Στην 4η σεζόν του Black Mirror ο δημιουργός της Charlie Brooker αποφάσισε πως θα έδινε ελαφρώς “happy endings” στα επεισόδια αυτής της δυστοπικής σειράς. Σε μερικούς άρεσε ο τρόπος που τελείωναν, σε άλλους όμως δεν άρεσε καθόλου. Γι’ αυτό εμφανίστηκε μια λύση. Να πάρουμε εμείς τον έλεγχο του επεισοδίου. Τι εννοώ?

Εννοώ πως το Netflix πρωτοτύπησε και πάλι. Μετά το διαδραστικό Puss In Book (από τον Shrek) το οποίο σου δίνει τον έλεγχο για το πως θα εξελιχθεί η ιστορία του Puss με επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη σου και σε κάποιο χρονικό πλαίσιο πρέπει να αποφασίσεις τι θες να γίνει. Βέβαια το συγκεκριμένο είναι δημιουργημένο για παιδιά.

Τώρα πάρτε αυτό το κόνσεπτ και σκεφτείτε το σε Black Mirror εκδοχή. Ο κάθε θεατής θα έχει τον έλεγχο του να επιλέξει τι θέλει να γίνει σε αυτή την δυστοπική πραγματικότητα που συνήθως παίρνει το πάνω χέρι η τεχνολογία (κάτι που θα γίνει πραγματικότητα σε αυτό το επεισόδιο αφού θα έχουμε εμείς το πάνω χέρι).

Είμαι σίγουρος πως όλοι θα καταχραστούμε την εξουσία που θα μας δοθεί και οι χαρακτήρες από την σειρά έχουν να περάσουν πολλά.

Φημολογείται πως η καινούρια σεζόν του Black Mirror, θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2018, και το Netflix είπε πως θέλουν δημιουργήσουν κι άλλες σειρές για ενήλικες στις οποίες θα έχει τον έλεγχο ο θεατής.