Elite
Πηγή: watchepisodesfullseriesonline21.blogspot.com

Δεν μπορεί έστω και ένα άτομο να μην σας έχει παρακινήσει να δείτε το Elite. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η συγκεκριμένη σειρά είναι από τις πιο διάσημες και πολυσυζητημένες, αν σκεφτείς πως πάνω από 20.000.000 οικογένειες την παρακολούθησαν τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της. Εξακολουθεί βέβαια και μετρά υψηλά νούμερα τηλεθέασης και όχι αναίτια…

Τα μέτωπα που συναντάς βλέποντας την σειρά

Για όσους δεν την έχουν παρακολουθήσει ακόμη, να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια ισπανική σειρά του 2018 με κύριους δημιουργούς τον Carlo Montero και τον Dario Madrona. Τα γεγονότα λοιπόν, διαδραματίζονται στην πόλη Las Encinas. Επίκεντρο, είναι το σχολείο της πόλης όπου φοιτούν οι γόνοι των πιο πλούσιων οικογενειών. Κι ενώ όλα κυλούν ομαλά, η ισορροπία διαταράσσεται όταν τρία νέα παιδιά της εργατικής τάξης μπαίνουν στο σχολείο με υποτροφία και η ιεραρχία παίρνει μια διαφορετική τροπή. Εκεί είναι που καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην Elite, αλλά και πώς είναι να είσαι βιοπαλαιστής. Τα παιδιά αυτά δεν ταιριάζουν στο status του σχολείου. Παρόλα αυτά δεν τα παρατούν. Λάθος, σωστό, θα δείξει…

Elite
Πηγή: thedailyowl.gr

Η σειρά αποτελείται από 4 σεζόν τις οποίες δεν θα τις εξετάσουμε ενδελεχώς. Θα πούμε όμως ότι το κεντρικό θέμα αυτής της σειράς σχετίζεται με δολοφονίες, εξαφανίσεις και συγχρόνως άδικες μεταχειρίσεις. Παρακολουθούμε πώς είναι να βρίσκεσαι σε ένα σχολείο όπου όλα κυλούν τόσο αργά, αλλά και τόσο γρήγορα ταυτόχρονα. Παρακολουθούμε πώς είναι να είσαι ευκατάστατος, αλλά και πώς είναι όταν χρειάζεται να εργαστείς για να τα βγάλεις πέρα. Επίσης, πώς είναι όταν τα νέα παιδιά βρίσκουν την αγάπη και την ασφάλεια, όχι στην αγκαλιά των γονιών τους αλλά στην αγκαλιά των φίλων τους.

Τα πολύπλευρα μηνύματα

Για να μην μακρηγορώ, εκτός από τον βασικό άξονα που είπαμε, η σειρά περνάει πολλαπλά μηνύματα. Μηνύματα πάσης φύσεως (κοινωνικά, θρησκευτικά, σεξουαλικά) τα οποία μπορεί να τα ερμηνεύσει ο καθένας όπως επιθυμεί. Μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο θυμίζει και λίγο το Riverdale και αυτό δεν είναι παράλογο, αν σκεφτούμε πως οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν και από αυτή τη σειρά. Η βασική βέβαια διαφορά που διακρίνω είναι ότι το Elite δεν κουράζει τόσο, αν και κατά βάθος η πλοκή επαναλαμβάνεται. Κι αυτό γιατί οι πρωταγωνιστές συνεχώς αλλάζουν. Άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται, όμως ταυτόχρονα δίνεται η ίδια έμφαση σε όλους τους χαρακτήρες. Φαίνεται πως οι ζωές τους είναι τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές ταυτόχρονα.

Elite
Πηγή: lordoftheseries.gr

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση των γεγονότων είναι αυτή της αναδρομής – που είχαμε δει και στο The mess you leave behind. Γι’ αυτόν το λόγο, η σειρά ξεκινά λίγο βίαια και απότομα. Εκτός αυτού, δεν μπορούμε να μη σταθούμε στις μουσικές επιλογές. Στα λεγόμενα soundtracks που θα συναντήσουμε σε κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη σκηνή. Αυτά περιλαμβάνουν πολύ γνωστούς τραγουδιστές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελένης Φουρέιρα με το Fuego.

Θα ήθελες τώρα να μάθεις κάποια πράγματα που δεν ξέρεις για το Elite;
Στα έχω παρακάτω.

Αρχικά, τα υπέροχα εξωτερικά πλάνα που παρακολουθούμε από το σχολείο στην πραγματικότητα είναι η είσοδος από το European University of Madrid. Κανένα πλάνο όμως δεν γυρίστηκε στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου διότι το Netflix έχει το δικό του production hub στην Ισπανία. Μάλιστα, είναι το πρώτο στούντιο στην Ευρώπη.

Elite
Πηγή: elite-netflix.fandom.com

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο Aron Piper στην αρχή έκανε καστ και για τον ρόλο του Samuel αλλά και του Ander. Εν τέλη, πήρε τον ρόλο του Ander.

Τέλος, οι ηθοποιοί του Elite στην πραγματικότητα είναι ενήλικοι. Αυτό έδωσε το έναυσμα σε πολλούς να κατακρίνουν τη σειρά διότι ενήλικοι ηθοποιοί προσπαθούν να υποδυθούν έφηβους μαθητές. Η απάντηση όμως που δόθηκε ήταν ότι αυτή η επιλογή εξυπηρετούσε καλύτερα την εργατική νομοθεσία.

Τι περιμένουμε από την 5η σεζόν;

Επειδή ακούσαμε ότι θα βγει και πέμπτη σεζόν, πληροφορηθήκαμε ότι εμφανίζονται δύο νέοι χαρακτήρες: η Valentina Zenere και ο Andre Lamoglia. Τα ανοιχτά μέτωπα που άφησε η τέταρτη σεζόν ήταν πολλά και διαφορετικά. Περιλάμβαναν δολοφονία, σχέσεις που έμειναν στη μέση και πολλά άλλα, που από ότι καταλαβαίνουμε θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στην πέμπτη σεζόν. Αυτή, ακούγεται ότι θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2022, οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να την περιμένουμε. Θα σου έλεγα, λοιπόν, αν έχεις ελεύθερο χρόνο βάλε να δεις αυτήν τη σειρά γιατί μόνο αν την παρακολουθήσεις θα καταλάβεις όλα τα παραπάνω.

Θα μπορέσει άραγε αυτό το σχολείο να είναι ένας χώρος καλοσύνης; Ή θα παραμείνει μόνο χώρος αμαρτιών;


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.