Πηγή: Pinterest

Τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο είδος ακμής το οποίο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση της μάσκας.

Τί είναι η maskne;

Το φαινόμενο είναι ευρέως γνωστό με το όνομα “maskne” ωστόσο ο ιατρικός όρος ονομάζεται “acne mechanica “. Η acne mechanica προκαλείται από την τριβή και την πίεση που ασκεί το ύφασμα στο δέρμα, σε συνδυασμό με την υγρασία που προκαλείται στην περιοχή κατα τη διάρκεια της ομιλίας, λόγω της αναπνοής αλλά και του ιδρώτα.

maskne
Πηγή: Pinterest

Πώς να την αποφύγετε:

Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα και ειδικά όσοι από εμάς έχουμε ευαίσθητα δέρματα με τάση ακμής. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί δίνουν κάποιες συμβουλές προκειμένου να αποτρέψουμε,όσο είναι δυνατόν, την εμφάνιση της maskne.

  • Καθαρισμός προσώπου: Πριν από τη χρήση της μάσκας,είναι απαραίτητο να έχουμε καθαρίσει το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό τζελ προκειμένου να απομακρύνουμε από το δέρμα τους ρύπους και τη λιπαρότητα.
  • Ενυδατική κρέμα: Έχει την ικανότητα να λειτουργήσει σαν εμπόδιο ανάμεσα στο πρόσωπο και στη μάσκα, ελαττώνοντας την τριβή. Ύστερα λοιπόν από τον καθαρισμό του προσώπου είναι αναγκαία η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Ψάξτε για κρέμες κατάλληλες για τον τύπο του δέρματός σας.
  • Αποφύγετε το foundation: Η χρήση καλυπτικών προιόντων κάτω από τη μάσκα οδηγεί στη φραγή των πόρων και στην εμφάνιση σπυριών. Προσπαθήστε λοιπόν να μην τοποθετείτε make up στην περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα.
  • Καθημερινό πλύσιμο της μάσκας: Αν χρησιμοποιείτε υφασμάτινες μάσκες, είναι απαραίτητο να τις πλένετε μετά από κάθε χρήση με σχολαστικότητα. Περιλαμβάνουν μεγάλη ποσότητα βακτηρίων που δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
  • Συχνή αλλαγή μάσκας: Πλέον είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Εαν βρίσκεστε για πολλές ώρες εκτός σπιτιού, να έχετε πάντα μαζί σας μία εφεδρική μάσκα και πάνω στο τρίωρο ή τετράωρο να την αλλάζετε. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής μπορείτε να εφαρμόσετε ένα mist προσώπου προκειμένου να ενυδατώσετε την περιοχή.

Η μάσκα προς το παρόν είναι το μόνο όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό κι όπως φαίνεται θα τη χρησιμοποιούμε για αρκετό καιρό ακόμα. Ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών προκειμένου να ανακουφίσουμε και να προστατέψουμε το δέρμα μας. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή τον αισθητικό σας αν παρατηρείτε πως η κατάσταση του δέρματός σας δε βελτιώνεται. Και φυσικά πάνω απ’όλά, υπομονή. Θα περάσει κι αυτό!

 

maskne
Πηγή: Pinterest

Πηγή πληροφοριών: www.news.llu.edu

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project