Exclusive Content:

Τα spot των βιβλιοφάγων στην Αθήνα

Καφές και βιβλίο.. άραγε υπάρχει καλύτερος συνδυασμός; Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε τέσσερα από τα καλύτερα spot βιβλιοφάγων στην πόλη.

Βιβλία, καφές, ησυχία… ότι καλύτερο για να περάσεις ένα όμορφο χειμωνιάτικο απόγευμα. Ποια όμως είναι τα καλύτερα spot της πόλης για να το ευχαριστηθείς; Πάμε να τα δούμε..
Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
spot
Πηγή: evripidis.gr

Στη στοά του Χαλανδρίου βρίσκεται ένας από τα πιο hot spot για τους βιβλιόφιλους της Αθήνας. Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία-cafés, της περιοχής, ο “Ευριπίδης”. Η ίδρυση του ξεκινά το 1955, από τον “μικρό Ευριπίδη” το οποίο πλέον είναι ένα γωνιακό χαρτοπωλείο, απέναντι από τη στοά. Σήμερα το βιβλιοπωλείο περιλαμβάνει πάνω από 200.000 τίτλους στα ράφια του. Επιπλέον περιέχει και ένα cozy café, το οποίο απλώνεται στον πρώτο όροφο αλλά και στον προαύλιο χώρο. Τα παιδιά του ιδρυτή Ευριπίδη Βασιλόπουλου, διοργανώνουν βιβλιοπαρουσιάσεις, κύκλους συζητήσεων με διάφορες θεματικές κι εργαστήρια δημιουργικής γραφής στο café.

Little Tree Books & Coffee, Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη
spot
Πηγή: tripadvisor.com

Το “Little Tree Books & Coffee” πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο μικροσκοπικό café-βιβλιοπωλείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και βρήκε γρήγορα τη θέση του ανάμεσα στα πιο όμορφα βιβλιοστέκια της πόλης. Η όμορφη και προσεγμένη του διακόσμηση, η χαλαρή διάθεση που προκαλεί αλλά και τα επιλεγμένα ένα προς ένα βιβλία του που καλύπτουν όλα τα είδη, το καθιστά αγαπημένο spot των ανθρώπων που το επισκέπτονται. Άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο και τον καφέ, οικογένειες με παιδιά αλλά και τουρίστες που απολαμβάνουν τις χειμωνιάτικες λιακάδες στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, δίπλα στο καταπράσινο μικρό κήπο του μαγαζιού.

Booktalks, Αγ. Αλεξάνδρου 58 & Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο
spot
Πηγή:insightsgreece.com

Tο 2013 στο Παλαιό Φάληρο άνοιξε το “Booktalks”, σε δύο χώρους. Από τη μία το ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, στο οποίο λειτουργούν δύο λέσχες ανάγνωσης και πραγματοποιούνται πολλές βιβλιοπαρουσιάσεις, και από την άλλη ένα ζεστό και ήσυχο café με βιβλία που κρέμονται από το ταβάνι! Ο χώρος είναι δημιούργημα δύο ενεργών βιβλιο-bloggers, που για χρόνια μοιράζονταν με το διαδικτυακό κοινό τους σκέψεις και προτάσεις περί λογοτεχνίας και βιβλίων, ώσπου τελικά αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο όπου οι συζητήσεις τους θα μπορούσαν πλέον να γίνονται από κοντά, δίπλα στα αγαπημένα τους βιβλία.

Free Thinking Zone,Σκουφά 64, Κολωνάκι
spot
Πηγή: ka-business.gr

Το βιβλιοπωλείο στη Σκουφά με την όμορφη βιτρίνα του δεν μπορεί να λείπει φυσικά από τη λίστα. Το κατάστημα λειτουργεί με ελληνικά προϊόντα κυρίως από τη Χίο και χρηματοδοτεί από τα έσοδα που λαμβάνει -από τα βιβλία και το café- τις ακτιβιστικές του δράσεις. Το μικρό εσωτερικό του με την όμορφη διακόσμηση πολλές φορές διαμορφώνεται με τρόπο ώστε να φιλοξενήσει ομιλίες, λέσχες ανάγνωσης κι εκδηλώσεις. Επιπλέον η ιδιοκτήτρια κ. Γεωργιλή, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο δώρο ή ακόμη και να ανακαλύψεις νέους λογοτεχνικούς ορίζοντες, προτείνοντας σου το σωστό βιβλίο.


Παρόμοια άρθρα:

Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...