Alcatrash

Οι Alcatrash είναι το συγκρότημα που έχουμε αγαπήσει να βλέπουμε κάθε μεσημέρι. Αποτελείται από τέσσερις φίλους, οι οποίοι μετακόμισαν από την Πάτρα στην Αθήνα για να βρεθούν στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά κάθε μεσημέρι στο OPENTV. Με αφορμή τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, μιλήσαμε μαζί τους και τους γνωρίσαμε καλύτερα.

Τα τέσσερα μέλη της μπάντας είναι ο Πέτρος Πυλαρινός (φωνή), ο Σταύρος Κωστής (κιθάρα), ο Ανδρέας Βούλγαρης (πλήκτρα) και ο Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος (ντραμς).

Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και πως προέκυψε το όνομα Alcatrash;

Π: Η μπάντα δημιουργήθηκε πριν  4,5 χρόνια, αλλά εμείς γνωριζόμασταν από πριν, ήμασταν φίλοι και συνεργαζόμασταν.

Κ: Εμείς από παλιά πηγαίναμε σε trash party και μας άρεσε γενικά αυτή η μουσική των 90s, λεγόμενη και ως trash που σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν την θεωρούμε σκουπίδι. Έτσι μας πρότεινε αυτό το όνομα ένας φίλος, μας άρεσε που είχε μέσα τη λέξη “trash” και το κρατήσαμε.

Ξεκινήσατε από την Πάτρα και συνεχίζετε ακόμα κάποιες εμφανίσεις εκεί.

Π: H αλήθεια είναι ότι παίζουμε στην Πάτρα γιατί έχουμε φτιάξει και ένα πολύ ωραίο party εκεί, όπου εμφανιζόμαστε μια Πέμπτη τον μήνα σε έναν από τους καλύτερους χώρους, στη Γιάφκα. Αλλά αντίστοιχα παίζουμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως και στην Κύπρο.

Alcatrash

Η επιλογή των κομματιών που θα έχετε στο πρόγραμμα πως γίνεται;

Α: Επιλέγουμε  κομμάτια που θα θέλει ο κόσμος να τα ακούσει και να περάσει καλά. Σίγουρα βάζουμε και κάποια που μπορεί να αρέσουν σε εμάς περισσότερο, άλλα δεν νομίζω ότι είναι τόσο μακριά από τη λογική του κόσμου.

Π: Επίσης, με τη λογική του να κάνουμε ένα καλό πρόγραμμα νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο μουσικό όριο. Προκειμένου να υπάρχει για εμάς μια καλή ροή και ένα καλό πρόγραμμα θα βάζαμε οτιδήποτε, ώστε να περάσει καλά ο κόσμος που είναι και το σημαντικότερο.

Α: Έχουμε στο πρόγραμμα από Γαρμπή μέχρι Metallica.

Έχετε κάνει και διασκευή του κομματιού “Ναι υπάρχω εγώ” της Καίτης Γαρμπή. Αυτό πως προέκυψε;

Π: Γενικά κάνουμε διασκευές. Έτσι ξεκινήσαμε να στήνουμε και το πρόγραμμα μας στα live. Την περίοδο που ψάχναμε να δούμε ποια διασκευή θα κάναμε για να δισκογραφηθεί, ήταν καλεσμένη στο The 2 night show του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που παίζαμε τότε η Καίτη Γαρμπή. Είχαμε, λοιπόν, μια συζήτηση στην οποία ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ για τις διασκευές που κάνουμε και είπαμε γιατί δε κάνουμε μια διασκευή της, αν μπορούσαμε να πάρουμε την άδεια από τον δημιουργό για το συγκεκριμένο κομμάτι. Έτσι, κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και μετά κυκλοφόρησε το τραγούδι από την Ηeaven.

Α: Μας άρεσε φυσικά και το κομμάτι πολύ..

Αναφερόμενος στη τηλεόραση και το Τhe 2 night show. Η επαφή αυτή πως έγινε και βρεθήκατε εκεί;

 Π: Γενικά η ιδέα του να υπάρχει μια μπάντα σε ένα late night δεν ήταν καινούρια αλλά η συγκεκριμένη ομάδα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και η αρχισυντάκτρια της εκπομπής ήθελαν κάτι νέο και φρέσκο που να γεμίσει αυτό το κενό. Εμάς μας είχαν ακούσει σε κάποιες διασκευές που είχαμε κάνει και είχαμε στείλει και στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στον Sfera και τους αρέσαμε. Στην ουσία πήραν ένα ρίσκο, γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα κάναμε για την συγκεκριμένη εκπομπή και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό..

Α: Ήταν και για εμάς ρίσκο, γιατί δε ξέραμε κιόλας αν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε.

Εσάς σας βοήθησε αυτή η συμμετοχή στην εκπομπή;

Π: Σε αυτό που μας βοήθησε πιο πολύ είναι να γίνουμε πιο ετοιμοπόλεμοι σαν μπάντα πάνω στη δουλειά μας. Πέρα από το μουσικό κομμάτι που μπορεί μια μπάντα να είναι δεμένη, να έχει άποψη και χαρακτήρα παίζει ρόλο το να σε «πετάξουν στα βαθιά και εσύ να μπορείς να κολυμπήσεις» και το Τhenight ήταν αυτή η περίπτωση για εμάς. Είναι δύσκολο για μια τετραμελή μπάντα να αντεπεξέλθει σε 2 σεζόν μιας πολύ δυνατής εκπομπής.

Alcatrash

Μεταξύ σας υπάρχουν καβγάδες;

Α:  Εγώ με τον Σταύρο δε μιλιόμαστε (γελάει)

Σ: Και όταν μιλάει εκείνος δε μιλάω εγώ (γελάει)

Κ: Δεν είναι ότι τσακωνόμαστε και δε μιλιόμαστε μετά, απλά υπάρχουν κάποιες διαφωνίες πάνω στη δουλειά, κυρίως για το πως θα αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις αλλά σοβαροί καβγάδες όχι ιδιαίτερα.

Με την αναγνωρισιμότητα  και τις θαυμάστριες πώς το αντιμετωπίζετε;

Π: Όταν είμαστε σε μια καθημερινή εκπομπή, πέρα από τις εμφανίσεις μας στο μαγαζί, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και θετικά και αρνητικά σχόλια. Σε αυτούς που αρέσεις θα εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους και σε αυτούς που δεν αρέσεις θα εκδηλώσουν την πικρία τους. Είναι όλα δεκτά και δεχόμαστε τα σχόλια με υπομονή και αγάπη.

Η συνεργασία με τον Νίκο Μουτσινά πως είναι;

Σ: Ο Νίκος είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος και έχουμε κερδίσει πολλά από αυτόν. Σαν προβολή θεωρώ μας πλασάρει πολύ ωραία. Ίσως είμαστε και η πιο προβεβλημένη τηλεοπτική μπάντα, κάτι το οποίο οφείλεται καθαρά σε εκείνον και στο πως έχει στήσει την εκπομπή του. Μας έχει κάνει και αυτός με τον τρόπο του να είμαστε όχι απλά μουσικό κομμάτι αλλά γενικότερο κομμάτι της εκπομπής.

Α: Το καλό με τον Νίκο είναι ότι οι σχέσεις μας είναι αυτές που βλέπεις και στην τηλεόραση, αυτό το κλασικό ότι περνάμε καλά μαζί και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Κ: Γιατί και η εκπομπή ας πούμε δεν είναι καθόλου στημένη, ό,τι βλέπετε είναι αυτό που όντως συμβαίνει είτε καλό είτε κακό.

Αντρέα στο δικό σου κομμάτι της “χρυσής τηλεόρασης” με τις επιλογές των τραγουδιών για τα αποσπάσματα, υπάρχει κάποια προετοιμασία πριν;

 Α: Υπάρχει μια προετοιμασία πιο πριν, μου λένε το θέμα των βίντεο, γιατί δεν προλαβαίνουμε να τα δούμε έτσι και αλλιώς και γίνεται μια επιλογή. Κάποιες φορές μπορεί κιόλας να πουν κάτι τα παιδιά ή κάποιος άλλος και να το βάλουμε.

Π: Υπάρχει μια ομάδα που βοηθάει αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αντρέας.

Κυκλοφόρησε και το καινούριο σας τραγούδι “Σα Να Σ΄αγαπάω” από την Panik Records. Πείτε μας λίγα λόγια γι αυτό το κομμάτι.

Α: Είναι ένα τραγούδι που έχει γραφτεί εδώ και πολύ καιρό και περιμέναμε να γυριστεί και να δισκογραφηθεί, άρα η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος. Ελπίζουμε να αρέσει γιατί είναι κάτι που το στηρίζουμε και το αγαπάμε πάρα πολύ.

Σ: Είναι πολύ συγκεκριμένη η επιλογή που βγάλαμε αυτό κομμάτι για αυτό και το αγαπάμε όλοι μας.

Μελλοντικά κάτι άλλο, δισκογραφικά έχετε στα σχέδια σας;

Π: Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ετοιμάζουμε, παράλληλα το πιο πιθανό είναι να γίνει μια διασκευή πριν το καλοκαίρι.

Α: Αλλά δεν αποκαλύπτουμε το τραγούδι (γελάει)

Υπάρχει κάποια συνεργασία μουσικά που θα θέλατε να κάνετε;

Π: Έχουμε μια αγάπη στην Άννα Βίσση. Μας αρέσει καλλιτεχνικά αλλά και τα κομμάτια της και η ερμηνεία της είναι φανταστική, δεν υπάρχει κάτι νομίζω που να μην μας τραβάει, ώστε να θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί της.

Θέλω για το τέλος να μας πείτε κάποια εμφάνιση σας που για κάποιο λόγο να σας έχει μείνει αξέχαστη.

Α: Ήταν ένα live στην Πάτρα, όπου μου κάηκε το laptop.

Π: Ουσιαστικά εγώ του το έκαψα. (γελάει). Ήταν πάνω σε ένα πολύ καλό σημείο του προγράμματος, όπου στο μαγαζί γινόταν χαμός, παραπάτησα και έριξα ένα ποτήρι και του το έκαψα.

Κ: Eμένα μου έχει μείνει ένα άλλο live πρόσφατο κιόλας, όπου την ώρα που παίζαμε έκανε τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο και φοβήθηκα αρκετά μπορώ να πω (γελάει).

Σ: Το αστείο ήταν ότι κάτι λεπτά πριν που είχαν ξεκινήσει τα χορευτικά κομμάτια είπε ο Πέτρος “πάμε να ρίξουμε το μαγαζί” εε και μετά από λίγο άρχισε ο σεισμός.

Οι alcatrsh εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο νυχτερινό κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ στη Πειραιώς 188, ενώ μπορούμε να τους απολαύσουμε καθημερινά στις 15:00 στην τηλεοπτική εκπομπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ στο πλευρό του Νίκου Μουτσινά, στο OPENTV. 

 

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty // Giving Sight The Project