'90s roms coms
10 Things I Hate About You Πηγή εικόνας: cosmopolitan.com

Η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις προοδευτικές ιδέες ταινιών που είτε βασίζονται σε γνωστά βιβλία είτε όχι. Παρόλα αυτά η άλλη όψη του νομίσματος έχει μια πληθώρα ίδιων ή παρόμοιων ιστοριών που επαναλαμβάνονται με λίγο διαφορετικά δεδομένα. Εάν λοιπόν, έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλετε κάτι διαφορετικό παρακάτω σας παραθέτω μία λίστα. ’90s Rom-Coms με βάση τις δικές μου προτιμήσεις. Και ναι το ξέρω πως δεν είναι καινούριες, αλλά κατά τη γνώμη μου οι παλιές αξίζουν ίσως λίγο παραπάνω από τις πιο πρόσφατες. Έχουν μια κάποια μαγεία. Ίσως τις έχετε δει, που είναι απόλυτα λογικό, αλλά ίσως και όχι. Ο σκοπός μου είναι να σας τις προτείνω, είτε για να τις γνωρίσετε είτε για να τις ξαναδείτε. Γιατί πιστεύω πως είναι από τις ταινίες που όσες φορές και να τις δεις απλά δεν τις βαριέσαι.

Notting Hill 
'90s rom coms
Πηγή εικόνας: tvguide.com

Πρωταγωνιστούν η Julia Roberts ως Anna Scott και ο Hugh Grant ως William Thacker. Η Anna είναι μία διάσημη ηθοποιός όπου τυχαίνει να περνάει από το Notting Hill στο Λονδίνο. Μπαίνει στο βιβλιοπωλείο του William όπου η πρώτη γνωριμία είναι αναπόφευκτη. Όλα φαίνονται σχετικά αδιάφορα μέχρι που οι δρόμοι τους ξανασυναντιούνται όταν καταλάθος πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο. Αναποδιές που ίσως κανείς θεωρήσει γρουσουζιά, φέρνουν μια ιδιαίτερη τύχη και τον έρωτα στη ζωή τους.

Ενώ περνούν κάποιες στιγμές στο σπίτι του William ο συγκάτοικός του, Spike παίρνει το κωμικό σκοινί και το τραβάει εις πέρας. Είναι ξεκάθαρα ο πιο ανέμελος και αστείος χαρακτήρας στη ταινία πέρα από τις ήδη κωμικές σκηνές. Είναι μια ταινία που σου δείχνει τη ζωή ενός γνωστού προσώπου όταν βρίσκει τον έρωτα σε έναν άσημο πολίτη, και τι θα συναντήσει ο ίδιος βγαίνοντας στον φακό.

Pretty Woman 
'90s rom coms
Πηγή εικόνας: imdb.com

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος παραμένει στη Julia Roberts, αλλά εδώ ο καβαλιέρος αλλάζει στον Richard Gere. Ο Edward Lewis όντας επιχειρηματίας ψάχνει συνοδό για κάποιες απερχόμενες εκδηλώσεις που πρέπει να παρευρεθεί. Στη συνάντησή του με την Vivian Ward, μια ιερόδουλη, της προτείνει τον ρόλο της συνοδού για μια βδομάδα ως αντάλλαγμα χρηματικό ποσό. Εκείνη βγάζοντας τα προς το ζην με το ζόρι δέχεται τη πρόταση.

Ενώ έχοντας στη κατοχή της μεγάλο αριθμό χρημάτων, λόγω της εμφάνισής της παρατηρεί πως δέχεται και την αντίστοιχη αντιμετώπιση. Όπως συνέβη και στις εκδηλώσεις που παρευρέθην με μια πιο κόσμια εικόνα. Ο χρόνος που περνάνε οι δυο τους μαζί σύντομα ξεφεύγει από τα όριο της συμφωνίας και έτσι καταλήγουν σε έναν κάπως απαγορευμένο έρωτα.

You’ve got mail
'90s rom coms
Πηγή εικόνας: jottingsofajourney.com

Αχ, Tom Hanks και Meg Ryan. Δεν ξέρω για εσάς αλλά στις ρομαντικές ταινίες των ’90s είναι από τα αγαπημένα μου ζευγάρια. Η ιστορία εδώ έχει ως εξής, η Kathleen Kelly έχει ένα πανέμορφο μικρό βιβλιοπωλείο που λατρεύει, δυστυχώς όμως έχει και έναν ανταγωνιστή τον Joe Fox. Ο οποίος κονταροχτυπιέται με ένα από τα πιο μεγαλειώδη βιβλιοπωλεία σκοτώνοντας ακόμα και τις παραμικρές ελπίδες επιβίωσής της. Εκείνη λοιπόν, έχοντας και μια σχέση που δεν οδεύει κι ας μην το βλέπει εξ αρχής, επικοινωνεί σε ένα τσατ με τον χρήστη NY152.

Και οι δύο με ψευδώνυμα επιλέγουν να ανοίγονται για τις ζωές τους ανταλλάσσοντας email. Δεν είναι πολύ αργότερα που καταλήγουν να νιώθουν οικεία μεταξύ τους, όπου ο Joe ανακαλύπτει πως επικοινωνούσε μαζί της έχοντας το κρυφό όνομα που αναφέρθηκε παραπάνω. Συνειδητοποιεί επομένως πως η κοπέλα που του κέντρισε τόσο ενδιαφέρον έτρεφε ένα έντονο συναίσθημα μίσους απέναντί του. You’ve got mail μια γλυκιά ρομαντική ταινία, με ελπίδες για έναν έρωτα που απλά ήταν γραφτό να συμβεί.

10 Things I hate about you
Πηγή εικόνας: rottentomatoes.com

Το love story στην ταινία ξεκινάει από έναν μονόπλευρο έρωτα. Ο Cameron James ερωτεύεται την Bianca Stratford. Μετά από πολλά εμπόδια συνειδητοποιεί πως για να την κατακτήσει πρέπει πρώτα η μεγαλύτερή της αδερφή, η Kat, να βρει μια σχέση. Όλο αυτό λόγω του αυστηρού τους πατέρα, ώστε να μην έχει θέμα και να αφήσει την Bianca να κάνει τη δική της σχέση. Βρίσκει επομένως τον ταραχοποιό του σχολείου τον Patrick Verona.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται διότι η Kat είναι μια επαναστάτρια που δεν ενδιαφέρεται ούτε πιστεύει στον έρωτα. Ενώ ο Patrick τη προσεγγίζει με οικονομικό αντάλλαγμα, δεν είναι παράξενη ούτε αδιανόητη η τροπή των συναισθημάτων του προς εκείνη. Η λίστα μας συνεχίζεται με τον ταλαντούχο Heath Ledger και την Julia Stiles ως δύο ανεξάρτητα άτομα που ερωτεύονται εκεί που δεν το περιμένουν.

Clueless
Πηγή εικόνας: libraryaware.com

Η Cher Horowitz τα έχει όλα. Έναν οικονομικά ευκατάστατο γονιό, την τεράστια έπαυλη για κατοικία, τη δημοσιότητα στο σχολείο και φυσικά τις φίλες της. Αν και είναι, ας το πούμε, η πιο περιζήτητη του σχολείου θεωρεί και προτιμάει σχέσεις με πιο ώριμους άνδρες από τα λυκειόπαιδα. Ενώ με τον αέρα που όλοι της έχουν δώσει, επιχειρεί να ταιριάξει δύο καθηγητές της ώστε να γίνουν ζευγάρι προς όφελός της, εμφανίζεται ο θετός της αδερφός. Σε αντίθεση με τον δικό της έντονο και πλούσιο χαρακτήρα, δεν δίνει σημασία στα υλικά αγαθά και την εικόνα που έχει στους γύρω του.

Προσπαθώντας να φτιάξει ακόμα περισσότερο την εικόνα της προς τα παιδιά του σχολείου, φαίνεται να χάνει σημαντικά στοιχεία του εαυτού της. Ο θετός της αδερφός, Josh, μπλέκεται στις δικές της καταστάσεις μέχρι που αποκτά συναισθήματα για εκείνη. Οι κωμικές σκηνές και ο κρυφός έρωτας τοποθετούν τη ταινία στη λίστα που δεν θα σας απογοητεύσει.

Ελπίζω να σας θύμισα παλιά αγαπημένα που έχετε καιρό να δείτε. Ή ακόμα καλύτερα σας σύστησα σε μια γκάμα ταινιών που δεν είχατε σκεφτεί να εξερευνήσετε προηγουμένως. Όπως και να έχει ελπίζω να γεμίσετε έτσι τις αδιάφορες μέρες σας με άφθονο γέλιο και μια εσάνς έρωτα!


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.