1% Καλύτερη Ζωή
Λήψη: Χαρά Παπαδάτου, Χριστίνα Λαζούρα

Ηχογράφηση από τη Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου:

Γιατί δεν ζούμε τη ζωή που θέλουμε;

Πριν από λίγες ημέρες καλωσορίσαμε τον Οκτώβριο με μια νέα κυκλοφορία από τον Φώτη Δρακόπουλο και τις εκδόσεις Έσοπτρον. 1% Καλύτερη Ζωή/ Γιατί Δεν Ζεις Την Ζωή Που Θέλεις;. Δύο τίτλοι, δύο καλοσχεδιασμένα εξώφυλλα σε μια ιδιαίτερη έκδοση που ήρθαν να αφυπνίσουν για μια καλύτερη δυνατή αρχή της σεζόν.

Μέσα από σχεδιαγράμματα και χειρόγραφα σχέδια, με διαδραστικές ασκήσεις ενδοσκόπησης, κατανοητό λεξιλόγιο και βιωματικούς συνειρμούς, ο Δρακόπουλος δημιουργεί ένα εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης. Έναν οδηγό για να «ζεις τη ζωή που θέλεις». Από το multitasking και την υπερβολική χρήση των social media, μέχρι το φόβο, το θυμό, τη θυματοποίηση, επεξηγεί και προσφέρει λύσεις σε προβλήματα όχι μόνο σύγχρονα, αλλά και αιώνια. Δανείζεται σκέψεις από τη στωική φιλοσοφία, τις θεωρίες και τα δίπολα περί ηθικής και αρετής και τις μεταλλάσσει, τις φέρνει στα μέτρα του σύγχρονου ανθρώπου και τις προσαρμόζει στην προσωπική του εμπειρία και κοσμοθεωρία, δίνοντας χειροπιαστά παραδείγματα εφαρμογής.

Η πρωινή και η βραδινή ρουτίνα, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και η αντιμετώπιση των καταστάσεων αποτελούν μεταξύ άλλων κεντρικούς παράγοντες στην πορεία ενός ανθρώπου προς μια καλύτερη ζωή. Πώς μπορούμε να γίνουμε αυτοί που θέλουμε, παρά τα όσα συμβαίνουν έξω από τον έλεγχό μας; Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα κάθε μέρα, προς τον βέλτιστο εαυτό μας και προς το μέλλον που επιδιώκουμε;

1% Καλύτερη Ζωή
Λήψη: Χαρά Παπαδάτου

Το 1% Καλύτερη Ζωή είναι ένα βιβλίο που μπορεί να συνοδεύσει τον αναγνώστη σε κάθε στάδιο της ζωής του, που μπορεί να αποθηκευτεί σε κομοδίνα, να ταξιδέψει σε τραίνα και λεωφορεία, σε διακοπές, δουλειά, σχολή, ή οπουδήποτε αλλού. Μπορεί κανείς να ανατρέξει σε αυτό ανά πάσα στιγμή, για να φρεσκάρει την οπτική του και να αναζητήσει βοήθεια.

Συγγραφέας

Από μια διαφορετική οπτική, πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του συγγραφέα. Δεν είναι λίγες οι φορές που καταφύγαμε σε βιογραφίες ανθρώπων με σκοπό να πάρουμε δύναμη, θέτοντας στόχους και βλέποντας πιο ξεκάθαρο το τοπίο. Έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς, διαβάσματος και επαφής με ανθρώπους, έτσι ξεκάθαρα και φυσικά ήρθε η απάντηση στο ερώτημα του βιβλίου από τον συγγραφέα του. Ο Φώτης Δρακόπουλος είναι επιχειρηματίας, ομιλητής και συγγραφέας. Είναι μόλις 38 ετών και βρίσκεται ανάμεσα στους 40 καλύτερους επιχειρηματίες της Ελλάδας στις ηλικίες κάτω των 40 ετών. Δουλεύει διαρκώς επάνω στον εαυτό του και την εταιρεία του, αλλά μας περιμένει στο fotis@1percent.gr, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτό το ταξίδι.

1% Academy

Επιβεβαιώνοντας στην τελευταία φράση και φεύγοντας από το πλαίσιο του βιβλίου 1% Καλύτερη Ζωή, ο δημιουργός του έχει ιδρύσει την πρώτη self-growth πλατφόρμα 1percent Academy στην Ελλάδα, όπου ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί. Από κινητό, υπολογιστή και tablet, μπορεί κανείς να συμμετέχει ενεργά σε courses και συνεδρίες, να παρακολουθεί επιμορφωτικά βίντεο, να ανακαλύψει ειδικές ασκήσεις, αλλά και να κατεβάσει δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.

Ή ακόμη καλύτερα, πάρτε τη χαρά του Δημιουργού και ανακαλύψτε τα μόνοι σας εδώ:

1% Academy | Facebook | Instagram 

& Goodreads

Από τη Χριστίνα Λαζούρα και τη Χαρά Παπαδάτου

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

1 COMMENT

Comments are closed.