The mess you leave behind
Πηγή: oldaintdead.com

Με το που βγήκε η καινούργια σεζόν του Elite βλέπουμε να αναδεικνύονται κι άλλες ισπανικές σειρές όπως το The mess you leave behind. Θα αναφερθούμε λοιπόν σε αυτή την ισπανική, δραματική μίνι σειρά. Μπορεί να μην είχε την επιτυχία της πρώτης, αλλά για εμένα αξίζει να τη δεις. Και αυτή τη δημιούργησε ο σεναριογράφος Carlo Montero αποκλειστικά για το Netflix. Το πρώτο επεισόδιο έφτασε στις οθόνες μας στις 11 Δεκεμβρίου του 2020.  Πρωταγωνιστές είναι οι Ίνμα Κουέστα και Μπάρμπαρα Λένι. Ωστόσο, συμμετέχουν κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως ο 24χρονος Άρον Πάιπερ και ο Ρομπέρτο Ενρίκεθ.

Η αρχή του τέλους

Όλα ξεκινούν όταν η νεαρή φιλόλογος Ρακέλ παίρνει μετάθεση σε ένα σχολείο στην περιοχή της Γαλατίας, απ’ όπου κατάγεται και ο άνδρας της. Ο ενθουσιασμός της που θα βρεθεί πάλι σε μια τάξη με έφηβους μαθητές αποτυπώνεται στα μάτια της. Αλλά σύντομα αυτό αλλάζει. Η ανυπομονησία της εξανεμίζεται και σβήνει όταν μαθαίνει ένα μυστικό που ανατρέπει τα πάντα. Το μυστικό έγκειται στο ότι η θέση που κάλυψε ανήκε στην νεαρή Βιρούκα που αυτοκτόνησε σε μια λίμνη.

The mess you leave behind
Πηγή: thecinemaholic.com

Η συμμετοχή της στο επικίνδυνο παιχνίδι

Εδώ αξίζει να κάνουμε μια παύση για να πούμε το εξής: Μέσα από τα πρόσωπα των ηρώων και τις αντιδράσεις τους μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία. Όλοι το πιστεύουν καταβάθος. Αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Γι΄αυτό και ο «κλήρος» πέφτει στη Ρακέλ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η Ρακέλ παίρνει μέρος σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που ίσως αποβεί μοιραίο για την ίδια. Δέχεται μια σειρά από απειλές που εστιάζουν στο ότι θα καταλήξει και αυτή να έχει το ίδιο τέλος με την Βιρούκα. Ψάχνει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις απειλές.

Κι αυτός φαίνεται πως είναι ακριβώς ο σκοπός. Να ψάξει για να έρθει πιο κοντά στην αλήθεια που δεν είχε ακουστεί μέχρι στιγμής για την πρώην καθηγήτρια. Τα καταφέρνει αρκετά καλά μπορούμε να πούμε αλλά μεσολαβούν γεγονότα που την κάνουν να λυγίσει και δεν θα ήταν υπερβολή ο όρος «αρρωστήσει».

The mess you leave behind
Πηγή: decider.com

Η αλήθεια είναι ότι όντως φαίνονται να έχουν πολλά κοινά οι δύο αυτές γυναίκες. Στην αρχή είναι ενθουσιασμένες. Δυστυχώς στη συνέχεια καταλήγουν δυστυχισμένες λόγω του «πολέμου νεύρων» που υπόκεινται από τους μαθητές τους. Κι αυτό το παρατηρούν όλοι. Αξίζει να πούμε πως η ιστορία ξετυλίγεται ανάποδα. Βλέπουμε δηλαδή στο πρώτο επεισόδιο τη Βιρούκα μια μέρα πριν δολοφονηθεί. Ακολουθούν αναδρομές που μας δείχνουν πώς κατέληξε να έχει αυτό το μοιραίο τέλος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τέχνασμα μας κάνει να αναθεωρούμε την άποψή μας γι’ αυτήν κι εκεί ακριβώς έγκειται η ανατροπή.

Στοιχεία που μπορεί να σε αποτρέψουν από το να τη δεις

Οι ενστάσεις που έχω για τη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι συμβαίνουν πράγματα που είναι σχετικά απίθανα. Δηλαδή, μοιάζει σαν να μην ασχολήθηκε κανείς με την «αυτοκτονία»/ δολοφονία της Βιρούκα. Για παράδειγμα, τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας παραμένουν εκτεθιμένα στο ευρύ κοινό και συγκεκριμένα στη Ρακέλ που προσπαθεί να ξετυλίξει την υπόθεση. Επίσης, αυτό που ένιωσα ολοκληρώνοντας τη σειρά The mess you leave behind είναι ότι εύκολα προβλέπεις τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την υπόθεση και είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Αυτό που αποτελεί λοιπόν ανατροπή δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η αιτία. Την οποία δεν θα αποκαλύψω…

The mess you leave behind
Πηγή: www.justwatch.com

Το φαινόμενο που πραγματεύεται η σειρά

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στον σκηνοθέτη Carlo Montero, ο οποίος περιγράφοντας τη σειρά ανέφερε ότι είναι ακριβώς αντίθετη με το Elite. Εδώ βλέπουμε μαθητές να παρενοχλούν καθηγητές, κάτι το οποίο είναι συχνό φαινόμενο αλλά δεν απασχολεί πολλούς.  Σε κάθε περίπτωση το The mess you leave behind θα μπορούσες να το δεις αφού απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (εκτός βέβαια από τα μικρά παιδιά). Τα επεισόδια είναι 8 με διάρκεια 45 λεπτών περίπου το καθένα. Δεν έχεις κάτι να χάσεις!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και  Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ