Exclusive Content:

Οι παραστάσεις του φθινοπώρου

4 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις.

Το φθινόπωρο έχει ήδη αρχίσει και μαζί του αρχίζει και η θεατρική σεζόν. Αρκετές παραστάσεις έχουν κάνει πρεμιέρα ή προετοιμάζονται να κάνουν στο προσεχές διάστημα. Η φετινή θεατρική σεζόν περιλαμβάνει παρά πολλές παραστάσεις. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τέσσερις παραστάσεις από μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να τις παρακολουθήσουμε.

Η Πόλη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

παραστάσεις
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της φωτογραφίας την κα Νταίζη Λεμπέση

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έχει ανεβεί η παράσταση Η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι με πρωταγωνιστές τους Βάνα Πεφάνη, Βασίλη Αφεντούλη και Γιάννη Στεφόπουλο. Πρόκειται για το πρώτο έργο της ομώνυμης τριλογίας. Στην παράσταση παρακολουθούμε μια ετοιμοπόλεμη κατάσταση μεταξύ ενός ζευγαριού που θα λέγαμε ότι μας μοιάζει. Θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το έργο από Παρασκευή έως Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ποντικοπαγίδα, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της φωτογραφίας την κα Νταίζη Λεμπέση

Στο Θέατρο Νέος Ακάδημος ανεβαίνει για 3η χρόνια η επιτυχημένη παράσταση Ποντικοπαγίδα σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου πρόκειται για «Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!» Στην παράσταση παίζουν οι Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλο, Νίκος Πολυδερόπουλο, Βαγγέλης Σαλευρή, Χάρης Τζωρτζάκη, Σάννυ Χατζηαργύρη. Ενώ η θεατρική απόδοση του κειμένου της Αγκάθα Κριστι ανήκει στον Αντώνη Γαλέο. Η Ποντικοπαγίδα κάνει πρεμιέρα 1η Οκτωβρίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη με Παρασκευή.

Βρυκόλακες, Εθνικό Θέατρο

Πηγή: nou-pou.gr

Ακόμη μια από τις παραστάσεις που ξεχωρίσαμε είναι οι Βρικόλακες. Ο Σταμάτης Φασουλής τη φετινή θεατρική σεζόν σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο το θεατρικό έργο του Χένρικ Ίψεν, Βρυκόλακες. Ένα έργο με το οποίο το 1979 έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη σκηνή του θεάτρου. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου «Ένα κουβάρι από ψέματα και μυστικά, προδομένους έρωτες, συγκάλυψη και υποκρισία αρχίζει να ξετυλίγεται σταδιακά, την ώρα που οι μάσκες πέφτουν, ολόκληρο το οικοδόμημα της αγίας οικογένειας κλυδωνίζεται και τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν, διψώντας για το αίμα των ζωντανών.» Στην παράσταση παίζουν οι Γιώργος Ζιόβας, Κατερίνα Μαούτσου, Νένα Μεντή, Περικλής Μουστάκης, Αργύρης Πανταζάρας. Οι Βρυκόλακες θα κάνουν πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου και η προπώληση έχει ξεκινήσει ήδη.

Το Πάρτυ της ζωής μου, στο Θέατρο Διάνα

παραστάσεις
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της φωτογραφίας τον κ. Αντώνη Κοκολάκη

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει από 4 Νοεμβρίου στο Θέατρο Διάνα με έναν μονόλογο εμπνευσμένο από το θεατρικό καμβά των Ντάνκαν Μακμιλαν και Τζονυντοναχου, Every Brilliant Thing. Ωστόσο, στη σκηνή μαζί της θα βρίσκεται και το μουσικό συγκρότημα String Demons. «Η Ελένη Ράντου…» όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της παράστασης «…σε μια soloperformance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μεταcovidεποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία….» Την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Ανέστης Αζας. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτές ήταν μερικές από τις παραστάσεις που ξεχωρίσαμε. Οποία παράσταση και να επιλέξετε καλή σας θέαση!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...