Πηγή: CD cover image released by Interscope Records

Technology culture circa 2011

Lana Del Rey
Πηγή: Model Citizen Magazine issue 10

2011, οι social media πλατφόρμες έχουν αρχίσει να διαδίδονται όλο και πιο γρήγορα στον κόσμο. Το 2011-2013 το Tumblr αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο με 13 δισεκατομμύρια παγκόσμιες προβολές σελίδας και με κύριο κοινό ανθρώπους κάτω των 25 ετών. Μαζί με τις άκρως καλαίσθητες, προσωπικές, εξομολογητικές και μερικές φορές σεξουαλικού περιεχομένου αναρτήσεις γεννιέται και το Sad Girl Aesthetic. Ανάμεσα στις πρωτεργάτριες του κινήματος βρίσκεται και η Lana Del Rey.

Το Vice υποστηρίζει ότι «είναι δύσκολο να φανταστούμε μια Eilish, μια Lorde ή μια Halsey χωρίς την Del Rey». Kαι εγώ θα προσθέσω μια MARINA, μια Rodrigo, μια Martinez, μια Sir Chloe, έναν Mahmood, and the list goes on.

Ποια είναι η Lana Del Rey;

Lana Del Rey
Πηγή: @auroraanie via Twitter

Η Elizabeth Woolridge Grant γνωστή και ως Lana Del Rey γεννήθηκε το 1958 στο Manhattan και μεγάλωσε στο κέντρο της Νέας Υόρκης. H Del Rey αποτελεί μια σχετικά ασυνήθιστη Αμερικανίδα τραγουδίστρια/ τραγουδοποιό που διακρίνεται για το μελαγχολικό, θλιβερό και γεμάτο με στοιχεία τραγικού ρομαντισμού ύφος των τραγουδιών της. Η Lana Del Rey εστιάζει πολύ έντονα στην ποιότητα των στοίχων της, στην κινηματογραφική ποιότητα των μουσικών της video και πάνω από όλα στην υψηλή αισθητική της. Η μεγάλη επιτυχία της Del Rey ήρθε με το ντεμπούτο single της Video Games το 2011. The rest is history.

Το στυλ της Del Rey

Lana Del Rey
The bee hive look
Πηγή: We Heart It via Pinterest

Το στυλ της Lana Del Rey αποτελείται κυρίως από μπλουζάκια με απλά σχέδια, ’90s baby doll μίνι φορέματα, biker και αγωνιστικά μπουφάν, skinny jeans, floral prints και flat παπούτσια. Στα μουσικά video της, η ίδια φαίνεται να εμπνέεται και να φορά ενδύματα από την εποχή του 1945 με 1969 και την σημερινή pop κουλτούρα. Το να βρεθεί στον δρόμο με μια κορόνα λουλουδιών, με bee hive μαλλί, με ένα ’60s look ή με φυσικά μαλλιά, ένα μπλουζάκι ή καρέ πουκάμισο και ένα απλό τζιν δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο.

The Internet Sad Girl

Lana Del Rey
Πηγή: Ultraviolence Album

Κάτι σε αυτή την εικόνα της μάσκαρας που έχει μουτζουρωθεί τέλεια από τα δάκρυα, του λεπτού χεριού που τρεμάμενο κρατάει ενα Μalboro τσιγάρο, του κλάματος με δυνατή μουσική, της ερωτικής εφηβικής απογοήτευσης, των fraud parties, του self-harm, της  μοναξιάς, των ασπρόμαυρων φωτογραφιών, των oversized hoodies με prints όπως “Ι am a sad girl”, των selfies με hashtags όπως “#prettywhenyoucry”, των rooftops, της πληγωμένης teenager απο κάποιον χωρισμό ή από ακόμη ένα τσακωμό με τους parents, φαίνεται να γοήτευσε τους χρήστες των social media των 2010s.

Η Del Rey ενίσχυσε και επηρέασε δραματικά αυτή την τάση της εποχής. Γράφοντας για τα βιώματά της, τις ερωτικές τις απογοητεύσεις, την χλιδή και το Αμερικάνικο όνειρο και μετά την επιτυχία του άλμπουμ Born to Die αποτέλεσε ορόσημο για την εξέλιξη της ερχόμενης  δεκαετίας (2010-2020).


Παρόμοια άρθρα:

Για περισσότερη έμπνευση ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project