Πηγή εικόνας: Instagram

Τι συμβαίνει όταν το μπουζούκι συναντάει τους σύγχρονους pop ρυθμούς; Αυτή την ερώτηση θα απαντήσει η Evangelia που ήρθε για να μείνει! Ας κάνουμε μια βόλτα στη ζωή της και τα hits που την έφεραν ως εδώ.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη:

Η Evangelia μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικές περιοχές, που όμως έγιναν ένα μέσα της! Η μικρή φάρμα της γιαγιάς της στο νησί της Κρήτης και το σπίτι των γονιών της στο New Jersey -δύο τελείως διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι, δρουν ως οι κολώνες που στηρίζουν τη μουσική της.

Evangelia
Πηγή: @evangelia on Instagram

Όταν απολύθηκε από τη δουλειά της ως δασκάλα τον Ιούνιο του 2018, ακολούθησε αυτό το σημάδι με σκοπό να πραγματοποιήσει τα όνειρα της, πάντα με την υποστήριξη της οικογένειάς της και του συντρόφου της, Stolar.

Η μουσική σίγουρα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου και ίσως υπέβοσκε η κρυφή φιλοδοξία να γίνω κάποτε επαγγελματίας τραγουδίστρια. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, παράλληλα με τις σπουδές μου, άρχισα να παίρνω στα σοβαρά αυτό το χόμπι, ίσως γιατί εισέπραττα τόσο θετικά σχόλια.

είπε η καλλιτέχνιδα σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.

Fun fact: Τον Ιανουάριο του 2020, παρουσίασε ακυκλοφόρητη μουσική στο Grammy’s Museum και ήταν η πρώτη φορά όπου κάποιος έπαιξε μπουζούκι στον συγκεκριμένο χώρο.

Evangelia
Πηγή: @evangelia on Instagram
Πηγή: @evangelia on Instagram

Κυκλοφόρησε 22 Μαΐου 2020 και αναμιγνύει μοντέρνα urban pop στοιχεία με παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς. Είναι το ντεμπούτο της στη μουσική βιομηχανία και δεν θα μπορούσε να μην έχει ελληνικό τίτλο. Η χορευτική του διάθεση σε προτρέπει να χαθείς σε αυτή, όπως έκανε και η Evangelia τραγουδώντας για το αγαπημένο της μέρος.

Κατάφερε να γίνει hit ξεπερνώντας το 1 εκατομμύριο views στο YouTube μέσα σε δύο περίπου μήνες μετά τη κυκλοφορία του. Δημιουργήθηκε ακόμα και χορευτικό challenge ονόματι Pame Pame Global Dance Challenge.

Ό,τι βλέπουμε στο video clip, αποτελεί μια συνηθισμένη μέρα στο αγαπημένο χωριό της Evangelia στην Κρήτη.

Tο 2019, διοργάνωσα ένα πάρτι για το μουσικό βίντεο του τραγουδιού. Ήθελα αυτοί που θα το παρακολουθήσουν, να δουν και να νοιώσουν πως είναι το αυθεντικό, ελληνικό κέφι. Όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις ηλικίες μπορούν να έχουν κέφι.

Fun fact: η κόκκινη καρότσα που βλέπουμε σε μερικά σημεία του video clip, υπάρχει στη ζωή της τραγουδίστριας από τη μέρα που γεννήθηκε.

Fotiá
Evangelia
Πηγή: @evangelia on Instagram
Κυκλοφόρησε 9 Οκτωβρίου 2020 και αποτελεί το δεύτερο single της πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας. Είναι κάτι που πραγματικά δεν ακούμε συχνά στην ελληνική μουσική σκηνή. Οι στίχοι συνδυάζουν την ελληνική με την αγγλική γλώσσα σε μία ιδιαίτερη και εθιστική ακουστική μίξη που σε τραβάει συναισθηματικά ενώ ταυτοχρόνως σε κάνει να θέλεις να χορέψεις!
Πηγή: @evangelia on Instagram
Η Evangelia έβγαλε τη φωτογραφία για το cover τον Ιούλιο σε ένα DIY set! Με τον Stolar χρησιμοποίησαν υφάσματα στην πίσω αυλή ενός σπιτιού και ιδού το αποτέλεσμα!

Ολόκληρο το μουσικό βίντεο για το Fotiá γυρίστηκε σε ταινία, οπότε είχαν πολύ περιορισμένες λήψεις για να το τραβήξουν. Υπάρχει έμπνευση αρχαίας ελληνικής παρουσίασης, όπου, εννοείται, δεν ξεφεύγει από τον ρυθμό του κομματιού. Το τελευταίο film τελείωσε στην τελευταία σκηνή, οπότε η χαρά ήταν μεγάλη όταν ολοκληρώθηκε.

Η χορογραφία για το video clip δημιουργήθηκε από τον Rob Bynes. Η τραγουδοποιός παραδέχτηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ότι η δημιουργία μιας χορογραφίας είναι κάτι που την τρομάζει. Ο Rob κάθισε μαζί της και φαίνεται να κατάλαβε ακριβώς τι έπρεπε να γίνει. Εννοείται ότι από τις κινήσεις δεν λείπουν τα ελληνικά στοιχεία, αλλά προστίθενται πάνω σε αυτά ελαφριοί βηματισμοί που κολλάνε με το vibe του τραγουδιού. 

Diving
Evangelia
Πηγή: @evangelia on Instagram
Κυκλοφόρησε 27 Αυγούστου 2021. Περιγράφει την αντίσταση στον έρωτα, από φόβο ότι στην πορεία θα τελειώσει και τη μεγάλη πιθανότητα να νιώσεις πληγωμένος ή να βιώσεις την απώλεια, αλλά και το να φτάνεις στο σημείο που το πάθος σε κυριεύει και εν τέλει παραδίνεσαι σε αυτό που νιώθεις. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινές εμπειρίες της Evangelía, η οποία, αφού πάλεψε με τον ίδιο της τον εαυτό, βρήκε τη ζωή, την αγάπη, αλλά και τη δουλειά της στα μάτια ενός ανθρώπου.
Πηγή: @evangelia on Instagram

Η ερμηνεύτρια φανταζόταν πάντα αυτό το τραγούδι ως συνεργασία και βρήκε τον τραγουδοποιό που ταιριάζει περισσότερο: Kelvin Jones.

«Όταν άκουσα τη φωνή του Kelvin, σκέφτηκα ότι είναι τόσο βελούδινη, γεμάτη, βαθιά και είχε χαρακτήρα, αυτό που ακριβώς έψαχνα» λέει η Evangelia για τον άνθρωπο που συνεργάστηκε μαζί του μέσω Zoom και WhatsApp.

«Αυτό το τραγούδι είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και νοιώθω πολύ ωραία όταν λέω ότι είναι επιτέλους δικό σας» έγραψε ως λεζάντα στο post ανακοίνωσης για τη κυκλοφορία του Diving. Μέσα σε αυτό, αναγνωρίζουμε ήχους από μπουζούκι στην αρχή και κατά τη διάρκεια του ρεφρέν, τουμπερλέκι.

Μπορείτε να αναζητήσετε τη δουλειά της Evangelia στο Spotify, στο Apple Music και στο YouTube. Επίσης μπορείτε να την ακολουθήσετε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ώστε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε καινούριο.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

1 COMMENT

Comments are closed.