Χάρισε Δύναμη
Πηγή: pinterest.com/ beequeenhairstore.com

Προχθές στις 8 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Κάθε μέρα όμως πρέπει να  γιορτάζουμε και πρέπει να θυμόμαστε πως η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων των αγώνων. Όλων των προσπαθειών, που έλαβαν χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Με αφορμή την ημέρα αυτή επέλεξα να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλες τις γυναίκες. Να σας μιλήσω για μια προσωπική εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή, έχοντας ως αφετηρία το moto «Χάρισε Δύναμη».

Πάμε λοιπόν να σας πω μια ιστορία…

Πριν από περίπου δύο χρόνια, όντας 22 χρονών και έχοντας δει πολλά βίντεο και σχετικά άρθρα για τη δράση του Άλμα Ζωής και την καμπάνια του «Χάρισε Δύναμη». Η καμπάνια γίνεται σε συνεργασία με την Pantene και την ΑΒ Βασιλόπουλος και πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά. Σκεφτόμουν πολύ έντονα και για πολύ καιρό να δωρίσω και εγώ ένα μέρος των δικών μου μαλλιών γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό! Είναι ένα θέμα που με απασχολεί βαθιά και το γεγονός ότι είχα και έχω την ευκαιρία να συμβάλλω με τον δικό μου τρόπο σε αυτή την προσπάθεια ήταν ανεκτίμητο!    

Ποια είναι η διαδικασία;

Αν μια γυναίκα αποφασίσει να δωρίσει τα μαλλιά της μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια. Αυτά είναι ότι το μήκος των μαλλιών προς δωρεά πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Να μην έχουν δεχθεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (π.χ. βαφή, ισιωτική, περμανάντ κτλ.). Να έχουν το λιγότερο 5% λευκές τρίχες. Να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά. Επίσης, πρέπει να γίνει γνωστό ότι σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πολύ απλή και αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Άλμα Ζωής.

#ΧάρισεΔύναμη
Πηγή: pinterest.com/
thestir.cafemom.com

24 Απριλίου 2019…

Έτσι, την ημέρα που είχα προγραμματίσει το καθιερωμένο μου κούρεμα και καθώς πήγαινα προς το κομμωτήριο, θυμήθηκα έναν-έναν τους λόγους που εξαρχής ήθελα να το κάνω! Πέραν, όμως από τις θετικές σκέψεις που είχα, δεν έλειπαν και οι αμφιβολίες, όπως για παράδειγμα θα μου αρέσουν; Πώς θα είναι; Θα μπορώ να νιώθω όμορφη με την καινούργια μου εμφάνιση; Όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε είναι σκέψεις που κάνουμε, αν όχι όλες, οι περισσότερες από εμάς και είναι φυσιολογικό. Είναι εύλογο να αισθάνεσαι φόβο. Ανασφάλεια. Να έχεις απορία για κάτι. Για κάτι, που δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει. Θα σε βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σου και θα σε κάνει να αναλογιστείς κάποια πράγματα λίγο πιο ουσιαστικά!

Άραγε τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή;

Σκέφτεσαι λοιπόν, ότι είσαι γυναίκα και τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή σου… Προσωπικά, ένιωσα πολλά συναισθήματα, γρήγορα και διαδοχικά. Αμηχανία, φόβο, ανασφάλεια, έκπληξη, συγκίνηση, χαρά και τέλος μια προσμονή να δω το αποτέλεσμα. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κάτι ποιο σπουδαίο από το να είσαι υγιής. Αν έχεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να ταξιδεύεις, να πραγματοποιείς τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. Για εμένα εκείνη τη στιγμή δεν είχε αξία αν είχα πιο κοντά μαλλιά. Το σπουδαιότερο ήταν ότι θα βοηθούσα μια γυναίκα να αισθανθεί όμορφα και ως αποτέλεσμα θα σχηματιζόταν ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο της. 

Κάποιες σκέψεις…

Μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, πολύ εύκολα λησμονούμε το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας και το λαμβάνουμε ως κάτι δεδομένο. Αναλωνόμαστε σε μικρά πράγματα και χάνουμε την ουσία της ζωής! Ζούμε είτε στο παρελθόν, είτε στο μέλλον, ξεχνώντας επιδεικτικά ότι το μόνο που έχουμε είναι το ΠΑΡΟΝ. Το παρόν που πρέπει να το ζούμε έντονα. Δυνατά. Να μην αφήνουμε το χρόνο να κυλάει, χωρίς να γεμίζουμε το μυαλό και την ψυχή μας, με εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις, που στις δύσκολες στιγμές είναι εκείνες που μας θυμίζουν, ότι η ζωή κάνει κύκλους και αξίζει να προσπαθείς!

Γιατί; Γιατί, θα ξαναέρθει η στιγμή που θα πας το ταξίδι που τόσο επιθυμείς. Θα έρθει μια καινούργια επαγγελματική επιτυχία. Θα έρθει ό, τι το θες πραγματικά, αρκεί να το προσπαθήσεις! 

Ας κάνουμε, λοιπόν, μια παύση… Κάπου-κάπου χρειάζεται να έρθουμε αντιμέτωποι με τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας. Να αναλογιστούμε για ποιους ανθρώπους και ποια πράγματα στη ζωή μας είμαστε ευγνώμονες. Να προσπαθήσουμε να γινόμαστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι άνθρωποι! Ας σταματήσουμε να τρέχουμε και ας παρατηρήσουμε γύρω μας! Ας δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη. Κάποιον που περνάει πιο δύσκολα από εμάς. Κάποιον που μάχεται να νικήσει κάτι δύσκολο, που μπορεί εμείς να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά για εκείνον είναι η πραγματικότητά του και ας παραμερίσουμε για λίγο το «εγώ», βάζοντας μπροστά το «εμείς”» Ίσως, τότε καταφέρουμε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο, όσο ρομαντικό και αν ακουστεί σε κάποιους αυτό, κάνοντας τον λίγο πιο ανθρώπινο! 

Ας χαρίσουμε δύναμη…

Με αφορμή, λοιπόν, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, που ακολούθησαν από την παραπάνω εμπειρία, θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντική δράση είναι, πόσο βοηθά τις γυναίκες εκείνες που έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο και πόση δύναμη δίνουν γενικότερα όλες οι δράσεις του Άλμα Ζωής σε όλες εκείνες που μάχονται και είναι ηρωίδες σε καθημερινή βάση! Είναι, λοιπόν, χρέος μας όσο μπορούμε να τις βοηθάμε έστω και μέσα από αυτόν τον τρόπο και να να τις κάνουμε να χαμογελούν, χαρίζοντας τους απλόχερα τη δύναμη να βγουν νικήτριες από αυτό!

Το σίγουρο είναι πως η εμπειρία αυτή για τη κάθε μια ξεχωριστά είναι διαφορετική! Προσπάθησα να σας μεταφέρω όσο πιο όμορφα γίνεται τη δική μου εμπειρία!

Ραντεβού στο επόμενο!

Don’t Forget: Να χαμογελάτε, όλα αλλάζουν, η ζωή κυλάει γρήγορα, το μόνο που έχουμε είναι το ΤΩΡΑ! Γι’ αυτό τολμήστε και αν χάσετε, θα έχετε ακόμα μια εμπειρία και ένα λιγότερο ΑΝ!


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.youtube.com

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.