Πηγή: pages.jayshetty.me

Ο Jay Shetty, ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς και podcaster, ήταν μόλις 18 χρονών όταν άκουσε για πρώτη φορά την ομιλία ενός μοναχού. Αυτή η ομιλία, τον συνεπήρε τόσο, που αποφάσισε να πάει στην Ινδία και να γίνει μοναχός. Έπειτα από τρία χρόνια, είχε αποκομίσει όλες τις εμπειρίες αλλά και την σοφία που χρειαζόταν. Ένας δάσκαλος του, τότε του είπε πως θα βοηθούσε περισσότερο, αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί με τον κόσμο την σοφία που είχε λάβει, και έτσι έπραξε. Γιατί, τί είναι καλύτερο από το να μοιράζεσαι την γαλήνη;

Το Σκέψου Σαν Μοναχός αποτελεί ένα διαφορετικό βιβλίο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. Μέσα του έχει συγκεντρωμένους όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί κανείς να εκπαιδεύσει το μυαλό του να ζει με γαλήνη κάθε μέρα. Ερωτήματα όπως: Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντας την; Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία; Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη; Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου; Και πολλά ακόμη , απαντώνται με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Όταν οι πέντε αισθήσεις και το μυαλό γαληνεύουν, όταν ο λογικός νους παραμένει σιωπηλός, τότε αρχίζει το ανώτερο μονοπάτι. Κάθα Ουπανισάντ

Το περιεχόμενο

Το Σκέψου σαν Μοναχός αποτελεί ένα βιβλίο χωρισμένο σε υποενότητες. Κάθε μία από αυτές επικεντρώνεται σε διάφορα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που πολλές φορές μας απομακρύνουν ασυνείδητα από την γαλήνη που επιδιώκουμε στην καθημερινότητα μας. Ο φόβος, οι σχέσεις, το εγώ, ο νους και πολλά άλλα στοιχεία έχουν καθοριστικό ρόλο στην διαβίωση όλων. Βασικός είναι ο παράγοντας που θα βοηθήσει στο να διαχειριζόμαστε αυτά τα στοιχεία με όσο το δυνατόν πιο εύληπτο τρόπο.Στο τέλος των κεφαλαίων, υπάρχει ένα μικρό τεστ το οποίο δημιουργεί ένα παραπάνω ενδιαφέρον.

Το σημαντικότερο στοιχείο που θα ήθελα να κρατήσω, είναι η αναπνοή η οποία συνδέει την ψυχική με την σωματική υγεία. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να την διαχειριστούμε και η ικανότητα της θα σας εκπλήξει.

Τελικά, αξίζει;

Αδιαμφισβήτητα, κανένα βιβλίο δεν μπορεί να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης, αν δεν το επιθυμείς εσύ ο ίδιος, ως αναγνώστης και ως άνθρωπος. Το βασικό είναι να βρίσκουμε σε κάθε γραμμή- έκφραση- παράγραφο τα στοιχεία που μας αντιπροσωπεύουν και να τα κάνουμε κομμάτι του εαυτού μας!

Τώρα και για πάντα…


Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

4 COMMENTS

Comments are closed.