rush
Πηγή εικόνας: netflix.com

Δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Δύο οδηγοί που, με την κόντρα τους αλλά και με τη σχέση που ανέπτυξαν, χάραξαν για πάντα τα ονόματα τους στην ιστορία της Formula 1. Η ταινία Rush αφηγείται τη κόντρα του Νίκι Λάουντα με τον Τζέιμς Χαντ.

Η πλοκή

Ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, η ταινία παρουσιάζει τη γνωριμία των δύο οδηγών στη Formula 3. Και οι δύο ήταν εξαιρετικά ταλαντούχοι και πολύ σύντομα αναπτύσσεται ένας μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα τους. Όπως θα αναφερθεί και αργότερα, ο ένας υπήρξε η κινητήριος δύναμη του άλλου. Από τη μία πλευρά ο Χαντ, οδηγός που αγαπά να παίρνει ρίσκα, να ζει ελεύθερα και να φλερτάρει και από την άλλη ο Λάουντα, ένας οδηγός που ζυγίζει το ρίσκο, ακολουθεί τους κανόνες και αντιμετωπίζει τα πάντα με σοβαρότητα. Η πλοκή συνεχίζεται έως και μετά το ατύχημα του Νίκι Λάουντα, στην πίστα της Νυρεμβέργης το 1976, και την τελική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Χαντ και τη McLaren.

Λίγα λόγια

Το Rush αποτελεί μια ταινία που σίγουρα είναι ικανή να αγαπηθεί ακόμα και από το κοινό που δεν παρακολουθεί Formoula 1. Με το εξαιρετικό cast του αλλά και το θέαμα των αγώνων που προσφέρει, το Rush μπορεί να κερδίσει και τον πιο δύσκολο θεατή. Τους Λάουντα και Χαντ υποδύονται οι Ντάνιελ Μπρουλ και Κρις Χέρμσγουορθ. Η μουσική, οι δυνατές ερμηνείες, καθώς και τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει δημιουργούν ένα πολύ δυνατό συνδυασμό. Το Rush δεν παύει να είναι η ιστορία δύο ανθρώπων. Όσο σπουδαίοι κι αν έγιναν, παρέμειναν αυτά τα δύο παιδιά που γνωρίσαμε στη πρώτη σκηνή της ταινίας.

Η φιλία των δύο οδηγών

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Λάουντα η ταινία παραμένει πιστή στα αληθινά γεγονότα σε ποσοστό 80%. Αυτό που και ο ίδιος ανέφερε όταν είδε την ταινία είναι πως η σχέση του με τον Χαντ ήταν περισσότερο φιλική. Οι δυο τους ποτέ δεν έφτασαν στο σημείο της κόντρας που η ταινία παρουσιάζει. Η κόντρα ήταν αυτό που πουλούσαν οι ομάδες προς τον κόσμο. Η θρυλική αντιπαλότητα ανάμεσα στη Ferrari και τη McLaren. Αν και τόσο διαφορετικοί, σέβονταν αλλά και θαύμαζαν ο ένας τον άλλο.

Ο Λάουντα συνέχισε να αγωνίζεται για πολλά χρόνια, ακόμα και μετά από το ατύχημα του 1976 που του έκαψε ολόκληρο το πρόσωπο. Κατέκτησε μάλιστα 2 επιπλέον πρωταθλήματα το 1977 και το 1984. Το 1985 αποσύρθηκε από τη Formula 1 στα 36 του χρόνια. Όταν ο Τζέιμς πέθανε, το 1993, σε ηλικία 45 ετών, έχοντας αποσυρθεί πλέον από τον αθλητισμό, ο Νίκι δεν ξαφνιάστηκε. Ήξερε πως ο Τζέιμς είχε αποφασίσει να ζήσει την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία, με τους δικούς του κανόνες.


 Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

REVIEW OVERVIEW
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Previous articleΝεφέλη Φασούλη: ένα νεανικό ταλέντο που μας κάνει σίγουρα περήφανους!
Next articleДурак – Ηθικός ηλίθιος
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.
rush-lauda-enantion-huntΞεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 70', η ταινία παρουσιάζει τη γνωριμία των δύο οδηγών στη Formula 3. Αν και οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι, πολύ σύντομα αναπτύσσεται ένας μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα τους. Το Rush αποτελεί μια ταινία που σίγουρα είναι ικανή να αγαπηθεί ακόμα και από το κοινό που δεν παρακολουθούν Formoula 1.  Με το εξαιρετικό cast του αλλά και το θέαμα των αγώνων που προσφέρει, το Rush μπορεί να κερδίσει και τον πιο δύσκολο θεατή. Τον Λάουντα και Χαντ υποδύονται οι Ντάνιελ Μπρουλ και Κρις Χέρμσγουορθ.