Πηγή εικόνας: vogue.com

Μουσική και στίχοι. Συναυλίες και εξαιρετικές χορογραφίες. Μια φωνή και ένα παρουσιαστικό που λατρεύτηκε από εκατομμύρια ανθρώπους. Η πασίγνωστη τραγουδίστρια Britney Spears τόσα χρόνια εμφανίζεται πάνω στη σκηνή με μεγάλο χαμόγελο και εξωφρενικά πολλή ενέργεια. Κι όμως, δεν είναι όλα τόσο χαρούμενα στη ζωή της. Ο γολγοθάς που περνάει καθημερινά για να βρει ξανά τη φωνή της, την ελευθερία της, είναι και η αφορμή δημιουργίας του ντοκιμαντέρ Britney vs Spears. Μια απάντηση σε όσα δεν γνωρίζαμε για τις δυσκολίες που την βασανίζουν.

Το ντοκιμαντέρ

Η ντοκιμαντερίστρια Erin Lee Carr και η δημοσιογράφος Jenny Eliscu ενώνουν τις γνώσεις τους για το θέμα της Britney. Αναλύουν όσα ήδη ξέρουν αλλά ερευνούν και υποθέτουν πράγματα που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια. Τοποθετούν σε σειρά γεγονότα και ονόματα, ώστε να καταλήξουν στη σειρά των καταστάσεων. H δημοσιογράφος, γνωρίζοντας προσωπικά την τραγουδίστρια, μιλάει με γνώμονα όσα η ίδια έχει παρατηρήσει και οι δύο δημιουργοί παίρνουν συνεντεύξεις από ανθρώπους που βρίσκονταν στο κοντινό της περιβάλλον.

Britney vs Spears
Πηγή εικόνας: moviesonline.ca
Η αρχή

Η Britney Spears γεννήθηκε 2 Δεκεμβρίου του 1981 και από μικρή ηλικία το μικρόβιο της μουσικής μπήκε μόνιμα στη ζωή της. Στην ηλικία μόλις των δεκαέξι ετών ήταν ήδη γνωστή στο ευρύ κοινό με εκατομμύρια θαυμαστές και πολυαγαπημένα τραγούδια. Η σχέση της με τον χορευτή της, Kevin Federline, κατέληξε σε γάμο το 2004. Μέχρι το 2006 είχαν ήδη αποκτήσει δύο γιους. Όμως, ο γάμος δεν κράτησε για πολύ και το διαζύγιο ήρθε την ίδια χρονιά.

Britney vs Spears
Πηγή εικόνας: popcrush.com

Μητέρα και πατέρας έρχονται σε διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών. Η Britney, όμως, έχοντας μια τραγουδιστική αυτοκρατορία στα χέρια της, και την πίεση όλων αυτών, βρίσκεται σε μία ψυχολογική αστάθεια. Καταλήγει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο πάτημα στον Kevin, ώστε η κηδεμονία να του δοθεί. Χάνοντας τη καθημερινότητα με τους γιους της, φτάνει στο ευάλωτο σημείο του ποτού. Και κάπου εκεί, με την εικόνα της να μην αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, έρχεται ο πατέρας της.

Δικαστική συμπαράσταση 

Ένας όρος που δεν είναι γνώριμος στον περισσότερο κόσμο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έγγραφο που υπογράφει κάποιο κοντινό πρόσωπο ενός ατόμου που δεν είναι ικανό να πάρει αποφάσεις το ίδιο για τη ζωή του. Δίνει τη δυνατότητα στον δικαστικό συμπαραστάτη να παίρνει όλες τις αποφάσεις εκείνος. Κάτι το οποίο έκανε ο πατέρας της Britney, James, το 2008. Μία πράξη που της έκοψε τα φτερά. Η ελευθερία που είχε, ήταν πλέον στα χέρια του πατέρα της, άρα και όλες της οι κινήσεις.

Britney vs Spears
Πηγή εικόνας: today.in-24.com

Πιο αναλυτικά, δεν είχε πλέον ελεύθερη βούληση. Θέματα οικονομικά, υγείας, επικοινωνίας και πολλά άλλα, που είναι κανείς ελεύθερος να αποφασίζει για τον εαυτό του, πλέον δεν ήταν υπό τον έλεγχό της. Ακόμα και σε ό,τι αφορά την κηδεμονία των παιδιών, ο πατέρας της είχε το πάνω χέρι. Σε περίπτωση που δεν ήθελε κάποιον δίπλα στη Britney Spears, είχε τη δυνατότητα να τον απομακρύνει. Και σαν να μην έφταναν αυτά, για πράγματα απλά και καθημερινά, όπως το να βγει και να πάρει κάτι να φάει, έπρεπε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της για να της δώσει άδεια.

Η υγεία

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της βασίστηκε στην εξέταση ενός ειδικού που κατέληξε στο αποτέλεσμα ότι η τραγουδίστρια είχε άνοια. Άρα, πως δεν είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη ζωή της. Ξεκάθαρο δεν γίνεται το πως βγήκε αυτό το πόρισμα, αλλά ήταν η ευκαιρία που δόθηκε στον James Spears. Η ίδια η Britney είχε το περιθώριο των πέντε ημερών που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να αρνηθεί τέτοια κίνηση. Αλλά όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση, ήταν πλέον αργά.

Britney vs Spears
Πηγή εικόνας: portalpopline.com.br

Λογικό είναι τέτοια γεγονότα να επηρεάζουν την υγεία κάποιου ανθρώπου, όπως και έγινε με την τραγουδοποιό. Πράγμα που έφερε περισσότερες αναταραχές. Αν και ο πατέρας της αιτιολογούσε πως δεν είναι καν ικανή να δουλέψει, η ίδια δημιουργούσε όλα τα τραγούδια, τα χορευτικά, τα σκηνικά και τις παρουσιάσεις των περιοδειών μόνη της. Κινήσεις που ξεκάθαρα διέψευδαν τα λεγόμενά του. Ακόμα, η Britney ταλαιπωρούνταν με μια σειρά από προγράμματα που την υποχρέωνε ο πατέρας της να κάνει.

Εμπιστοσύνη

Τα χρόνια περνάνε με την ίδια να μην μπορεί να νιώσει άνετα με κανέναν. Ο πατέρας της την είχε περικυκλωμένη με φρουρούς και αστυνομικούς ακόμα και όταν βρισκόταν με κοντινά της πρόσωπα. Όταν η Britney εμπιστευόταν κάποιον και συζητούσε για τα πράγματα που την απασχολούσαν, ο James Spears τον απειλούσε και τον έδιωχνε.

Britney vs Spears
Πηγή εικόνας: 247newsaroundtheworld.com

Άτομα που ήθελαν να τη βοηθήσουν να σωθεί από αυτή τη κατάσταση, βρίσκονταν στο στόχαστρο των ΜΜΕ και δέχονταν κριτική. Πράγμα που τους απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την ίδια. Στο Britney vs Spears, δίνεται ο λόγος σε άτομα που είχαν χάσει επαφές μαζί της και παρουσιάζεται το τι ακριβώς έγινε όταν οι ζωές τους ξανασυναντήθηκαν. Είναι στενάχωρο που οι μόνες εικόνες με αληθινά χαμόγελα της διάσημης δημιουργού ήταν αυτές.

Εν κατακλείδι

Περισσότερα πράγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν σε αυτό το άρθρο, όπως η επιρροή των παπαράτσι στις κινήσεις της. Είναι τρομακτικές οι εικόνες και τα βίντεο με ομάδες ανθρώπων με κάμερες στα χέρια να τρέχουν πίσω από το αμάξι όπου βρισκόταν η Britney. Δηλαδή ακόμα σε αυτό τον τομέα δεν είχε την ελευθερία της. Δεν μπορούσε να βρει ηρεμία πουθενά.

Θεωρώ πως είναι ένα άκρως ενημερωτικό ντοκιμαντέρ. Ρίχνει φως σε πράγματα που προσωπικά δεν γνώριζα, πράγματα που δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιες οι δημιουργοί πριν από το εγχείρημα. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ζητάει και προσπαθεί για την ελευθερία της Britney Spears. Το κίνημα Free Britney είναι ένα δημιούργημα που ξεκίνησε για την επίτευξη ενός αισίου αποτελέσματος. Για μια πιο πλήρη εικόνα, αξίζει να το ερευνήσει κανείς.

Πηγή εικόνας: monopoli.gr

Παρόμοια άρθρα: 

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.