σειρές

Οι μέρες που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολες και άσχημες για αρκετούς στη χώρα. Φωτιές που έχουν καταστρέψει, εκτός από τα δάση, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις πολλών ανθρώπων και έχουν αφαιρέσει τις ζωές ακόμα περισσότερων ζώων. Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει κανείς είναι πολλές φορές περιορισμένη, ιδιαίτερα λόγω της απόστασης. Η ψυχολογία δεν παύει να κρέμεται από μια κλωστή προς έναν χύμαρρο θλίψης και απόγνωσης. Σας παραθέτουμε λοιπόν μια λίστα με ανάλαφρες σειρές για να ανέβει έστω και λίγο το ηθικό και η ελπίδα μας. Πάμε να φτιάξουμε τη διάθεση μας!

Friends 

σειρές
Πηγή εικόνας: olovka.info

Τώρα μη μου πείτε ότι δεν το περιμένατε. Η κλασική σειρά που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα. Ξεκινάμε επομένως τη λίστα με τη κωμική σειρά Friends. Έξι άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι ξεκινούν ως απλοί γνωστοί και καταλήγουν να μοιράζονται, εκτός από το σπίτι τους, την καθημερινότητά τους. Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Ross και Joe είναι τα φιλαράκια που μας κράτησαν συντροφιά για δέκα ολόκληρα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι πως καταφέρνουν ακριβώς τον σκοπό τους, να σε κάνουν να γελάσεις. Κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Φιλική συμβουλή στους αρκετούς φίλους μας εκεί έξω που δεν αντέχουν τις σειρές με γέλιο κονσέρβας: Κάντε την αρχή με τη συγκεκριμένη σειρά. Θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο αγαπητή.

Big Bang Theory

σειρές
Πηγή εικόνας: inspiredtraveler.ca

Μεταφερόμαστε σε μια πιο σύγχρονη παρέα. Εξίσου κωμική σειρά, με μικρά επεισόδια και άπειρο γέλιο. Αυτή τη φορά η ιστορία αρχίζει με τη μετακόμιση της Penny στο διαμέρισμα δίπλα από τους Leonard και Sheldon. Οι Raj και Howard συμπληρώνουν το καρέ της ανδρικής παρέας επιστημόνων. Κι ας μην είμαστε εξοικειωμένοι με τις ορολογίες που αναφέρουν, το σίγουρο είναι πως μας κάνουν να γελάμε με τις συμπεριφορές τους και τις καταστάσεις στις οποίες μπλέκονται. Σε δώδεκα σεζόν, που ο μόνος λόγος που θα χρειαστείτε χαρτομάντιλα θα είναι για να σκουπίσετε το πρόσωπο από τα πολλά δάκρυα γέλιου. Αυτό κι αν είναι αναζωογόνηση της ψυχής.

Brooklyn Nine Nine

σειρές
Πηγή εικόνας: cineramen.gr

Συνεχίζουμε σε παρόμοιο στυλ, με διαφορά ότι εδώ βρίσκονται στο επίκεντρο οι υποθέσεις ενός αστυνομικού τμήματος. Οι αστυνομικοί μπλέκονται σε απίστευτες καταστάσεις, αφήνοντας τους ξεκαρδιστικούς τους χαρακτήρες να λάμψουν. Η ομάδα του Nine Nine έχει έρθει από το 2013 φτάνοντας στις εφτά σεζόν με τον Jake Peralta, τον πρωταγωνιστή της σειράς να σε ρίχνει κάτω από τα γέλια. Διαγωνισμοί μεταξύ τμημάτων της αστυνομίας. Ετήσιο κυνήγι θησαυρού ανάμεσα στους αστυνομικούς του τμήματος. Αυτά και πολλά ακόμα επεισόδια, με όχι μόνο αστυνομικές υποθέσεις, που θα σας παρασύρουν από την άσχημη καθημερινότητα προς την κωμική της εικόνα.

New Girl

feel good
Πηγή εικόνας: spoilersguide.com

Η Jess χρειάζεται ένα μέρος για να μείνει μετά τον χωρισμό με το αγόρι της. Βρίσκει ένα loft όπου ήδη μένουν ο Nick, ο Schmidt και ο Winston. Οι τρείς φίλοι αφήνουν την νεαρή δασκάλα να μείνει μαζί τους και να μάθει την ξεχωριστή τρέλα που κουβαλάει ο καθένας. Εκτός από τις αστείες σκηνές και τα ξέφρενα παιχνίδια που στήνουν καταλήγοντας να κάνουν το σπίτι πεδίο μάχης, βλέπουμε και στιγμές που συμβαδίζουν κάπως με την πραγματικότητα. Μια σειρά που βρίσκει τον δικό της τρόπο να δείξει τη ζωή με αστείες καταστάσεις.

The Hookup Plan

feel good
Πηγή εικόνας: trinikid.com

Μια γαλλική σειρά του Netflix με μια ιδιαίτερη ιστορία. Η Elsa, προσκολλημένη στον πρώην της και αφήνοντας τη ζωή να την παρασύρει προς την κατρακύλα, γνωρίζει τον Jules. Θεωρεί πως η τύχη της άλλαξε αλλά υπάρχει ένα μυστικό. Και αυτό είναι πως ο Jules δεν μπήκε τυχαία στη ζωή της, αλλά υποδύεται μια περσόνα για να την κάνει να ξεχάσει τον πρώην της.

Η σειρά έχει ένα ξεχωριστό θέμα και φυσικά μας προετοιμάζει για το γέλιο που θα τη συνοδεύσει. Την προτείνω σε όσους θέλουν να ξεχαστούν βλέποντας μια κωμική αλλά συνάμα ρομαντική σειρά.

Never Have I Ever

feel good
Πηγή εικόνας: thenexthint.com

Κρατάμε το στοιχείο του ρομαντικού στην ατμόσφαιρα και πάμε σε μια ακόμα παραγωγή του Netflix. Η Devi με την οικογένειά της προσπαθεί να διαχειριστεί τον χαμό του πατέρα της. Μιλώντας με την ψυχολόγο της, βρίσκει παρηγοριά στην αναζήτηση σχέσης για εκείνη και τις φίλες της. Ο έρωτάς της, Paxton, γίνεται βασικός της στόχος. Δύο σεζόν γεμάτες με άβολες σκηνές της πρωταγωνίστριας που προσπαθεί να κατακτήσει το «τέλειο» αγόρι. Αποτελείται, επίσης, από μικρά επεισόδια, σαν να λέμε με μια γουλιά έχει τελειώσει η σεζόν. Καταφέρνει, όμως, να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη, που αυτός είναι και ο σκοπός.

Emily in Paris

feel good
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Η Emily βρίσκεται στην Αμερική όταν προσλαμβάνεται σε μια δουλειά με έδρα την Γαλλία. Βρίσκει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο αυτό, επομένως μεταφέρεται εκεί για να αναδείξει την εταιρία από μια πιο αμερικανική πλευρά. Οι συνάδελφοί της της κάνουν τη δουλειά δύσκολη, αλλά δεν αργεί να κερδίσει έδαφος με τις πράξεις της. Φυσικά, η κωμική πλευρά γίνεται ένα με την ρομαντική όταν συναντά τον γείτονά της. Μια φρέσκια εικόνα της γαλλικής ζωής και κουλτούρας γεμάτη με ενέργεια και ρομαντισμό. Προς το παρόν αποτελείται από μία σεζόν 10 επεισοδίων και αναμένουμε με ανυπομονησία για τη δεύτερη!

Sex Education 

feel good
Πηγή εικόνας: atimeonline.com

Άλλη μία ιδιαίτερη σειρά που ασχολείται με τον έφηβο Otis και τη μητέρα του, που είναι σεξοθεραπεύτρια. Μαζί με τον κολλητό του Eric και την Maeve, μια μαθήτρια που έχει ανάγκη από χρήματα, στήνουν μια κλινική που βοηθάει εφήβους σε θέματα σεξουαλικής φύσεως. Δύο σεζόν έχουν βγει προς το παρόν στον αέρα γεμάτες με πληροφορίες που οι ίδιοι μπορεί να μην γνωρίζουμε, αλλά και άβολες καταστάσεις μεταξύ των μαθητών. Μια κωμική σειρά που μας υψώνει τη διάθεση με τις αμήχανες και άβολες σκηνές των μαθητών.

The Bold Type 

feel good
Πηγή εικόνας: bustle.com

Άφησα το καλύτερο για το τέλος. Μια σειρά που έχει λατρευτεί από το κοινό και πρόσφατα προστέθηκε στη λίστα του Netflix. Τρεις φίλες, η Jane, η Sutton και η Kat εργάζονται σε διαφορετικά πόστα σε ένα περιοδικό μόδας, το Scarlet. Παρακολουθούμε τους τρεις ξεχωριστούς και γεμάτους ενέργεια χαρακτήρες τους να ξεδιπλώνονται στη διάρκεια των πέντε σεζόν. Η συγκεκριμένη σειρά μπήκε στη λίστα όχι μόνο για το κωμικό της κομμάτι αλλά και για την ψυχολογική ενδυνάμωση. Η φιλία μεταξύ των κοριτσιών, που είναι ένας γερός δεσμός, και οι καταστάσεις που αναλύονται στη πορεία της σειράς είναι φτιαγμένα να σου ανεβάσουν το ηθικό. Προσωπικά επέλεγα να τη παρακολουθώ τα πρωινά με τον καφέ πριν ξεκινήσω τη μέρα μου γιατί μου έφτιαχνε τόσο τη διάθεση που κατέληγε έτσι μέχρι το βράδυ. Κάτι που προτείνω και σε εσάς.

Μια λίστα με γκάμα επιλογών, για την όρεξη του καθενός, που έφτασε στο τέλος της. Ελπίζουμε να σας άρεσε, να βρήκατε αυτό που ψάχνατε και καλή σας θέαση!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και  Spotify για περισσότερη έμπνευση.

1 COMMENT

Comments are closed.