουν απεγνωσμένα έναν καφέ είναι αμέτρητες για να σας τις αναφέρω. Αλλά είναι το χαρακτηριστικό της σειράς που μένει βαθιά μέσα σου, όσοι είναι λάτρεις του καφέ τουλάχιστον θα με καταλάβουν. Ειδικά ο πρώτος ζεστός καφές είναι το σήμα κατατεθέν για την προσωπική ένταξη στο φθινόπωρο, γι’ αυτό και σας προτείνω ξεκινώντας τη σειρά να έχετε και μια κούπα με καφέ στο πλάι σας. Πιστέψτε με δεν θα απογοητευτείτε.

Gilmore Girls
Πηγή εικόνας: theodysseyonline.com
Εν κατακλείδι

Το Gilmore Girls είναι μία ιδιαίτερη σειρά που μένει στη καρδιά σου, εθίζεσαι κι ας μην έχει τη δράση και την ίντριγκα που έχουν άλλες σειρές. Το κωμικό της στοιχείο, και ο ρομαντισμός που πλανάται στην ατμόσφαιρα προσφέρουν στον θεατή το συστατικό για μια ευχάριστη σειρά. Η καθημερινότητα που διαδραματίζεται, και οι συζητήσεις που έχουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους είναι πράγματα που πάρθηκαν από τη δική μας πραγματικότητα και μεταφέρθηκαν στην οθόνη.

Θεωρώ πως είναι μια σειρά για το πρωινό ξύπνημα, ή το χουζούρεμα κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα, που μας φτιάχνει τη μέρα. Πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ταυτιστεί κανείς με κάποιον από τους χαρακτήρες και ίσως να θελήσει να μπει στην οθόνη και να δει πώς είναι η ζωή τους. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να διασκεδάσει σε κάθε ειδών εκδηλώσεις μιας μικρής κωμόπολης; Το σίγουρο είναι πως οι στολισμοί και οι γιορτές για κάθε εποχή μας κάνουν να ζηλεύουμε που εμείς δεν έχουμε τέτοιες εικόνες και στιγμές.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και  Spotify για περισσότερη έμπνευση.