Succession

Ηχογράφηση από τη Ναταλία Σφήκα:

Η αλήθεια είναι πως οι παραγωγές του HBO είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υψηλότατου επιπέδου. Φυσικά δεν αναφέρομαι απλώς σε θέμα μπάτζετ, αλλά συνολικής ποιότητας περιεχομένου. Από τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες μέχρι τη μουσική επένδυση και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Το Succession ανήκει στον κανόνα, ωστόσο αν μου έλεγε κανείς πριν από ένα χρόνο ότι αυτή τη στιγμή θα έγραφα άρθρο για μια από τις κορυφαίες σειρές που έχω δει, μάλλον θα τον χαρακτήριζα υπερβολικό.

Εδώ είμαστε παρόλα αυτά να μιλήσουμε για μια από της κατά τεκμήριο καλύτερες δραματικές σειρές που προβάλλονται την τελευταία τριετία στην τηλεόραση με 27 υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσές Σφαίρες σε 2 μόλις σεζόν.

Ποια είναι η υπόθεση;

Το Succession έχει απλή πλοκή. Η οικογένεια Roy που διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας παγκοσμίως, έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Θα σταματήσω εδώ, γιατί η σειρά δεν αναλώνεται σε μεγάλες εισαγωγές. Έτσι, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ακόμη και ένας θεατής που μπαίνει χωρίς καμία γνώση επί της σειράς, όπως συνέβη στην περίπτωση μου, αντιλαμβάνεται την υπόθεση εξ αρχής.

キング・オブ・メディア #5【HBO(R)ドラマ全話一挙放送】 | スターチャンネル インターネットTV

Γιατί ξεχωρίζει το Succession;

Άλλες σειρές έχουν δράση, άλλες αμέτρητα cliffhangers και ανατροπές. Η ουσία όμως του Succession διαφέρει. Αυτό που τη διακρίνει από τη συντριπτική πλειονότητα είναι πως είναι πολυεπίπεδη και επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε παιχνίδια εξουσίας, δύναμης αλλά και τις προσωπικές σχέσεις εντός και εκτός της οικογένειας.

Είναι τόσο αβίαστος και μαεστρικός ο τρόπος με τον οποίο ο Jesse Armstrong (σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς) ξετυλίγει το κουβάρι τόσο μεμονωμένων χαρακτήρων όσο και των μεταξύ τους σχέσεων που πραγματικά καθηλώνει τον θεατή. Δημιουργεί ένα αίσθημα ανυπομονησίας για το τι θα συμβεί σε κάθε χαρακτήρα που σπάνια συναντούμε σε τέτοιου είδους σειρές. Φυσικά σε αυτό συμβάλουν οι μοναδικές και άκρως ρεαλιστικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών της σειράς ανεξαιρέτως.

Succession': Why Shiv Believes Logan's Offer Is the Real Deal, According to Sarah Snook | Vanity Fair

Για το καστ της σειράς τα λόγια περισσεύουν. Χωρίς να μιλάμε για ένα all star cast, βάσει ονομάτων, με τον Brian Cox να είναι ο μοναδικός που ξεχωρίζει, θα έλεγε κανείς πως οι ρόλοι είναι κομμένοι και ραμμένοι για τους ηθοποιούς. Είναι ασύλληπτη η μεταξύ τους χημεία και ο ρεαλισμός που εκπέμπουν. Ειδικά τα τέσσερα αδέρφια που υποδύονται οι Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin και Alan Ruck παίζουν με μεγάλη άνεση τους απαιτητικούς ρόλους τους. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι 8 από τους ηθοποιούς της σειράς προτάθηκαν για Emmy ερμηνείας μόνο στη 2η σεζόν! Φυσικά η μεγάλη αποκάλυψη της σειράς, ο Jeremy Strong κέρδισε το βραβείο. Επίσης, βραβεύτηκε και η Avy Kaufman βραβεύτηκε για την επιλογή των ηθοποιών.

Logan και Kendall Roy οι πυρήνες της σειράς

Ο Jeremy Strong υποδύεται τον Kendall, υιό του Logan (Brian Cox), και διάδοχο του για τα ηνία της εταιρίας. Είναι με διαφορά θα λέγαμε ο πιο πολύπλοκος χαρακτήρας της σειράς με πολλές διακυμάνσεις στην διάρκεια των επεισοδίων. Από την άλλη πλευρά, ο Logan έχει τον ρόλο ενός ιδιόρρυθμου πατέρα, ο οποίος έχει αναμφισβήτητα όλη την εξουσία στα χέρια του και ασκεί μεγάλη επιρροή σε όλα τα μέτωπα. Μιλάμε για εκείνη την περίπτωση που είτε συμπαθείς είτε όχι τους δύο χαρακτήρες, σε παρασύρει η ερμηνεία των ηθοποιών που τους υποδύονται και επιθυμείς να τους βλέπεις στην οθόνη.

Loki's Hunter B-15 & Ravonna With Omit Mins Funko Pops Printed - newz25.com

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους τίτλους αρχής της σειράς και στη συνολική μουσική επένδυση που έχει επιμεληθεί ο Nicholas Britell (The Big Short, Moonlight, Cruella). Η κατάλληλη μουσική μπορεί να απογειώσει μια σειρά. Αυτό συμβαίνει στη περίπτωση του Succession με τον Britell να έχει πιάσει ακριβώς το νόημα και να καταφέρνει να μεγιστοποιήσει τα συναισθήματα που μας προκαλεί κάθε σκηνή. Η μουσική είναι αριστοκρατική, με έναν σκοτεινό τόνο που αντικατοπτρίζει το σκοτάδι που απλώνεται διάχυτο σε όλη την οικογένεια. Πραγματικά από τις καλύτερες δουλειές που έχουν γίνει στην τηλεόραση την τελευταία δεκαετία.

Εν κατακλείδι

Αυτό που κάνει το Succession μια από τις πιο  πετυχημένες σειρές των τελευταιων ετών λοιπόν, είναι ότι λειτουργεί άψογα σε όλα τα επίπεδα. Είτε μιλάμε για ερμηνείες, είτε για μουσική επένδυση, είτε για το ποσό αριστοτεχνικά διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των θεματικών της πλοκής της, η σειρά λειτουργεί σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Διαθέτοντας σε αρκετά σημεία λεπτό χιούμορ το Succession κάνει τα πάντα όπως πρέπει, είναι απολαυστικό και καθηλώνει.

Πλέον αναμένουμε την τρίτη σεζόν της σειράς η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο. Έχετε λοιπόν ένα μήνα μπροστά σας για να παρακολουθήσετε τις δύο σεζόν και να είστε έτοιμοι για τις νέες ανατρεπτικές εξελίξεις που μας περιμένουν.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

1 COMMENT

Comments are closed.