αεροσκάφους
Πηγή: Pinterest | @southernliving.com

Βίντεο από τον τόπο της συντριβής

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας έχουν ξεκινήσει ήδη αποστολές διάσωσης στον χώρο που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Υψηλόβαθμη πηγή που μίλησε στο CNN της Ινδονησίας, αναφέρει: «Βρήκαμε στο νερό ορισμένα καλώδια, κομμάτια από τζιν παντελόνι και κομμάτια μετάλλου».

Άσχημα τα νέα για το αεροσκάφος

Αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν οι ελπίδες για την τύχη των επιβατών του αεροσκάφους της Sriwijaya Air. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, η πτήση συνετρίβη στην θάλασσα. Μέχρι στιγμής, φέρεται, πως ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι κάνει λόγο για εύρεση συντριμμιών και ανθρώπινων μελών σε θαλάσσια περιοχή.

Στην δημοσιότητα βγήκαν πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών. Στο αεροσκάφος επέβαιναν έξι μέλη πληρώματος, σαράνταέξι ενήλικες, εφτά παιδιά και τρία βρέφη. Υπάρχουν, επιπλέον, πληροφορίες, ότι οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να εκπέμψουν σήμα κινδύνου ή να εκφράσουν την ανησυχία τους για κάποια βλάβη.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους

Αγωνία επικρατεί σχετικά με την εξαφάνιση ενός αεροσκάφους της εταιρείας Sriwijaya Air. Πρόκειται για ένα Boeing B737-500. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήσεις εσωτερικού, ενώ έχει συμπληρώσει 27 χρόνια στον στόλο της εταιρείας. Όλα ξεκίνησαν, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Boeing της ινδονησιακής εταιρείας από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα με προορισμό το Ποντιάνακ.

Τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση του οι υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα της πτήσης. Το υπουργείο Εσωτερικών της Χώρας προέβη σε ανακοίνωση, όπου ανέφερε τα στοιχεία του αεροσκάφους. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την τύχη των περισσότερων από 62 ατόμων που επέβαιναν είναι η ανακοίνωση στο twitter της εφαρμογής Flightradar24. Συγκεκριμένα, ανέφερε, πως η συγκεκριμένη πτήση έχασε πάνω από 10.000 πόδια υψόμετρο σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα κανένα παρόμοιο δυσάρεστο γεγονός στην συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια. Το μόνο περιστατικό που αφορά κάποιον θανάσιμο τραυματισμό συνέβη το 2008, όταν ένα αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και σκότωσε έναν αγρότη. 

Πηγή: protothema.gr

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project