Πηγή: youtube.com | @Anton V.

Πως θα κινηθεί το μετρό και το τραμ αύριο;

Με δελτίο τύπου ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ το επιβατηγό κοινό για τις αυριανές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 06.12 κλειστοί θα παραμείνουν οι εξής έξι σταθμοί: Ακρόπολη, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι, Ομόνοια και Βικτώρια. Όπως αναφέρετε οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα μείνουν κλειστοί από τις 8π.μ., ενώ από αυτούς θα διέρχονται οι σταθμοί δίχως να κάνουν, όμως, στάση. Από την άλλη πλευρά, τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται κανονικά. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για λόγους αποφυγής συναθροίσεων, καθώς αύριο ξημερώνει η 6η Δεκεμβρίου, ημέρα Επετείου εις μνήμην του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ταυτόχρονα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ελέγχους τόσο στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, όσο και στους δρόμους.

Πως θα κινηθεί η Ελληνική Αστυνομία;

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο και θα είναι και για τις επόμενες μέρες. Πάντως, με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς δεν θα δούμε σκηνές «Πολυτεχνείου». Υπάρχουν βέβαια φόβοι για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι περιπολίες. Όπως, είναι γνωστό απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας εν μέσω συνθηκών πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που προσκαλούν τον κόσμο μέσω διαδικτύου σε συγκεντρώσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται από νωρίς στα σημεία που φέρεται να δίνουν ραντεβού οι προαναφερόμενοι.

Θα υπάρχει ανεκτικότητα σχετικά με τις συναθροίσεις. Οι αστυνομικές αρχές δεν θα αντιδρούν αμέσως, όταν θα εντοπίζουν συγκεντρώσεις ατόμων. Αντιθέτως, θα αφήνουν το χρονικό περιθώριο, ώστε να διαλυθεί το πλήθος. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε θα παρεμβαίνουν. Από την άλλη, άμεσες θα είναι οι αντιδράσεις των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε καταστροφικές και επιθετικές συμπεριφορές.

Πηγή: CNN GREECE

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project