Το προηγούμενο τριήμερο πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά το ΠΑΝΟΡΑΜΑ Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Άνθρωποι από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι έχουν εντρυφήσει χρόνια στον τομέα τους, συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής για να αναδείξουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι νέοι. Πάνω από όλα όμως θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν λίγη από την γνώση και την πολυετή εμπειρία τους!

Ας δούμε τι ακριβώς εννοούμε όταν αναφερόμαστε στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Πρόκειται για ένα πολυσυνέδριο, αφού περιλαμβάνει ομιλίες σε μορφή πάνελ, σεμινάρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Προσεγγίζει θέματα από όλo τo φάσμα της επιχειρηματικότητας: start up, marketing, επικοινωνία, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, τουρισμό. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο σε συνεχώς αναπτυσσόμενους κλάδους όπως αυτούς της ρομποτικής, του internet of things, και της κυβερνοασφάλειας. Οργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οραματιστής του υπήρξε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Ιορδάνης Λαδόπουλος, ο οποίος θέλησε να δώσει στους φοιτητές του έμπρακτα μαθήματα για τις εταιρίες και τις βιομηχανίες, καθώς και να τους προσφέρει γνώσεις που δεν καλύπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Τι έχει όμως να κερδίσει ένας νέος από μια τέτοια διοργάνωση; Η προφανής απάντηση είναι «πολλά», υπάρχει όμως αρκετή εξήγηση από πίσω. Αρχικά, όταν είσαι στα πρώτα στάδια της πανεπιστημιακής σου καριέρας δεν ξέρεις ποια κατεύθυνση να ακολουθήσεις, ούτε και ποιο μεταπτυχιακό να κάνεις. Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ προσφέροντας σου πληροφορίες για πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, διευκολύνει την απόφασή σου. Από την άλλη μεριά, οι μεγαλύτεροι όταν φτάνουν στα στάδια της εύρεσης εργασίας και στις συνεντεύξεις αντιμετωπίζουν εμπόδια. Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ έρχεται για να απαντήσει σε αγωνιώδη ερωτήματα, να ξεδιαλύνει μύθους και αλήθειες που περιβάλλουν το βιογραφικό και να τους δώσει μια ώθηση Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον θεσμό των “Business Days” και να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις στους μήνες που θα ακολουθήσουν του πανοράματος

Τέλος, είναι μια μοναδική εμπειρία για να γνωρίσεις τον μοναδικό χώρο των επιχειρήσεων και να ενημερωθείς για τις νέες τάσεις και καινοτομίες, καθώς και να βρεθείς με ανθρώπους από διαφορετικά backgrounds που θέτουν διαφορετικούς στόχους. Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στα 9 χρόνια λειτουργίας του έχει κατορθώσει να αποτελέσει ένα αναπόσπαστο βήμα για την επαγγελματική ανέλιξη των νέων.