γυναίκα
Πηγή: wikimedia.org

Γεννήσου γυναίκα και θα σε μαστιγώνουν δημόσια, επειδή τόλμησες να φορέσεις παντελόνι στο Σουδάν. Το 2017 συνελήφθησαν από αστυνομικούς κορίτσια στο Σουδάν, επειδή τόλμησαν να φορέσουν μακρύ παντελόνι σε πάρτι παρά το γεγονός, ότι είχαν ζητήσει άδεια από τις αρχές. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες υποβάλλονται σε βασανιστήρια κατηγορούμενες για ασέβεια απέναντι στους νόμους της Σουδανικής κυβέρνησης.

Γεννήσου γυναίκα και πέθανε από αρρώστιες, που η σύγχρονη ιατρική μπορεί να θεραπεύσει, στο Αφγανιστάν.

Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν ούτε να μορφωθούν ούτε να δουλέψουν. Επιπλέον, αρρώστιες που η σύγχρονη ιατρική πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει και κάποιες από αυτές θεωρούνται «αστείες» για τα ανεπτυγμένα κράτη, εκεί μπορεί να αποβούν θανάσιμες για μια γυναίκα, καθώς δεν επιτρέπεται να τις ακουμπήσει άντρας και συνεπώς να τις εξετάσει. Οι γιατροί, φυσικά, είναι όλοι άντρες, αφού οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να μορφωθούν και άρα γυναίκες γιατροί δεν υφίστανται.

Γεννήσου γυναίκα και θα σου κάψει ο άντρας σου με οξύ το πρόσωπο, επειδή απλώς νευρίασε, στο Πακιστάν.

Εκατοντάδες περιστατικά έχουν καταγραφεί στο Πακιστάν από γυναίκες, οι οποίες έχουν καεί στο πρόσωπο με οξύ. Πολλές ήταν και αυτές που έχουν πεθάνει εξαιτίας των παραπάνω περιστατικών. Μπορεί μια τέτοια ενέργεια να θεωρείται καταδικάσιμη, ωστόσο ο νόμος δεν έχει μάλλον και τόση ισχύ, όταν πρόκειται για θέματα τιμής. Άντρες καταστρέφουν τα πρόσωπα των γυναικών τους, επειδή απλώς τόλμησαν να ρίξουν το βλέμμα τους κατά λάθος σε άλλο άντρα. Γυναίκες που δεν υπέκυψαν στο φλερτ κάποιου που τις φλέρταρε ή γενικότερα δεν υπάκουσαν σε κάποια προσταγή θεωρείται βαρυσήμαντος λόγος για να καταστρέψεις το πρόσωπο μιας γυναίκας. Να την σημαδέψεις σωματικά και ψυχικά για μια ολόκληρη ζωή.

Γεννήσου γυναίκα και οι γονείς σου θα σε πουλήσουν σε οίκους ανοχής στο Βιετνάμ.

Φτωχές οικογένειες στο Βιετνάμ πουλάνε τις ανήλικες κόρες τους σε οίκους ανοχής προκειμένου να βγάλουν μερικά χρήματα και να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδία τους. Παιδιά, φυσικά, θεωρούνται μόνο τα αγόρια. Επιπλέον, απαγάγουν πολλές γυναίκες και τις αναγκάζουν να εκπορνευτούν. Τις δέρνουν άμα αρνηθούν να πάνε με έναν άντρα ή να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Ναι μεν αυτό κοστολογείται ακριβότερα. Από την άλλη, όμως, φέρνει τις περισσότερες κοπέλες αντιμέτωπες με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Γεννήσου γυναίκα και θα σε κάψουν ζωντανή στην Ινδία.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά γυναικών που βιάζονται και ύστερα καίγονται στην Ινδία. Η φιγούρα φλεγόμενων γυναικών αποτελεί ένα σύνηθες θέαμα πλέον σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των ανήλικων κοριτσιών που βιάζονται ανέρχεται στο 151%. Πολλά από αυτά μάλιστα σκοτώνονται μετά με τον χειρότερο τρόπο. Τη φωτιά.

Γεννήσου γυναίκα και παντρέψου από τα 13 στο Ιράν.

Οι γυναίκες στο Ιράν μπορούν να παντρευτούν από τα 13. Θεωρούνται «μισές» από τους άντρες, όπως άλλωστε και η ψήφος τους. Δεν έχουν το δικαίωμα να χωρίσουν και να εργάζονται. Ακόμα, απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία του συζύγου ή του πατέρα. Ενώ, σε χώρους, που υπάρχουν πολλοί άντρες, απαγορεύεται η παρουσία τους.

Μπορεί στη χώρα, όπου τυχαία γεννήθηκες, οι γυναίκες να έχουν δικαιώματα που αξίζουν σε κάθε άνθρωπο για να μπορεί να ζει παραπάνω από αξιοπρεπώς. Στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, όμως, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα. Σε χώρες, όπως αυτές της Ευρώπης και της Αμερικής, το φεμινιστικό κίνημα μπορεί να μην έχει πια ισχυρούς λόγους ύπαρξης. Παρ’ όλα αυτά, γίνεται φανερό, ότι πρέπει να επανεξετάσουμε το ρόλο της γυναίκας μέσα στην εκάστοτε κοινωνία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν καθίσταται καν βιώσιμος. Στα καθεστώτα της ντροπής εγώ ακόμα επιλέγω να γεννηθώ γυναίκα για όλα αυτά που ελεύθερα, αν με αφήσετε, θα μπορώ να είμαι.

Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

2 COMMENTS

Comments are closed.