καλλιτεχνικών
πηγή: n-t.gr

Αναμόρφωση διαδικασίας επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών προτείνεται. Το Υπουργείο Πολιτισμού κατέθεσε σήμερα τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας επιλογής και διορισμού των καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Γιατί επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών;

Σε αυτό το αποτέλεσμα οδήγησαν οι καταγγελίες κατά του προηγούμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, απόπειρα βιασμού. Ο Δημήτρης Λιγνάδης διορίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ το 2019. Η κυβέρνηση τότε φρόντισε να καταργήσει τον διαγωνισμό για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Διαγωνισμό, τον οποίο είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την θητεία του.

Η Τροπολογία

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών φέρει τον τίτλο “Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα”. Το νομοσχέδιο θα προταθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 14/04/2021. Η Τροπολογία προβλέπει:

1. α)Αναμορφώνεται η διαδικασία επιλογής και διορισμού καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και προβλέπονται ιδίως τα εξής:

  • Δημοσιεύεται από το Δ.Σ. κάθε θεάτρου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μετά από έγκρισή της από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Συγκροτείται με υ.α. Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής από προσωπικότητες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένου κύρους ή συμβολής στον χώρο του θεάτρου για την αξιολόγηση των υποψηφίων και την έκδοση σχετικού γνωμοδοτικού πρακτικού.  β)Παρέχεται η δυνατότητα στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να αναθέτει την άσκηση προσωρινών καθηκόντων καλλιτεχνικού διευθυντή, σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή, είτε στον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή είτε σε άλλο πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους στων χώρο του θεάτρου.
Επιπλέον,

2. Παρατείνεται, εκ νέου, από τη λήξη της (31.12.2020) έως τις 30.9.2021 η προθεσμία έκδοσης των κανονισμών λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

3. Παρατείνονται ρυθμίσεις για την ακύρωση και αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έως τις 30.6.2021 (ίσχυσε έως τις 31.12.2020) εξής:

  • δυνατότητα προσφοράς ισόποσου πιστωτικού σημειώματος ισχύος έως τις 30.6.2022 (από 31.12.2021 που ισχύει σήμερα). αντί της επιστροφής χρημάτων, για την παρακολούθηση εκδήλωσης κατόπιν ακύρωσης ή αναβολής της, καταβολή στον πελάτη χρηματικού ποσού ίσου με την αξία του πιστωτικού σημειώματος έως τις 2.8.2022 (από 2.2.2022 που ισχύει σήμερα), σε περίπτωση που κατά τη λήξη ισχύος του, αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε από τον πελάτη.

Πηγή:efsyn.gr

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ