Exclusive Content:

Γιορτή της Μητέρας: 5 βιβλία αφιερωμένα γεμάτα αγάπη

Μαμά. Μία λέξη που κρύβει μέσα της τα πιο όμορφα συναισθήματα και μια ατέλειωτη αγάπη. Ας γιορτάσουμε τις όλες τις μανούλες, με 5 τρυφερά βιβλία για όλους.

Ηχογράφηση από τη Σοφία Σακαρίκου:

Μαμά. Μία λέξη τόσο μικρή, κι όμως, έχοντας τόσο μεγάλη αξία. Μάνα, μητέρα, μαμά. Με όποιον τρόπο και αν την προσφωνήσεις, όποια λέξη και αν διαλέξεις, το σίγουρο είναι ένα. Είναι οι καθημερινές μας ηρωίδες. Πίσω από ένα γλυκό τους χαμόγελο, κρύβουν όλα τα άγχη, τους φόβους, τους κόπους, τη συμπόνοια, την περηφάνεια και την ανιδιοτελή αγάπη που έχουν να δώσουν.  Εκείνες, που δεν φέρνουν απλά στον κόσμο ένα παιδί, αλλά έχουν ουσιαστικό ρόλο. Στέκονται πάντα εκεί, σαν αναμμένος φάρος, για να φωτίζουν τον δρόμο κάθε παιδιού. Γελάνε μαζί του, πονάνε μαζί του, αποτελούν το στήριγμα σε κάθε του στιγμή.

Και βέβαια, πολλά είναι τα πρόσωπά τους. Εκείνη που γεννήθηκε έτοιμη, ή όχι, που έφερε στον κόσμο ένα παιδί, ή όχι, που πορεύεται με θάρρος, ή μέσα της τρέμει. Σίγουρα όμως, είναι όλες εκείνες που κατάφεραν η λέξη μαμά να φέρνει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη ενός παιδιού.

Με αφορμή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους και φετινή 8η Μαΐου, ως μέρα Γιορτής της Μητέρας, σας παρουσιάζω 5 βιβλία αφιερωμένα σε όλες τις μανούλες τους κόσμου.

Μαμά, από τη Helene Delforge

μαμά
Πηγή εικόνας: evripidis.gr

Το βιβλίο εξυμνεί τη μητρότητα με λόγια που αγγίζουν τη ψυχή του αναγνώστη και συγκινούν. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μαμάδες, η μία πιο ιδιαίτερη από την άλλη για κάθε παιδί. Εδώ, υπέροχες εικόνες που συνοδεύονται από ένα σύντομο κείμενο με τα λόγια μιας μητέρας, κάνουν τις μανούλες να ταυτιστούν. Ένα εξαιρετικό, συγκινητικό και τρυφερό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, σε μια εντυπωσιακή έκδοση. Μια μοναδική συλλογή πορτρέτων αφιερωμένη σε κάθε μαμά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι.

Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις, από την Emily Winfield Martin

μαμά
Πηγή εικόνας: metaixmio.gr

Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε πλάσματος και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους. Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα γράμμα αγάπης του γονιού προς το παιδί του. Από την πρώτη στιγμή που γίνεται αντιληπτός ο ερχομός ενός παιδιού, το μαγικό ταξίδι ξεκινά. Ένα ταξίδι γεμάτο χαρά, συγκίνηση, άγχος, αγωνία, ενθουσιασμό αλλά και αγάπη. Γεμάτο ευχές για τα υπέροχα που θέλει να του συμβούν. Αλλά και οι σκέψεις και τα ερωτηματικά για το πώς θα είναι άραγε. Μια γλυκιά ιστορία για τα μικρά παιδιά και το πόσο θαρραλέα, τολμηρά, δημιουργικά και υπέροχα πλάσματα που θα γίνουν.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η μαμά πετάει, από τη Ναταλία Καπατσούλια

μαμά
Πηγή εικόνας: diaplasibooks.gr

Το βιβλίο αποτελεί μια τρυφερή ιστορία με λίγα λόγια και μεγάλες πολύχρωμες εικόνες. Ένα μπαλόνι είναι εδώ το καλύτερο εργαλείο για να εκφράσει ένα μικρό παιδί τις σκέψεις και τα συναισθήματα απέναντι στη μαμά του. Αυτή τη μαμά, που καμιά φορά μοιάζει να πηγαίνει στον δικό της κόσμο, στο μπαλόνι της. Σε έναν κόσμο και με άλλα πράγματα, εκτός από το παιδί της. Αλλά εκείνο επιθυμεί κι επιδιώκει να είναι η μοναδική σκέψη και ασχολία της. Δε θέλει να τη μοιράζεται και φοβάται μήπως τη χάσει. Τραβώντας όμως, το σχοινί, καταφέρνει να φέρει πίσω τη μαμά από τον κόσμο. Να την έχει και πάλι κοντά του. Και τότε το μπαλόνι γίνεται ο δικός του αγαπημένος κόσμος.

Η Ναταλία Καπατσούλια γράφει και εικονογραφεί ένα τρυφερό βιβλίο για το άγχος του αποχωρισμού. Παράλληλα, δείχνει πως ένα παιδί μαθαίνει να μεγαλώνει με μια μαμά που πάντα είναι εκεί με κάποιο τρόπο. Μια μαμά που δίνει όλα τα εφόδια. Μια μαμά που πάντα αγαπάει.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Σ’αγαπώ, από τη Βασιλική Ματούλα-Παπαθανασίου

μητέρα
Πηγή εικόνας: ianos.gr

Δύο μέρες πριν τη γιορτή της Μητέρας. Όλα τα παιδιά της τάξης ζωγραφίζουν σε ένα χαρτί, την αγάπη τους ως δώρο για τις μανούλες τους. Χρώματα, χαμόγελα και πολλές διαφορετικές μαμάδες σε κάθε χαρτί. Ένα χαρτί από τα άλλα, όμως, διαφέρει. Και είναι αυτό του Γιάννη, που αγχωμένος ζωγραφίζει και μουτζουρώνει. Το κουδούνι χτυπά και όλες οι μαμάδες χαρούμενες και περήφανες θα κρατήσουνε τις ζωγραφιές των παιδιών τους. Ο Γιάννης τρέχει στη μαμά του και εκείνη με αγάπη ψηλαφίζει στο χαρτί τη λέξη Σ’αγαπώ.

Η συγγραφέας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, δημιουργεί ένα τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο αφιερωμένο στη μητρότητα και την απώλεια όρασης.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρρησία.

Η καλύτερη μαμά, από την Ιωάννα Μπαμπέτα

μητέρα
Πηγή εικόνας: patakis.gr

Το βιβλίο εστιάζει στο ερώτημα, ποια είναι τελικά η καλύτερη μαμά του κόσμου; Αυτή είναι και η εργασία που αναθέτει στα παιδιά, η δασκάλα του μικρού εξωγήινου. Έτσι, ο μικρός ήρωας, παίρνοντας τους μαρκαδόρους τους και εξερευνώντας πολλαπλές τοποθεσίες, αρχίζει το ταξίδι του για να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Οι μαμάδες γύρω του, όμως, ποικίλλουν. Πολλές και διαφορετικές. Έτσι, συνδυάζοντας τα πιο όμορφα στοιχεία, περήφανος καταφθάνει στο σχολείο, ξέροντας πως έχει ζωγραφίζει την πιο όμορφη μαμά. Αλλά και οι συμμαθητές του την είχαν ζωγραφίσει. Ποια ήταν, τελικά, η πιο όμορφη μαμά;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Εντυπώσεις

Κάθε βιβλίο παρουσιάζει με αγάπη τον ρόλο της μητέρας και τον ισχυρό δεσμό με τα παιδιά της. Όλες οι μαμάδες είναι διαφορετικές. Διαφορετικές σε εμφάνιση, εθνικότητα, καταγωγή, νοοτροπία, χαρακτήρα. Βέβαια, όλες γεμίζουν τις καρδιές μας με αγάπη, φροντίδα, ασφάλεια και μια ηρεμία μοναδική. Γιατί μάνα δεν είναι απλά ένας τίτλος, αλλά η ουσία του ρόλου αυτού. Είναι το σπίτι που νιώθεις ότι έχεις, γεμάτο αγάπη και ασφάλεια, που θα ναι πάντα εκεί ορθάνοιχτο να τρέξεις και να μπορείς να γίνεις και πάλι παιδί. Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, τις μητέρες όλου του κόσμου σήμερα και κάθε μέρα. Εκείνες που έγιναν, ή θα γίνουν, εκείνες που είναι φύλακες άγγελοί μας στη γη, αλλά και εκείνες εκεί ψηλά.

Χρόνια πολλά σε κάθε μητέρα!


Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Αναστασία Παλάσκα
Αναστασία Παλάσκα
Βιβλιοθηκονόμος και βιβλιοφάγος με αγάπη στα βιβλία, τις σειρές και τον κινηματογράφο. Εθισμένη στον καλό καφέ και το ποιοτικό brunch. Λατρεύω το γέλιο, τα ζεστά χαμόγελα, το χιούμορ και τις πολύωρες συζητήσεις. Στόχος μου, να εξερευνώ καθετί νέο και ελπίζω και εσείς να ταξιδέψετε εξερευνώντας τα άρθρα μου.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...