Πέτσας
Πηγή: pinterest| @cnn.gr

Νέα μέτρα ανακοίνωσε την δεύτερη ημέρα του χρόνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με το lockdown. Ύστερα από τις γιορτινές ημέρες που τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά και η αγορά είχε ανοίξει σταδιακά, η κυβέρνηση έρχεται να ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα. Απώτερος σκοπός των νέων αυτών μέτρων είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Απ’ ότι φαίνεται, θα ξεχάσουμε το click away και θα μπορούμε να κυκλοφορούμε μέχρι τις 9μ.μ. Πάμε, όμως, να δούμε τι ανακοινώθηκε πως θα ισχύει από την Κυριακή 6π.μ. μέχρι και τις 6π.μ. της 11ης Ιανουαρίου.

  1. Αναστολή click away και άλλων δραστηριοτήτων

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου θα ανασταλεί η λειτουργία των καταστημάτων, «click away», θα σταματήσουν να λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ. Παράλληλα, θα απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Στέλιου Μορφίδη στο «Πρώτο Θέμα», όσον αφορά τις παραγγελίες click away που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη και λόγω των νέων μέτρων θα «παγώσουν», θα υπάρξουν δύο εναλλακτικές λύσεις. Είτε θα κληθούν οι πελάτες με νέο ραντεβού να τα παραλάβουν από το κατάστημα μετά την λήξη των νέων μέτρων, είτε θα κανονιστεί να γίνει αποστολή στις κατοικίες τους.

2. Μέχρι τι ώρα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε;

Τις ημέρες αυτές είχε αποφασιστεί να μπορούμε να κυκλοφορούμε μέχρι και τις 10 το βράδυ. Παρ’ όλα αυτά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επανέλθει στην πρωταρχική της θέση, που είναι από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί. Θα ισχύουν τα ίδια μέτρα σχετικά με το ποιος θα μπορεί να μετακινείται τις ώρες της απαγόρευσης. Συγκεκριμένα, θα μπορούν οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

3. Μέτρα για τα Θεοφάνεια και τις εκκλησίες

Ανάμεσα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το αυστηρότερο lockdown βρίσκονται και μέτρα που αφορούν τις εκκλησίες. Αναλυτικότερα, οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Όσον αφορά τον επικείμενο εορτασμό των Θεοφανείων, δεν θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικό χώρο, όπως έχουν συνηθίσει, αλλά μόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Την νέα απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρότερο lockdown σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές. Για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια.
Η επίμονη της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τις ανακοινώσεις του κ. Πέτσα σχετικά με το αυστηρότερο lockdown. Συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία εκτός ελέγχου. Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.
Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: protothema.gr

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

3 COMMENTS

Comments are closed.