αστυνομικοί

Νεκροί 3 αστυνομικοί και 1 τραυματίας στο κεντρικό τμήμα της Γαλλίας την Τρίτη το βράδυ.

Κλήση για ενδοοικογενειακή βία δέχθηκε η αστυνομία στη Saint-Just (Puy-de-Dôme) το βράδυ της Τρίτης. Ο 48χρονος κρατούσε όμηρο την σύζυγό του. Προσπαθώντας οι αστυνομικοί να βοηθήσουν την γυναίκα του, η οποία είχε καταφύγει στην οροφή της κατοικίας, έγιναν στόχος του 48χρονου. Ο δράστης τραυμάτισε με πυροβολισμούς τους χωροφύλακες και έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Ο δήμαρχος του Saint-Just, François Chautard, είπε σε δήλωσή του ότι οι μονάδες χωροφυλακής στάλθηκαν στο σημείο για να εκκενώσουν την περιοχή για την ασφάλεια των κατοίκων.

Οι τραυματισμοί

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και δεν τα κατάφερε. Ο δεύτερος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την πυροσβεστική. Τραυμάτισε θανάσιμα άλλα δύο στελέχη.

Τα στοιχεία

Με βάση το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν διευκρίνισε, ότι η γυναίκα είναι ασφαλής και έχει διασωθεί. Το Πρακτορείο ανέφερε, ότι: «τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός».

Γνωστή ήταν στις αρχές η διαμάχη του ζευγαριού για την επιμέλεια των παιδιών. Το συμβάν δεν έχει καταγραφεί ως τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: ert.gr, skai.gr

Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

3 COMMENTS

Comments are closed.