The Night Mnager
radiotimes.com

Υπόθεση

Ο Jonathan Pine είναι νυχτερινός διευθυντής ενός ξενοδοχείου στο Κάιρο. Μέσα από μια σειρά γεγονότων θα εμπλακεί στην προσπάθεια σύλληψης του Richard Roper, ενός εκ των μεγαλύτερων εμπόρων όπλων παγκοσμίως. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο καθώς η πλοκή του The Night Manager είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένη. Στο πρώτο επεισόδιο μαθαίνουμε τους χαρακτήρες, την υπόθεση και από κει και έπειτα φτάνουμε σταδιακά με εκπληκτικό τρόπο στο φινάλε της σειράς. Πρόκειται για ένα κατασκοπικό θρίλερ βρετανικής παραγωγής και αποτελεί must επιλογή για τους λάτρεις του είδους.

Μίνι σειρά δε σημαίνει μίνι προσπάθεια

Μια μίνι σειρά έχει δύσκολο έργο. Σε μικρό αριθμό επεισοδίων 10 ή λιγότερων πρέπει να σου συστήσει τους κεντρικούς χαρακτήρες, να αναπτύξει την πλοκή και μέσα από αυτήν να εξελίξει τους ίδιους τους χαρακτήρες. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν χωρίς μεγάλα κενά που θα πετάξουν εκτός και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην απώλεια του ενδιαφέροντος του θεατή για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Danish-Jewish director of The Night Manager tipped for Bond | Jewish News
timesofisrael.com

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Το The Night Manager είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες σειρές του είδους της. Μέσα σε μόλις 6 ώρες (6 επεισόδια) καταφέρνει να παρουσιάσει μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Βέβαια όταν έχεις στο καστ ηθοποιούς όπως ο Hugh Laurie, ο Tom Hiddleston, η Olivia Colman και η Elizabeth Debicki πώς να χάσεις το ενδιαφέρον σου. Πραγματικά με τέτοια σύνθεση η σειρά θα μπορούσε να κρατήσει τον θεατή ακόμη και με ένα μέτριο ίσως προχειρογραμμένο σενάριο. Η σειρά The Night Manager όμως, δεν αρκείται σε αυτό. Συνδυάζοντας τα τρία σημαντικότερα στοιχεία σε μια παραγωγή που προορίζεται είτε για την μεγάλη είτε για τη μικρή οθόνη , δηλαδή σκηνοθεσία, σενάριο και υποκριτική, προσφέρει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Τη σκηνοθεσία μάλιστα ανέλαβε η Susanne Bier γνωστή για τη δουλειά της στην ταινία Bird Box αλλά και στην πρόσφατη επιτυχημένη σειρά The Undoing.

The Night Manager
Από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Hugh Laurie, ο Tom Hiddleston, η Elizabeth Debicki, η Colivia Colman, ο Tom Hollander

Ερμηνείες

Ο Tom Hiddleston υποδυεται τον Jonathan Pine, τον νυχτερινό διευθυντή. Είναι ευγενικός, γοητευτικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση αλλά πολλές φορές αυτοκαταστροφικός. Ο Hugh Laurie από την άλλη στον ρόλο του Richard Roper, ενσαρκώνει έναν πανίσχυρο έμπορο όπλων. Έναν επιχειρηματία που δρα μεθοδικά και πάντα σύμφωνα με τις αρχές του, όποιες και αν είναι αυτές. Με μια του κίνηση μπορεί να σκορπίσει τον τρόμο. O Laurie εντυπωσιάζει σε έναν κόντρα ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα. Η Olivia Colman ως Angela Burr, διευθύντρια του τμήματος της μυστικής υπηρεσίας, είναι για μια ακόμη φορά μοναδική. Καταφέρνει να δώσει έναν πιο ευχάριστο τόνο σε ένα καθαρό δράμα χαρίζοντας αρκετές στιγμές χιούμορ. Η χημεία της τριάδας Hiddleston-Colman-Laurie είναι με διαφορά ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της σειράς. Σε κρατούν στην οθόνη και σε μαγνητίζουν με τις ερμηνείες τους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και οι 3 ηθοποιοί κέρδισαν χρυσή σφαίρα για τις ερμηνείες τους!

Το The Night Manager είναι μια σειρά που θα σας κρατήσει σύντομη συνάμα όμως αξέχαστη συντροφιά και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να δεσμεύονται με σειρές που αποτελούνται από πολλές σεζόν. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του John le Carré και γεμάτη αγωνία, μυστικά και ανατροπές αποτελεί μια από τις καλύτερες μίνι σειρές του είδους της.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και  Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.