Exclusive Content:

Το φαινόμενο Colleen Hoover

Η Colleen Hoover αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο στον κόσμο του βιβλίου και μας συστήνεται μέσα από τα βιβλία της. Βιβλία που πραγματεύονται και μιλούν ανοιχτά για όσα συμβαίνουν στη σημερινή κοινωνία.

Ο χώρος των βιβλίων και των συγγραφέων δεν σταματά ποτέ να μας γνωρίζει συνεχώς νέα πρόσωπα. Νέους συγγραφείς γεμάτους ιδέες και ιστορίες που περιμένουν να τις διηγηθούν και να μας συστηθούν μέσα από τα βιβλία τους. Συνεπώς, στους συγγραφείς που καθήλωσαν το αναγνωστικό κοινό με τις ιστορίες τους, ανήκει πλέον και η Colleen Hoover. Ποια είναι, όμως, η συγγραφέας-φαινόμενο που κατάφερε να κατακτήσει πληθώρα αναγνωστών ανά τον κόσμο με κάθε βιβλίο και να εξελιχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο;

colleen hoover
Πηγή εικόνας: https://www.wsj.com/

Η ταυτότητα της Colleen Hoover

Η Margaret Colleen Fennell Hoover (11 Δεκεμβρίου 1979) μεγάλωσε στο Sulphur Spring του Τέξας. Εκεί ζει μέχρι και σήμερα με τον σύζυγό της, Heath Hoover και τους 3 γιους της. Αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του A&M Commerce του Τέξας και εργάστηκε σε διάφορους φορείς και δομές ως κοινωνική λειτουργός. Σήμερα, είναι συγγραφέας αλλά και ιδρύτρια του Bookworm Box, μια αφιλοκερδούς συνδρομητικής υπηρεσίας και βιβλιοπωλείου στο Sulphur Springs.

Κατέχει 6 από τις 10 κορυφαίες θέσεις στη λίστα βιβλίων best-seller των New York Times. Η Colleen Hoover έχει γράψει πάνω από 20 βιβλία και εντός του 2022 έκανε τις πωλήσεις να αγγίξουν τα 8.6 εκατομμύρια αντίτυπα. Βέβαια, πρόκειται για μια συγγραφέα-φαινόμενο, μιας και στο πρόσωπό της φαίνεται πλέον η ξεκάθαρη επιτυχία σκληρής δουλειάς που απέδωσε καρπούς. Γιατί; Γιατί κατάφερε το ακατόρθωτο: η ίδια συγγραφέας να προσφέρει πολλαπλά και ταυτόχρονα best-seller βιβλία, πολυάριθμες μεταφράσεις και πωλήσεις εντός ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμια εμβέλεια.

Ξεκινώντας από το μηδέν

Ως χρονική αφετηρία για τη συγγραφή βιβλίων της το 2011, όταν ακόμα δούλευε ως κοινωνική λειτουργός και έμενε σε κοντέινερ με την οικογένειά της. Τον Νοέμβριο εκείνου του έτους, η Hoover ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Slammed. Eξέδωσε μόνη της το βιβλίο τον Ιανουάριο του 2012, ανεβάζοντάς το στην πλατφόρμα της Amazon. Το βιβλίο γνώρισε άμεσα επιτυχία και έτσι ακολούθησε το 2ο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Point of Retreay. Έπειτα από έναν χρόνο, έδωσε στο κοινό της και το 3ο μέρος της σειράς, που έφερε τον τίτλο This Girl. Ως απόρροια, η επιτυχία της τριλογίας έφερε την παραίτησή της από τον τομέα της κοινωνική εργασίας. Έτσι, ακολούθησε η συγγραφή βιβλίων ως πλήρης απασχόληση.

Τα πιο επιτυχημένα βιβλία

Σκοτεινή Αγάπη – 2014
βιβλίο
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν είναι καν φίλοι αλλά τους ενώνει μόνο μια έντονη, αμοιβαία έλξη. Άραγε, μπορούν να επιτύχουν την “τέλεια” σχέση χωρίς δεσμεύσεις; Η απάντηση είναι ναι, μόνο αν η Τέιτ καταφέρει να ακολουθήσει 2 βασικούς κανόνες που θέτει ο Μάιλς: Μη ρωτάς για το παρελθόν και μην περιμένεις τίποτα στο μέλλον. Στο βιβλίο αυτό, όλα αλλάζουν όταν μυστικά έρθουν στην επιφάνεια και εκείνοι αθετήσουν υποσχέσεις, πληγώσουν καρδιές, παραβιάσουν κανόνες και κάνουν την αγάπη σκοτεινή.

Νοέμβρης 9 – 2015
βιβλίο
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Φάλον. Μία γυναίκα αποφασισμένη να αφήσει πίσω της το Λος Άντζελες και ό,τι θυμίζει το τραγικό παρελθόν της. Τα σχέδιά της αλλάζουν πριν φύγει όταν συναντά τον Μπεν, φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το νέο μυθιστόρημά του. Η σύντομη περιπέτειά τους οδηγεί σε μία ιδιαίτερη υπόσχεση, τη συνάντησή τους μία φορά το χρόνο. Αλλά, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που θέτουν. Καμία επικοινωνία μέσα στον υπόλοιπο χρόνο που περνάει. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη μέρα που η ταυτότητα του Μπεν τίθεται προς αμφισβήτηση.

Τελειώνει με εμάς – 2016
βιβλίο
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Η ζωή της Λίλι δεν ήταν ποτέ εύκολη, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Ράιλ και όλα μοιάζουν ιδανικά. Πάντα, όμως, φέρνει στο μυαλό της τον έρωτα που άφησε μαζί με το παρελθόν της πίσω, τον Άτλας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και την πλοκή του σε ένα ακόμα άρθρο από τη στήλη του Beasty, εδώ.

Πληγωμένες Καρδιές – 2020
colleen hoover
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Η δεκαεννιάχρονη Μπέγια Γκριμ, πορευόμενη πάντα μόνη, καταφέρνει να χαράξει την δική της πορεία ξεπερνώντας τα εμπόδια της ζωής. Με τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της και μένοντας άστεγη, θα καταφύγει στο σπίτι του πατέρα της, που όμως ελάχιστα γνωρίζει. Εκεί θα συναντήσει τον νέο της γείτονα Σάμσον, με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό. Δύο κόσμοι διαφορετικοί. Σε αυτό το βιβλίο, η φτώχεια και η εγκατάλειψη συναντά τον πλούτο και τα προνόμια, δημιουργώντας μια ακατανίκητη έλξη. Τότε, η Μπέγια θα πρέπει να πορφυλάξει την ζωή που δεν πρόλαβε καν να χτίσει.

Το Ημερολόγιο της Βέριτι – 2020
colleen hoover
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Η Λόουεν Άσλι είναι μια συγγραφέας χωρίς επιτυχίες που βιώνει την οικονομική καταστροφή, όταν δέχεται μία επαγγελματική πρόταση. Βρίσκει, επομένως, εργασία στην οικογένεια Κρόφορντ. Συγκεκριμένα, από τον Τζέρεμι Κρόφορντ, σύζυγο της φημισμένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία επιβιώνει από ένα τροχαίο ατύχημα. Σκοπός είναι να βρει υλικό σε αρχείο και σε σημειώσεις της Βέριτι για να ολοκληρώσει τα βιβλία της. Τότε ανακαλύπτει τη μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία της Βέριτι και συνειδητοποιεί ότι δεν είναι αυτή που νομίζει, κρατώντας το υλικό αυτό κρυφό από τον σύζυγό της.

Αρχίζει με εμάς – 2022
βιβλίο
Πηγή εικόνας: https://www.dioptra.gr/

Η συνέχεια του βιβλίου Τελειώνει με Εμάς. Η νέα ζωή της Λίλι αρχίζει και όλα έχουν αλλάξει. Έτοιμη για κάθε νέο ξεκίνημα αλλά και να κυνηγήσει την ευτυχία της, νιώθοντας όμως να κουβαλάει το παρελθόν ακόμα στη πλάτη της. Πώς μπορείς, άραγε, να χτίσεις μία νέα ζωή με νέες καταστάσεις και ανθρώπους, όταν έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν;

 

Μάθετε περισσότερα για την συγγραφέα-φαινόμενο και κάθε βιβλίο, επίσημη ιστοσελίδα της.

Τα βιβλία είναι κατάλληλα για άτομα άνω των 17 ετών και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Παρόμοια άρθρα: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Αναστασία Παλάσκα
Αναστασία Παλάσκα
Βιβλιοθηκονόμος και βιβλιοφάγος με αγάπη στα βιβλία, τις σειρές και τον κινηματογράφο. Εθισμένη στον καλό καφέ και το ποιοτικό brunch. Λατρεύω το γέλιο, τα ζεστά χαμόγελα, το χιούμορ και τις πολύωρες συζητήσεις. Στόχος μου, να εξερευνώ καθετί νέο και ελπίζω και εσείς να ταξιδέψετε εξερευνώντας τα άρθρα μου.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...