Exclusive Content:

Ένα βιβλιοπωλείο αλλιώτικο από τα άλλα…

Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης... Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Το παρόν άρθρο αποτελεί τη χαρά του βιβλιοφάγου, καθώς αναφέρεται σε έξι από τα πιο ιδιόμορφα και ξεχωριστά βιβλιοπωλεία στον κόσμο! Κάποια ίσως να τα έχετε ακουστά, κάποια άλλα ίσως όχι, δύο από αυτά βρίσκονται μάλιστα στην Ελλάδα. Ας τα δούμε λοιπόν!

1. Libreria Acqua Alta – Βενετία

Βιβλιοπωλείο
Πηγή: pinterest.com

Στη Βενετία υπάρχει ένα υποβρύχιο βιβλιοπωλείο! Το “Libreria Acqua Alta” ή αλλιώς ”βιβλιοπωλείο της πλημμυρίδας”. Βρίσκεται δίπλα στο κανάλι και παρόλο που είναι ευάλωτο στις πλημμύρες, συνεχίζει να υπάρχει καθώς ο ιδιοκτήτης του μετακινεί συνεχώς τα σπάνια βιβλία του καταστήματός του σε ψηλά ράφια ή ακόμη και σε μπανιέρες! Ο ίδιος μάλιστα παραδέχεται, ότι αγαπά αυτό το μέρος πολύ, όχι μόνο γιατί είναι χώρος άσκησης του μυαλού, αλλά και γιατί τα πρωινά μπορεί και απολαμβάνει το ψάρεμα στο πίσω μέρος του.

2. La Caverne aux Livres – Γαλλία

βιβλιοπωλείο
Πηγή: pinterest.com

Το «Το Σπήλαιο των Βιβλίων» βρίσκεται σε ένα προάστιο του Παρισιού, στο Auvers-sur-Oise. Η είσοδος του βιβλιοπωλείου γίνεται από ένα παλιό υπόστεγο σιδηροδρόμων, το οποίο οδηγεί σε ένα παλιό ταχυδρομικό τρένο. Τα βαγόνια του τρένου έχουν μετατραπεί σε χώρο πώλησης βιβλίων. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο διαθέτει κυρίως μεταχειρισμένα, παλιά βιβλία σπανίων εκδόσεων.

3. Τell a Story – Πορτογαλία

βιβλιοπωλείο
Πηγή: pinterest.com

Πρόκειται για ένα εν κινήσει βιβλιοπωλείο σε ένα vintage μπλε βανάκι, το οπoίο περιπλανιέται σ’ όλη την χώρα και προωθεί την πορτογαλική λογοτεχνία. Έχει πολλά πορτογαλικά βιβλία μεταφρασμένα στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά, δίνοντας την δυνατότητα στους τουρίστες να μάθουν περισσότερα για την χώρα στην οποία βρίσκονται. Πουλάει επίσης στυλό, καρτ ποστάλ και άλλα είδη γραφής. Όποιος θέλει να αγοράσει βιβλία από αυτό αρκεί να τσεκάρει την σελίδα τους στο Facebook, για να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται το βιβλιοπωλείο εκείνη τη στιγμή.

4. Atlantis Books – Σαντορίνη

βιβλιοπωλείο
Πηγή: pinterest.com

Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα μικρό κτήριο-σπηλιά στην Οία της Σαντορίνης! Οι ιδιοκτήτες του είναι, δύο αμερικάνοι φοιτητές που το 2002 είχαν πάει για διακοπές στο νησί και το ερωτεύτηκαν. Στο Atlantis βρίσκει κανείς κυρίως ξενόγλωσσα λογοτεχνικά και φιλοσοφικά βιβλία αλλά και χιλιάδες άλλα είδη. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου είναι το μπαλκονάκι με θέα το  απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το ειδυλλιακό τοπίο της Σαντορίνης. Το Atlantis, έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου από τη βρετανική εφημερίδα Guardian ενώ το National Geographic, το κατέταξε στα δέκα πιο ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου.

5. Ένα πλοίο γεμάτο βιβλία – Ικαρία

Φωτογραφία: Βενιζέλου Κωνσταντίνα

Άλλο ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο που βρίσκεται και αυτό στην Ελλάδα είναι το βιβλιοπωλείο-πλοίο που βρίσκεται στον Αρμενιστή της Ικαρίας. Αυτό το πανέμορφο γαλάζιο βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό τις βραδινές ώρες και περιέχει διάφορα είδη βιβλίων παλαιών και νέων εκδόσεων, στολίζοντας όμορφα το χωριουδάκι του νησιού.

6. Librería El Ateneo – Μπουένος Άιρες

Πηγή: pinterest.com

Ένα πανέμορφο βιβλιοπωλείο στημένο μέσα σε ένα θέατρο του 1920, όπου τα βιβλία είναι παντού! Τα θεωρεία του θεάτρου περιέχουν ράφια και χρησιμοποιούνται ως αναγνωστήρια. Η πλατεία του θεάτρου είναι και αυτή γεμάτη βιβλία. Το El Ateneo, άνοιξε τις πόρτες του το 2000, στο χώρο του Grand Splendid Theater. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του, κάθε ημέρα το επισκέπτονται πάνω από 3.000 άτομα, ενώ τα βιβλία που πουλάει ετησίως είναι πάνω από 700.000!


Παρόμοια άρθρα:

Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...