Πρωτοχρονιά
Πηγή: lisbonguru.com
Είναι θαρρείς ο ένας ολόκληρος χρόνος που έχει περάσει; Είναι η μελαγχολία που μας αφήνει το πέρας των εορτών; Ή μήπως οι θύμησες της προηγούμενης πρωτοχρονιάς;

Πρωτοχρονιά στη Βερολίνο

Πηγή: dw.co| Πρωτοχρονιά 2020, Βερολίνο

Τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου υποδέχτηκαν μεγαλόπνοα το 2020. Εν έτη 2021, όμως, η παραδοσιακή για αυτούς «τελετουργία» με πυροτεχνήματα ακυρώθηκε. Μια παράδοση αναπόσπαστη για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τα πυροτεχνήματα της πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν με ένα μουσικό σόου απλά να αναμεταδίδεται εμπρός της Πύλης. Κοινό δεν υπήρχε, ενώ απαγορεύτηκε και η αγορά πυροτεχνημάτων από τον πληθυσμό.

Πηγή: nytimes.com | Πρωτοχρονιά 2021, Βερολίνο

Μήπως είναι οι αλλαγές που μας επιφύλασσέ το προηγούμενο έτος, το 2020; Οι εμπειρίες, οι περιπέτειες, τα πάθη, τα λάθη, τα μαθήματα. Είναι θαρρείς η νοσταλγία του τότε και η προσμονή του μετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα γραφεί στη σύγχρονη ιστορία αυτού του πλανήτη. Θα αποτελέσει έναν από τους κώδωνες κινδύνου του μέλλοντος; Θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για τις μελλοντικές γενεές; Άγνωστο για πολλούς. Αλλά όλοι μας ευχόμαστε ,πιστεύω ,το καλύτερο.

Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

Πηγή: dw.com| Πρωτοχρονιά 2020, Λονδίνο

Η πρωτοχρονιά του 2021, επιφύλασσέ στο λατρεμένο Λονδίνο τους 12 χτύπους του Big Ben, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν υπό συντήρηση. Όλες οι υπόλοιπες φαντασμαγορικές εκδηλώσεις ,με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο London Eye ,ακυρώθηκαν εντείνοντας την ατμόσφαιρα της μελαγχολίας στη πρωτεύουσα.

Πηγή: theguardian.com |Πρωτοχρονιά 2021, Λονδίνο

Το πρόβλημά μας ως άνθρωποι είναι ότι θεωρούμε πολύ πιο πάνω τους εαυτούς μας από οποιονδήποτε δημιουργό αυτού του πλανήτη. Θεωρούμαστε ανώτεροι κάθε άλλου ζωντανού οργανισμού επειδή έχουμε λογική.

Πρωτοχρονιά στο Σίδνεϋ

Πηγή: edition.cnn.com| Πρωτοχρονιά 2020, Σίδνεϋ

Στο λιμάνι του Σίδνεϋ, εκατομμύρια πολίτες, είτε σε πλοιάρια, είτε στους δρόμους απολάμβαναν το μοναδικό θέαμα πυροτεχνημάτων από τη ξακουστή γέφυρα , Harbour Bridge ,και την όπερα ,την πρωτοχρονιά του 2020. Φέτος απαγορεύτηκαν κάθε τυχόν συγκεντρώσεις εντός και εκτός των υδάτων του Σίδνεϋ. Το διάσημο σόου με βεγγαλικά διήρκησε λιγότερο από το καθιερωμένο των παλαιότερων ετών, με τη live αναμετάδoση να προσπαθεί να καλύψει το κενό. Έξω από την όπερα του Σίδνεϋ μουσικοί έπαιξαν για χάρη του κοινού, που δυστυχώς φέτος απουσίαζε.

Πηγή: nytimes.com| Πρωτοχρονιά 2021, Σίδνεϋ

Είναι αυτό το διαμάντι που κρύβει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ,που πιστεύουμε, ότι μας διαχωρίζει από τα ζώα. Τα ζώα, όμως, δεν καταστρέφουν το σπίτι τους. Δεν το μυζούν και προσπαθούν μόνο να πάρουν, να πάρουν, να πάρουν. Δεν καταστρέφουν τη μητέρα που του έδωσες πνοή και ζωή.

Πρωτοχρονιά στο Παρίσι

Πηγή: dw.com | Πρωτοχρονιά 2020, Παρίσι

Τα 300.000 χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν ζωντανά, από τα Ηλύσια Πεδία το μουσικό σόου και τα πυροτεχνήματα, της πρωτοχρονιάς του 2020, tο 2021 αντικαταστάθηκαν από 100.000 αστυνομικούς. Εκείνοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν τις συγκεντρώσεις και παρακινούσαν το κοινό να παρακολουθήσει από τις οθόνες της τηλεόρασής τους ένα φωτορεαλιστικό σόου στη Παναγία των Παρισίων.

Το εντυπωσιακό θέαμα συντρόφευσε η ηλεκτρονική μουσική του Jean-Michel Jarre και το ολόγραμμά του, ενώ εκείνος έπαιζε την μουσική του σε ένα στούντιο στο Παρίσι. Ένα πρόγραμμα νοσταλγικό που συνέδεε το παρελθόν με το παρόν και σε έκανε να ονειρευτείς ένα μέλλον μακριά από την πανδημία και πιο κοντά στα όνειρά σου.

Με την λογική που μας διακατέχει και μας κάνει να ξεχωρίζουμε πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη θα έπρεπε να γνωρίζουμε τι σημαίνει «Πάν μέτρον άριστον», όπως έλεγε ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος. Δεν ξέρουμε, όμως, τι σημαίνει μέτρο. Και εύχομαι μέσα από αυτή την εμπειρία, τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα. Να βγούμε αλώβητοι, όσο περισσότερο μπορούμε και πιο σοφοί.

Πρωτοχρονιά στην Νέα Υόρκη

Πηγή: nycinsiderguide.com|  Πρωτοχρονιά 2020, Times Square, Νέα Υόρκη

Η πολύβουη Times Square της πρωτοχρονιάς του 2020, φέτος ήταν άδεια. Το μουσικό σόου διάσημων, όμως, αναμεταδόθηκε εθιμοτυπικά, ζωντανά από έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο. Τα παραδοσιακά κομφετί έπεσαν χωρίς να χάνουν το χρώμα τους, αλλά αυτή τη φορά προσγειώθηκαν στο οδόστρωμα και όχι στους ώμους του κοινού.

Πρωτοχρονιά
Πηγή: theguardian.com |Πρωτοχρονιά 2021, Times Square, Νέα Υόρκη

Είναι μια δοκιμασία που αν καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Αν καταφέρουμε να αναλύσουμε σωστά τα δεδομένα και τα στοιχεία της. Αν καταφέρουμε να βρούμε το μονοπάτι που, πιο βαθιά και πιο ουσιαστικά, μας καταδεικνύει. Πιστεύω μόνο κερδισμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε.

Πρωτοχρονιά στο Las Vegas

Πρωτοχρονιά
Πηγή: cnn.com|  Πρωτοχρονιά 2020, Las Vegas

Εκεί που χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνονταν στα ξενοδοχεία και στα καζίνο του Las Vegas για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά. Φέτος, παραμονή πρωτοχρονιάς 2021 η διάσημη οδός του μπόρεσε να προσεγγιστεί μόνο από ανθρώπους, που έμεναν σε κοντινά ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να είναι ανοιχτά απλά με μικρή επιτρεπόμενη κάλυψη. Τα περισσότερα σόου πυροτεχνημάτων ακυρώθηκαν. Ενώ ένα σόου με εντυπωσιακά φωτορυθμικά και ένα zip line, περίμεναν, ότι θα προσεγγίσει 14.000 κόσμο κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Πρωτοχρονιά
Πηγή: nytimes.com|  Πρωτοχρονιά 2021, Las Vegas

Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να μάθουμε από όλα όσα μας δίδαξε αυτή η χρονιά. Δεν θα πρέπει να την καταδεικνύουμε με τον δάχτυλο κατηγορώντας την. Ο χρόνος πέρα από «χρήμα» είναι και ρυάκι και κυλά. Δεν πρέπει να τον σπαταλάμε άσκοπα. Πρέπει να τον σεβόμαστε, να αξιοποιούμε κάθε στιγμή που περνάμε και να εκτιμάμε το καθετί που μας προσφέρει η ζωή. Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Ακόμα και το πιο ασήμαντο. Πιστέψτε με κάνει τη διαφορά.

xoxo LilaLounAr.t

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.