Η άλλη όψη των πραγμάτων

Η άλλη όψη των πραγμάτων

Στις 8 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην ArteVisione gallery η τρίτη ατομική έκθεση του εικαστικού Στέλιου Σπυριδάκη στην οποία παρουσιάζονται μια σειρά από ζωγραφικά έργα και μία γλυπτική εγκατάσταση. Την επιμέλεια έχει η εικαστικός Τατιάνα Αγαπητού και τα κείμενα η Ιστορικός Τέχνης Παυλίνα Κύρκου.

[…] Στη νέα του ατομική έκθεση Η άλλη όψη των πραγμάτων ο Στέλιος Σπυριδάκης επιλέγει συνειδητά την αφαίρεση, όπως και το υλικό του, προς την αποκάλυψη της αθέατης πλευράς των συνεχών αλληλεπιδράσεων, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την ανάδυση κάθε νέας κατάστασης. Ορμώμενος από την πρόσφατη επιδραστική συγκυρία της πανδημίας και των καταιγιστικών αλλαγών που αυτή σηματοδότησε, βάζει στο “μικροσκόπιό” του τα στοιχεία γέννησης νέων δεδομένων όπου και αν εκείνα απαντώνται.Η άλλη οψη των πραγμάτων

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Aρχικά σπούδασε γραφιστική και μεταξοτυπία και αργότερα σχέδιο και ιστορία της τέχνης στο Borgias Art College. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2008- 2013, στο Η΄ Εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Α. Χρηστάκη και παράλληλα παρακολούθησε τα εργαστήρια γλυπτικής χαρακτικής και φωτογραφίας.
Αποφοίτησε το 2013 με άριστα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με πιο πρόσφατη την Cultura 2019 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση “Όριο Μεταίχμιο Ορίζοντας” το 2015 και την δεύτερη “Sea(e)scape” με ανάθεση στο Μπελλώνιο Ίδρυμα στη Σαντορίνη το 2017. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Εγκαίνια: 8/10, 9/10/2021 (5 μ.μ. – 9 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 8/10 – 20/10/2021

Ωράριο λειτουργίας χώρου:
Δευτέρα & Τετάρτη: 12 μ.μ. – 4 μ.μ.
Τρίτη & Πέμπτη: 4 μιση το μεσημέρι – 8 μιση το βράδυ
Παρασκευή: 4 μ.μ. – 8 μ.μ.
Σάββατο & Κυριακή κλειστά ή κατόπιν ραντεβού

ArteVisione gallery
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα

Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί με υποχρεωτική προσέλευση η μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid test 48 ωρών.


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.