Exclusive Content:

Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει

«Πρέπει ν' ακούμε τις επιθυμίες μας, για να κάνουμε πιο όμορφη την κάθε μας μέρα...» ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Το βιβλίο Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει της Cathrine Bensaid κυκλοφόρησε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1994 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης των τελευταίων χρόνων, το οποίο έχει αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό. Ας δούμε, όμως, για ποιο λόγo πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε το βιβλίο της Cathrine Bensaid.

Γιατί πρέπει να το διαβάσω;

Το Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο αυτοβελτίωσης. Διαφέρει από τα υπόλοιπα. Καθώς, δε μας δίνει, πάντα, την λύση στα προβλήματά μας αλλά μας βάζει να σκεφτούμε και να τα διορθώσουμε μόνοι μας. Μέσα από τα παραδείγματα που μας δίνει, μας βοηθά να αναρωτηθουμε αν όντως υπάρχει το πρόβλημα που υποθέτουμε ότι υπάρχει, ή όχι. Με αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στη δική μας, προσωπική λύση. Η λύση αυτή θα βγάλει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Το βιβλίο μας ωθεί σε μια εξονυχιστική ενδοσκόπηση.

Επιθυμίες και σχέσεις

αγάπησε
Πηγή: public.gr

Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στις επιθυμίες εκείνες που για κάποιο λόγο δεν πραγματοποιήσαμε ποτέ. Στους φόβους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Επιπλέον, πραγματεύεται μια από τις σημαντικότερες σχέσεις που έχουμε στην ζωή μας, αυτή των γονιών – παιδιών. Πώς, δηλαδή, τα πιστεύω, οι επιθυμίες και οι φόβοι των γονιών επηρεάζουν την μετέπειτα ζωή των παιδιών τους. Πέρα, όμως, από τις σχέσεις αυτές, η Cathrine Bensaid αναφέρεται και στις ερωτικές σχέσεις. Μελετά την εξέλιξή τους αλλά και την αναπόφευκτη και παράξενη σύνδεση με την παιδική μας ηλικία. Τέλος, καταπιάνεται με τις πλασματικές επιθυμίες που μας δημιουργούν όχι μόνο η διαφήμιση αλλά και η κοινωνία. Και ενώ όλα γύρω μας είναι όπως τα θέλουμε, το εσωτερικό μας κενό, μεγαλώνει.

Μας δείχνει πως η ελευθερία συνδέεται με τη γενναιοδωρία. Ότι ο πόνος παύει, ή έστω ελαττώνεται, όταν αναγνωρίσουμε την προέλευσή του και τον αποδεχτούμε. Μας δείχνει τον τρόπο να αποβάλουμε, ή καλύτερα, να ζήσουμε, με όλα αυτά που μας πληγώνουν. Έτσι, απεγκλωβιζόμαστε από την εικόνα που έχουν φτιάξει οι άλλοι για εμάς. Μας υπενθυμίζει ότι την ευτυχία μας την δημιουργούμε εμείς. Δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια. Το σημείο-κλειδί, λοιπόν, σε όλες αυτές τις καταστάσεις-προβλήματα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από εκείνο της αναγνώρισης. Καθώς, χωρίς αυτή, δεν γίνεται να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Ανακεφαλαιώνοντας

Το βιβλίο Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για νέους, ή και όχι, γονείς. Η Cathrine Bensaid δεν παραλείπει να μας θυμίσει ότι η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας των γονιών παίζουν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ενήλικη ζωή μας. Αποτελεί ένα ταξίδι ενδοσκόπησης σε μονοπάτια που ίσως μας κάνουν να ματώσουμε. Σίγουρα, όμως, η διαδρομή στο τέλος θα μας ανταμείψει. Και αυτό γιατί θα μας κάνει να αγαπήσουμε και να νοιαστούμε λίγο περισσότερο για τον εαυτό μας.

Το Αγάπησε τον εαυτό σου, η ζωή θα σε αγαπήσει είναι από τα βιβλία εκείνα που θα σου αλλάξουν την ζωή. Μετά την ανάγνωσή του θα έχεις βρει λύση στα προβλήματά σου. Θα μπορείς να αναγνωρίσεις και να αποφύγεις καταστάσεις που θα σε οδηγούν πάλι πίσω σε εκείνα τα μονοπάτια που άφησες για την νέα, αναβαθμισμένη εκδοχή του εαυτού σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις ολοκληρώσεις την ανάγνωσή του, θα θες να το διαβάσεις όλο από την αρχή, γιατί μια φορά, ποτέ δεν είναι αρκετή. Καλή σας ανάγνωση!


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...