Pinterest//jessica-olm.com

Ήρθε το Halloween παιδιά μου! 31 Οκτωβρίου σήμερα και μακάρι να γιορτάζαμε και εμείς το Halloween. Με γλυκά, trick or treat, τρομακτικές ιστορίες και μεταμφιέσεις υπερπαραγωγή. Αυτό το άρθρο, δεν έχει κάποιο άλλο σκοπό, από τα να σας ψυχαγωγήσει, να σας προτείνει τι να κάνετε αυτή την Κυριακή το βράδυ και γενικά να μάθετε πράγματα τα οποία, δε θα σας είναι χρήσιμα, μάλλον ουδέποτε.

Πες μου να μάθω και ας ξεχάσω..

  • Το Halloween διασώθηκε ως λέξη, χάρη στον ποιητή Robert Burns το 1875, μέσα από τον τίτλο ενός ποιήματός του.
  • Το Halloween έχει συνδεθεί στενότερα με την κολοκύθα, αλλά και τα μήλα έχουν παίξει τον ρόλο τους σε αυτή την γιορτή. Τα μήλα κάνουν την εμφάνιση τους στην κελτική μυθολογία. Ήταν μια μορφή μαντείας γύρω από το Halloween. Οι άνθρωποι βύθιζαν τα κεφάλια τους σε μια δεξαμενή νερού, και προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα φρούτα που επέπλεαν με σκοπό να βρουν τους μελλοντικούς τους συζύγους.

Ο σκοτεινός μύθος…

Το έθιμο της κολοκύθας αντλεί ρίζες από έναν παλιό Ιρλανδικό μύθο, του Τζακ, που ήταν τσιγκούνης και πειραχτήρι. Σύμφωνα με το μύθο, ο Τζακ είχε καλέσει το διάβολο να πιούν ένα ποτό μαζί. Όμως ο Τζακ δεν ήθελε να πληρώσει για το ποτό του και έτσι έπεισε το διάβολο να μεταμορφωθεί σε ένα νόμισμα, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν για τα ποτά τους. Πράγματι μεταμορφώθηκε σε νόμισμα, αλλά ο Τζακ αντί να πληρώσει τον έβαλε στην τσέπη του, δίπλα σε ένα σταυρό. Έτσι ο διάβολος δεν μπορούσε να πάρει την κανονική του μορφή. Ύστερα από πολλά παρακάλια, ο Τζακ αποφάσισε να τον ελευθερώσει με μία υπόσχεση, ότι ο διάβολος δεν επρόκειτο να τον ενοχλήσει για ένα χρόνο και ούτε θα διεκδικούσε την ψυχή του όταν πέθαινε.

Πέρασε ο χρόνος και ο διάβολος εμφανίστηκε την ώρα που ο Τζακ προσπαθούσε να κόψει ένα φρούτο από κάποιο δέντρο. Ζήτησε από το διάβολο να ανέβει στο δέντρο και να του κόψει το φρούτο. Ο διάβολος ανέβηκε και ο Τζακ αμέσως σκάλισε ένα σταυρό στον κορμό του δέντρου. Ο διάβολος παγιδεύτηκε και δεν μπορούσε να κατέβει. Παρακάλεσε τον Τζακ να τον ελευθερώσει και του υποσχέθηκε ότι δεν θα τον ενοχλήσει για δέκα ολόκληρα χρόνια. Τότε ο Τζακ τον ελευθέρωσε.

Πέρασαν αρκετά χρόνια και ο Τζακ πέθανε. Πήγε στον παράδεισο, αλλά ο Θεός δεν τον δέχτηκε, καθώς ο Τζακ ήταν έναν άνθρωπος μίζερος και κακός. Τον έστειλε στην κόλαση. Όμως ούτε ο διάβολος τον ήθελε. Του θύμισε την υπόσχεση που του είχε δώσει παλιότερα, ότι δεν θα διεκδικούσε την ψυχή του και τον έδιωξε. Ο Τζακ τον ρώτησε: «Πώς θα φύγω; Έξω έχει σκοτεινιά». Τότε ο διάβολος πήρε ένα αναμμένο κάρβουνο και του το έδωσε για να φωτίζει το δρόμο του μέσα στη νύχτα. Ο Τζακ έβγαλε ένα ραπάνι (που πάντα κουβαλούσε μαζί του, καθώς ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα του φαγητά). Το χάραξε και έβαλε μέσα το κάρβουνο. Από τότε περιπλανιέται στον κόσμο, μη μπορώντας να βρει κάποιο μέρος να αναπαύσει την ψυχή του.

Γι’ αυτό τον λόγο κάθε Χαλογουίν…

…οι Ιρλανδοί σκαλίζουν ραπάνια, πατάτες και κολοκύθες. Βάζουν μέσα ένα κερί και τα τοποθετούν κοντά σε παράθυρα, ώστε να κρατάνε μακριά τα κακά τα πνεύματα μα κυρίως το πνεύμα του τσιγκούνη Τζακ.

Τι ταινίες θα δούμε σήμερα…

  1. Ο Εφιάλτης Των Χριστουγέννων
Halloween
Pinterest// tenor.com

2. Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες

Halloween
Pinterest//fuckyeahrobertenglund.tumblr.com

3. Ψαλιδοχέρης

Halloween
Pinterest//wifflegif.com

4. Shining

Halloween is here
Pinterest// wifflegif.com

5. The Nun

Pinterest//esquire.com

6. Το Halloween του Χιούμπι

Pinterest//themoviejunkie.com

Ό,τι και να κάνετε σήμερα, να περάσετε υπέροχα… Μπορεί να μην το είχαμε και στο χωριό μας το Halloween, αλλά… έχει την χάρη και την μαγεία του…

Say Boo…


Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.