Exclusive Content:

The Silent Sea: Όταν ένας βασικός πόρος αποτελεί πρόβλημα επιβίωσης

Μια σειρά που μας μεταφέρει στο άμεσο μέλλον, όπου η έλλειψη νερού αποτελεί καθημερινό πρόβλημα και η σωτηρία είναι καλυμμένη από κρατικά μυστικά.

Νερό, βασικός πόρος ζωής για κάθε ανθρώπινο ον. Χρησιμοποιείται από απλή πηγή θρέψης της δίψας, μέχρι στο φαγητό, την καθαριότητα και πολλά ακόμα. Μπορεί να φαίνεται απλή καθημερινότητα για εμάς, κάτι το οποίο έχουμε ως δεδομένο, αλλά είναι γνωστό ότι η κατάχρηση φέρνει τη στέρευσης. Δεν είναι λίγες οι λίμνες και τα ποτάμια, που ομορφαίνανε διάφορα μέρη της γης, τώρα να έχουν γίνει απλή λάσπη ή μία άδεια πεδιάδα αποτελούμενη από άγρια χόρτα και χώμα. Το The Silent Sea, λοιπόν, βασίζεται σε αυτό το γεγονός και μας μεταφέρει αρκετά, ή και λίγα, χρόνια στο μέλλον.

Περίληψη 

Σε έναν σκοτεινό κόσμο, αποτελούμενο από ρύπανση και καφέ χρώματα θλίψης, η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να φέρει στα άκρα τη χρήση του νερού. Η σταδιακή υπερκατανάλωση μείωσε τραγικά τις ποσότητες νερού μέχρι που δεν είναι αρκετό για κανέναν. Η Song Ji-an, μία γιατρός που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, επιλέγεται να συμμετάσχει σε μία ειδική αποστολή στο διάστημα.

The Silent sea
Πηγή εικόνας: imdb.com

Σκοπός είναι να σταλεί μία ομάδα επιλεγμένων ειδικών στον διαστημικό σταθμό Balhae στη σελήνη, για να συλλέξουν κάποια δείγματα από έρευνες που είχαν γίνει εκεί μερικά χρόνια πριν. Η ομάδα φτάνοντας όμως στο φεγγάρι, με την απώλεια του σκάφους τους και ενός μέλους της ομάδας, ανακαλύπτει έναν σταθμό γεμάτο νεκρούς. Και τα μυστικά που προσπαθούσε το κράτος τόσο καιρό να κρύψει από την ανθρωπότητα βγαίνουν στο φως.

Επίπεδα

Από τότε που ο άνθρωπος ζει και κατοικεί στη γη, μεταφέρει μόνιμα από αιώνα σε αιώνα το πρόβλημα της πυραμίδας. Κατατάσσει τους ανθρώπους ανάλογα με την οικονομική κατάσταση και το είδος της εργασίας που προσφέρει. Βέβαια είναι περιττό να σχολιαστεί η άφιξη στη κορυφή που τις περισσότερες φορές γίνεται πατώντας άλλους. Στο The Silent Sea η κατάταξη αυτή είναι που κρίνει τη ποσότητα του νερού.

Οι ειδικοί σταθμοί που έχουν δημιουργηθεί, επιτρέπουν στον κάθε άνθρωπο να μαζέψει τόσο νερό όσο του υποβάλλει η κατηγορία του. Αν το επίπεδο είναι ένα, πέρα από το γεγονός πως η κοινωνική κατάταξη είναι υψηλή, σημαίνει πως αντίστοιχα και η χρήση νερού είναι ίσως υπέρ αρκετή. Αντίθετα όσο τα επίπεδα απομακρύνονται από τη κορυφή της πυραμίδας, το ένα, η επιτρεπόμενη ποσότητα γεμίζει με το ζόρι την ανάγκη ενός ατόμου.

The Silent Sea

Είναι ένα υπαρκτό σημείο της σελήνης με το χαρακτηριστικό μαύρο στίγμα που φαίνεται από την οπτική της γης. Στη ομότιτλη σειρά, η αδερφή της Song Ji-an, αποτελούσε μέλος της ομάδας που είχε σταλθεί μερικά χρόνια πριν για να διεξάγει κάποιες έρευνες στον σταθμό. Γνώριζε για την ύπαρξη του μέρους, όπως και πως οτιδήποτε υπήρχε εκεί μπορούσε ίσως να βοηθήσει τον κόσμο. Μετά από ένα μυστήριο γεγονός για τη πρωταγωνίστρια καταφθάνει στον σταθμό για να ανακαλύψει η ίδια τι ήταν αυτό που εξαφάνισε την αδερφή της.

the silent sea
Πηγή εικόνας: flipboard.com

Μαζί με τους υπόλοιπους αστροναύτες, έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά ανεξήγητων γεγονότων όπως τον θάνατο του παλιού προσωπικού. Ο πνιγμός φαίνεται να είναι η αιτία που προκαλεί ερωτήματα και σκοπό έχουν να εμβαθύνουν και σύντομα να ανακαλύψουν τι ήταν αυτό που στάλθηκαν οι ίδιοι να συλλέξουν. Το αποκαλούμενο σεληνιακό ύδωρ, αυτό που φαίνεται περιέργως να έληξε τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Σχολιασμός

Η κορεάτικη βιοτεχνία θεάματος δεν θα σας κρύψω πως με έχει εκπλήξει ιδιαίτερα. Ναι εντάξει, όλα κάπως ξεκίνησαν από τον χαμό που έκανε το Squid Game, δεν θα σας πω ψέματα. Όπως και να το κάνουμε η πλοκή και η παραγωγή ήταν εξαιρετική. Έτσι προστέθηκε για μένα ένας νέος τομέας στην παρακολούθηση. Η ιδιαίτερη θεματολογία ήταν και ο λόγος που επέλεξα να δω το The Silent Sea, αλλά με εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά όλη η παραγωγή. Η κατάλληλη επιλογή ηθοποιών έπαιξε προφανώς σημαντικό ρόλο γιατί δεν είναι μόνο ο Gong Yoo, στον ρόλο του καπετάνιου της αποστολής, και η Bae Doona στον ρόλο της πρωταγωνίστριας. Ο καθένας ξεχωριστά δίνει το δικό του λιθαράκι χτίζοντας μοναδικά την υπόθεση.

The Silent sea
Πηγή εικόνας: korean-drama-best.com

Κατατάσσεται στην κατηγορία επιστημονικού θρίλερ και έχω να σας πω ότι πιο ιδανικός χαρακτηρισμός δεν θα μπορούσε να δοθεί. Φαν των θρίλερ δεν θεωρούμαι, αλλά στη συγκεκριμένη σειρά από το γύρισμα μέχρι και τα σκηνικά με εξέπληξαν. Κρατάει την ατμόσφαιρα στην αγωνία που έχει ένα θρίλερ, με τις κατάλληλες λήψεις για να αποσυντονίσει τον θεατή. Είναι ότι πρέπει για να γεμίσει ένα χαλαρό και αδιάφορο σαββατοκύριακο.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Διούδη
Κωνσταντίνα Διούδη
Φοιτήτρια πολιτικών μηχανικών αν και μισώ τις πράξεις. Γι' αυτό βρίσκω διέξοδο στον πλασματικό κόσμο των βιβλίων, σειρών και ταινιών. Μια φράση από βιβλίο, που συμφωνώ απόλυτα, και χαράχτηκε στο μυαλό μου "There's nothing more intoxicating than creating something from nothing. Creating something from yourself. " -Professor Piper- from Fangirl (proud fangirl still)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...