Καλοκαιρινά άλμπουμ
Φωτογραφία: Σπυριδούλα Καραγιαννοπούλου

Ο καιρός στην Ελλάδα έχει σημάνει καλοκαίρι και η ψυχή μας κάπως χαίρεται και επιζητά την ηρεμία και την ξεκούραση που μας επιφύλασσε αυτή η εποχή στα παιδικά μας χρόνια. Με αφορμή αυτό το όμορφο συναίσθημα ας ακούσουμε μερικά άλμπουμ Ελλήνων καλλιτεχνών τα οποία θα αποτελέσουν το μέσο μετάβασης των σκέψεων και των αισθήσεών μας στην καλοκαιρινή εποχή.

Καλοκαίρι

Καλοκαιρινό άλμπουμ
Πηγή εικόνας: Spotify

Ένας από τους νέους Έλληνες συνθέτες που μπορούν να συμβάλλουν στην καλοκαιρινή διάθεση και την αίσθηση του καλοκαιριού είναι ο Ερμής. Η τελευταία του δουλειά με τίτλο Καλοκαίρι επιτυγχάνει πλήρως το ξεδίπλωμα των καλοκαιρινών αναμνήσεων. Αναμνήσεις από το χωριό που πηγαίναμε ως παιδιά για να δούμε τους παππούδες μας. Αναμνήσεις από τις χρονιές που όλο μας το καλοκαίρι ήταν ένας έρωτας. Τα κομμάτια του Ερμή αποτελούν έμπνευση από την καθημερινή του ζωή και τα βιώματά του. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο τα τραγούδια του μας δημιουργούν αυτό το οικείο συναίσθημα γαλήνης.

Από τα τραγούδια Καλοκαίρι, Λεμονιά, Καντάδα, Μαργαρίτες και Κύματα αποτελείται το άλμπουμ Καλοκαίρι.

9 Songs for Post-Greek Films

Καλοκαιρινό άλμπουμ
Πηγή εικόνας: Spotify

H Melentini, συνδυάζοντας διάφορα τραγούδια της, δημιούργησε το άλμπουμ 9 Songs For Post-Greek Films, το οποίο μας ταξιδεύει σε καλοκαίρια άλλων εποχών. Μέσω της μουσικής της μας βοηθάει να αισθανθούμε κομμάτι μιας όμορφης καλοκαιρινής ταινίας. Η μουσική είναι ο τρόπος με τον οποίο η Melentini επικοινωνεί. Αφήνοντας ένα κομμάτι της ψυχής της σε κάθε τραγούδι, μέσω αυτού του δίσκου καταφέρνει να μας αφήσει ένα μέρος του καλοκαιριού.

Το άλμπουμ αποτελείται από τα τραγούδια: Ηλιαχτίδα, Κορίτσια Σε Λύπη, Στον Πλανήτη Άφτερλωβ, Εν Αρχή Ην ο Έρως, Madonna F64.0, Sad Girl Weekend, Τα Παιδιά Του Glam, Του Απρίλη και Her Waltz.

Ώντρεϋ

Καλοκαιρινό άλμπουμ
Πηγή εικόνας: Spotify

Οι καλλιτέχνες The Boy και Δεσποινίς Τρίχρωμη δημιούργησαν το άλμπουμ Ώντρεϋ. Είναι το τελευταίο καλοκαιρινό άλμπουμ που έχω να προτείνω, αλλά εξίσου όμορφο. Αποτελεί ένα άλμπουμ που εμπεριέχει παιδικά τραγούδια για ηλικίες 5 μέχρι 99 ετών, όπως μας λέει. Ένα άλμπουμ που δημιουργεί την αίσθηση της παρέας δίπλα στη θάλασσα, μιας μεγάλης «οικογένειας» που απολαμβάνει το καλοκαίρι. Οι χαρούμενες μελωδίες δροσίζουν την ατμόσφαιρα του καλοκαιριού.

Το άλμπουμ δημιουργήθηκε από τα Βυθός, Και γέμισαν όλα νερό, Λαχταράς, Όνειρα στα Κοράλλια, Χταπόδι, Μαριδάκι και Δελφίνι, Τα Άσχημα Ψάρια της Αβύσσου, Μακροβούτι, Ένα Απλό Σπίτι, Πριν Να Γίνεις Ψάρι, Άγνωστα Νερά, Παραγουχαβάη και Η Θάλασσα Βάφτηκε Ροζ.

Spotify καλλιτεχνών:

Ερμής | Melentini | The Boy | Δεσποινίς Τρίχρωμη


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

4 COMMENTS

Comments are closed.