Exclusive Content:

Οι μύθοι των Οτόρι της Λίαν Χερν

Η Λίαν Χερν μας ταξιδεύει στη μαγευτική Ιαπωνία και μας εξιστορεί τους Μύθους των Οτόρι. Ένας κόσμος μύθων, θρύλων, μάχης, προδοσίας και αξιών, όλα γύρω από το άγριο και ταυτόχρονα πανέμορφο τοπίο της μαγικής αυτής χώρας.

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

Η σειρά βιβλίων Μύθοι των Οτόρι αποτελείται από πέντε βιβλία. Τα πρώτα τρία, περιλαμβάνουν την κεντρική ιστορία του Οτόρι Τακέο και τις περιπέτειές του, καθώς και τη μάχη με τον αντίπαλό του, Ίιντα Σανταμού. Το τέταρτο βιβλίο, εξιστορεί τα γεγονότα μετά τον πόλεμο και το τέλος της γενιάς των Οτόρι. Το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν από την ιστορία του Τακέο και την κατάκτηση των 3 Χωρών, με βασικό πρωταγωνιστή τον Οτόρι Σιγκέρου.

Μάχες, εχθροί, πνεύματα, πολεμιστές, δολοπλοκίες, ανατροπές, βαθιές φιλίες, έρωτες. Όλα αυτά περιστοιχίζουν το σύμπαν της Λίαν Χερν και μας ταξιδεύουν στην μαγική Ιαπωνία μια εποχή, στην οποία τίποτα δεν είναι όπως τώρα. Οι Μύθοι των Οτόρι είναι σίγουρα μια σειρά βιβλίων που σε καθηλώνει και ταυτόχρονα σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.

Βιβλίο 1: Η παγίδα των αηδoνιών

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κάπου στα βουνά, ζει ένα ξεχωριστό αγόρι. Μεγαλωμένος ανάμεσα στους «Αφανείς», ο Τακέο είναι εξοικειωμένος μονάχα με την ήρεμη και ειρηνική ζωή. Διαθέτει όμως τα υπερφυσικά χαρίσματα και τις ικανότητες της Φυλής. Έρχεται όμως η στιγμή που ο μυστηριώδης άρχοντας Οτόρι Σιγκέρου του σώζει τη ζωή, αφότου το χωριό του έχει καταστραφεί ολοσχερώς και η οικογένειά του έχει δολοφονηθεί. Ο ίδιος είναι ο τελευταίος επιζών του χωριού των «Αφανών» και καταφεύγει στο δάσος, κυνηγημένος από τους στρατιώτες του άρχοντα Ιίντα Σανταμού. Ο κόσμος στον οποίο εξελίσσεται η τριλογία των μύθων των Οτόρι αποτελείται από 5 φατρίες, οι οποίες προσπαθούν διαρκώς να υπερισχύσουν των άλλων. Ο Τακέο υιοθετείται από τον Σιγκέρου και εκπαιδεύεται για να πάρει εκδίκησή από τον άνθρωπο που δολοφόνησε την οικογένειά του.

Βιβλίο 2: Με το γρασίδι για προσκέφαλο

Στο δεύτερο βιβλίο, ύστερα από μία ύψιστη προδοσία, ο Τακέο αναγκάζεται να ακολουθήσει τη Φυλή. Κρυμμένος, εκπαιδεύεται σκληρά και εκπληρώνει τις αιματηρές αποστολές που του αναθέτουν. Ο Τακέο υποχρεώνεται να απαρνηθεί τους όρκους της ειρηνικής ζωής και την αγάπη του για την αγαπημένη του Καεντέ. Η Καεντέ, από τη μεριά της, γίνεται πιόνι στο παιχνίδι αδίστακτων πολέμαρχων. Έτσι, υποχρεώνεται να αξιοποιήσει την ευφυΐα, την ομορφιά και την πονηριά της, ώστε να επιβληθεί σ’ έναν κόσμο πανίσχυρων αντρών.

Βιβλίο 3: Το λαμπρό φεγγάρι

Στο τρίτο βιβλίο, ο Τακέο και η Καεντέ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκπληρώσουν μια προφητεία: Για να φέρει την ειρήνη στη χώρα του, ο Τακέο θα δώσει πέντε μάχες. Στις τέσσερις θα νικήσει, στη μία θα χάσει. Ενώ όμως ο Τακέο προσπαθεί να βρει συμμάχους στον αγώνα του, η Καεντέ πέφτει θύμα ενός αποτρόπαιου εκβιασμού. Όταν, στο τέλος, το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από το πεδίο της μάχης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη νίκη…

Οτόρι
Φωτογραφία: Βενιζέλου Κωνσταντίνα

Βιβλίο 4: Η βραχνή φωνή του ερωδιού

Ύστερα από χρόνια πολέμων και θυσιών, ο άρχοντας πλέον Οτόρι Τακέο και η σύζυγός του Καεντέ καταφέρνουν επιτέλους να ενώσουν τις Τρεις Χώρες και να φέρουν την ειρήνη και την ευημερία στον τόπο. Ο Τακέο, όμως, γνωρίζει ότι η ευδαιμονία αυτή είναι προσωρινή, γιατί δεν μπορεί να ξεχάσει μια σκοτεινή προφητεία από παλιά. Πως του μέλλει, δηλαδή, να πεθάνει από το χέρι ενός μέλους της οικογένειάς του. Μια οικογένεια αποστατών της Φυλής επιχειρεί να δολοφονήσει την Καεντέ, ενώ ο αυτοκράτορας των Εννιά Νησιών δείχνει επικίνδυνο ενδιαφέρον για τη γη των Οτόρι. Ταυτόχρονα, οι ξένοι που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στις ακτές φέρνουν νέα ήθη, νέες λατρείες και νέα όπλα. Οι Οτόρι, όμως, δεν παραδίδουν ποτέ τα όπλα!

Βιβλίο 5: Το Δίχτυ του Ουρανού

Έτσι αρχίζουν οι Μύθοι των Οτόρι… Το Δίχτυ του Ουρανού είναι ο πρώτος και τελευταίος Μύθος, που κλείνει τον κύκλο και ταυτόχρονα εισάγει τους αναγνώστες στον αλλόκοτο και πανέμορφο κόσμο των Οτόρι. Πρόκειται για την ιστορία του Οτόρι Σιγκέρου πριν γνωρίσει τον Τακέο. Είναι ένα φανταστικό ιστορικό έπος εκδίκησης και προδοσίας, τιμής και αφοσίωσης, ομορφιάς και πάθους. Ένα έπος γύρω από τη δύναμη της αγάπης, στη μυθική μεσαιωνική Ιαπωνία, που θα συναρπάσει τoν αναγνώστη μέχρι το τέλος.

Σε αυτή την συγκλονιστική σειρά βιβλίων, ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα επικές σκηνές μάχης, επαίσχυντες δολοπλοκίες και προδοσίες, αλλά και πράξεις άδολης αγάπης και ύψιστης θυσίας που συνιστούν την κορύφωση των Μύθων των Οτόρι και των ηρώων τους. Ο κόσμος της Χερν, είναι ένας άγριος πανέμορφος κόσμος όπου η τιμή, η αγάπη και η αφοσίωση κυριαρχούν, και όλα αυτά με φόντο την μαγευτική Ιαπωνία.

Οτόρι
Πηγή: pinterest.com

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...