Exclusive Content:

Heartstopper: Μια σειρά που στάζει χρωματιστό μέλι

Μια φωνή που τραντάζει το έδαφος και βοηθάει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την προσωπικότητά τους.

Ο πανικός και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος από την άφιξη του Heartstopper στα δίχτυα του Netflix. Μια σειρά βιβλίων της Alice Oseman, η μαγεία των σελίδων των οποίων ξεδιπλώνεται σε μια άκρως εντυπωσιακή σειρά. Θέλεις τον ρομαντισμό που πλανάται στην ατμόσφαιρα; Θέλεις το δράμα και την ένταση; Θέλεις τα χρώματα του ουράνιου τόξου που θαμπώνουν συνεχώς τα μάτια σου; Όλα μαζί συνδέουν την πανδαισία που έχει ετοιμάσει η συγγραφέας για εμάς. Μια φωνή που τραντάζει το έδαφος και βοηθάει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την προσωπικότητά τους.

Περίληψη

Ο Charlie Spring είναι ένας έφηβος που περνάει τα σχολικά του χρόνια σε λύκειο αρρένων μαζί με τους κολλητούς του. Έχει προηγηθεί μια χρονιά αρκετής έντασης για εκείνον, μετά το come out του, γι’ αυτό και προτιμάει να κρατάει χαμηλούς τόνους στη διάρκεια της μέρας. Ώσπου σε ένα μάθημα γίνεται διπλανός του ο Nick Nelson. Το διάστημα που περνάνε μαζί φέρνει νέα συναισθήματα στην ατμόσφαιρα, ομορφαίνοντας τα πάντα γύρω τους. Όμως οι προβληματισμοί και οι εντάσεις δεν αργούν να ενταχθούν στην καθημερινότητα. Και σε συνδιασμό με τους φίλους τους και τις δικές τους ζωές, το Heartstopper γίνεται γλυκιά ιστορία εσωτερικής ανακάλυψης.

Heartstopper
Πηγή εικόνας: trinikid.com
Nick και Charlie

Οι πτυχές που απλώνονται τόσο γλυκά στην ιστορία σε βυθίζουν σε έναν κόσμο ίσως διαφορετικό από τον δικό σου. Υπάρχει πληθώρα χαρακτήρων με διαφορετικές προσωπικότητες και προβληματισμούς. Η Alice Oseman έχει καταφέρει να εμπλουτίσει την υπόθεση του Heartstopper με τόση μαεστρία που νιώθεις σαν να είσαι μαζί τους και σαν να τους γνωρίζεις εσύ ο ίδιος προσωπικά.

Από τη μία πλευρά είναι ο Nick που ο χαρακτηρισμός straight τον κυνηγάει πάντα και παντού. Κι όμως μόλις γνωρίζει τον Charlie κάτι μέσα του αλλάζει. Το γλυκό golden retriever με τα πυρόξανθα μαλλιά και το γλυκανάλατο χαμόγελο βρίσκεται σε ένα στάδιο που ο προβληματισμός τον κυριεύει. Αφήνει τον εαυτό του να ψάξει στις πιο βαθιές πτυχές της καρδιάς του, να την αφήσει να κινηθεί ελεύθερα μέχρι που θα ακουμπήσει τα δικά του όρια.

Από την άλλη είναι ο Charlie που μετά από μία περίπλοκη σχέση με έναν συμμαθητή του, πλέον ζητάει κάτι διαφορετικό. Ζητάει την αναγνώριση που δεν είχε. Μια σχέση όπου δεν θα είναι όλα κρυμμένα πίσω από τοίχους και μέσα σε σκοτεινά δωμάτια. Θέλει ένα φως αβίαστο και μαγικό. Και όταν μπαίνει ο Nick στη ζωή του νιώθει πως βρήκε αυτό που έψαχνε. Η παρέα μαζί του μοιάζει διαφορετική, ακόμα και η Nelly το γλυκό σκυλάκι του Nick έχει κατοχυρώσει μια θέση στη καρδιά του.

Λοιποί χαρακτήρες

Η Elle Argent περνάει τον δικό της Γολγοθά με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος από σχολείο αρρένων σε θηλαίων. Επιτρέπει στον εαυτό της να βρίσκεται στο περιθώριο πράγμα που κάνει δύσκολο το να δημιουργήσει φιλίες. Αλλά φοβάται πως η διαφορετικότητά της είναι εμπόδιο σε μια καλή ζωή. Έχει όμως τον Tao Xu, μέλος της παρέας που λησμονεί τον καιρό που ήταν όλοι μαζεμένοι σε ένα τραπέζι στο προαύλιο και τρώγανε το μεσημεριανό τους. Του λείπει το παλιό παρεάκι και όταν βλέπει πως ο Charlie δίνει κάποιο μέρος από τον χρόνο του και στον Nick νιώθει απειλή.

Heartstopper
Πηγή εικόνας: datebook.sfchronicle.com

Μαζί τους διανύουμε τη σχολική περίοδο εισπράττωντας αφθονία συναισθημάτων από χαρά μέχρι και λύπη. Από αγάπη μέχρι και μίσος. Διότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά πλέον, και το bulling είναι καταγεγραμμένο στη λίστα των συνηθισμένων καθημερινών γεγονότων. Και τόσο ο Charlie όσο και τα άτομα γύρω του βιώνουν ένα διαφορετικό είδος εκφοβισμού ο καθένας.

Σχολιασμός

Ξεκινώντας αυτή τη σειρά, δεν περίμενα να την αγαπήσω τόσο πολύ. Έχει τα κλασικά κωμικο-ρομαντικά στοιχεία, που κάνουν όλες τις ρομαντικές ψυχές εκεί έξω να λιώνουν, ασχέτως της προσωπικής προτίμησης του καθενός. Όμως, το Heartstopper είναι μία άκρως γλυκιά σειρά, γεμάτη πανέμορφα χρώματα, άλλο τόσο έντονα χρωματιστούς χαρακτήρες και μια υπόθεση που στάζει μέλι. Η παραγωγή έχει φροντίσει να κρατήσει πάρα πολλά στοιχεία που συνδέουν τη σειρά με το βιβλίο και αυτό πιστεύω πως ανταποδίδει στις καρδιές των θαυμαστών. Τους βάζει σε μία παντελώς διαφορετική ζωή, έχοντας πρώτη οπτική την εσωτερική μάχη του κάθε χαρακτήρα με τον εαυτό του. Και φυσικά τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν επανειλημμένα αρνητικά τους χαρακτήρες.


Παρόμοια άρθρα: 

Μη ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Διούδη
Κωνσταντίνα Διούδη
Φοιτήτρια πολιτικών μηχανικών αν και μισώ τις πράξεις. Γι' αυτό βρίσκω διέξοδο στον πλασματικό κόσμο των βιβλίων, σειρών και ταινιών. Μια φράση από βιβλίο, που συμφωνώ απόλυτα, και χαράχτηκε στο μυαλό μου "There's nothing more intoxicating than creating something from nothing. Creating something from yourself. " -Professor Piper- from Fangirl (proud fangirl still)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...