ποιητικές συλλογές
Εικόνα: Καραγιαννοπούλου Σπυριδούλα

Η ποίηση είναι μεγάλο μέρος του ελληνικού πολιτισμού. Παρακάτω παρουσιάζονται τρεις ποιητικές συλλογές ελλήνων καλλιτεχνών.

Παναχαιοί – ποιήματα

ποιητική συλλογή
Φωτογραφία: Καραγιαννοπούλου Σπυριδούλα

Με τίτλο εμπνευσμένο από τον Όμηρο, ο Πάνος Αμείλιχος – Μαυρογιάννης το 1999 παρουσιάζει το βιβλίο Παναχαιοί. Η ποιητική συλλογή αποτελείται από τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες ποιημάτων: Αιώνια καθημερινότητα, Μνήμες Θαλερές, Όπου γης και πατρίς και Οικολογικά. Επίσης, δύο ποιήματα του δημιουργού φιλοξενούνται στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά του 2000.

Το Μυστικό Πηγάδι

Ο Μάνος Ελευθερίου το 1983 εκδίδει Το Μυστικό Πηγάδι. Είναι ένα από τα πολλά έργα του, καθώς έχει ασχοληθεί με ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα, πεζά, λευκώματα, αλλά και στίχους τραγουδιών, κάποιοι εκ των οποίων μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη. Έχει βραβευτεί το 2005 με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το μυθιστόρημά του, Ο καιρός των χρυσανθέμων, και το 2013 με το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουρανή για το σύνολο του έργου του.

Χειρογραφώ

Το βιβλίο Χειρογραφώ αποτελεί τη πρώτη ποιητική συλλογή της δημοσιογράφου Χαράς Κοκκίνου, παρουσιασμένο το 2010, ενώ αργότερα συμμετείχε και σε άλλα συλλογικά έργα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Ειρήνη Κονιού, ενώ οι φωτογραφίες είναι της ιδίας και του Ανδρέα Λοΐζου.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.